Ένα ματς, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες

Ένα ματς, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες

Στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ιράν αναμετρώνται σε έναν αγώνα (19:00) με δυο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα, παρότι “σταχτοπούτα” θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, ενώ στον αντίποδά το Ιράν θα περιμένει ενδεχόμενο στραβοπάτημα της Νιγηρίας απέναντι στην Αργεντινή ώστε να οδηγηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην επόμενη φάση.

Για να επωφεληθεί όμως από την πιθανή ήττα των Αφρικανών, η ομάδα του Κεϊρόζ, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταφέρει να κερδίσει πρώτα, πράγμα που επίσης είναι ζητούμενο, δεδομένου ότι οι Ασιάτες είναι μαθημένοι στο να… καταστρέφουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους και όχι να δημιουργούν. Το γεγονός πως πρόκειται για την μοναδική ομάδα του τουρνουά που ακόμα δεν έχει σκοράρει, νομίζω πως φανερώνει πολλά.

Πάντως οι Ιρανοί είναι προετοιμασμένοι για μια… ροκ αναμέτρηση, με έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας, Ασκαν Νταζάγκα να δηλώνει έτοιμος να πετύχει μαζί με τους συμπαίκτες του πολλά γκολ απέναντι στην αδιάφορη Βοσνία. Οι ”Πέρσες” θα παραταχτούν με σύστημα 4-5-1 και με ότι καλύτερο διαθέτουν.

Την ίδια ώρα στη Βοσνία, το κλίμα μετα τις 2 πανομοιότυπες ήττες είναι ιδιαίτερα βαρύ με τον προπονητή της ομάδας Σαφέτ Σούσιτς να γνωρίζει από χθες ότι τις προσεχείς ημέρες θα αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας του. Μισίμοβιτς, Λούλιτς και Σπάχιτς είναι πολύ πιθανό να μείνουν στον πάγκο, με τον Ιμπίσεβιτς να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ώστε να πάρει επιτέλους θέση βασικού δίπλα στον Τζέκο, σε έναν φαινομενικό 4-4-2. Άπαντες πάντως στο στρατόπεδο της Ευρωπαικής ομάδας δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα αγωνιστούν για να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιραν: Χαγκικί – Πουλαντί, Σαντεγκί, Χοσεϊνί, Μονταζερί, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Ντεζάγκα, Χαϊσαφί, Χεϊνταρί, Γκουσανεϊζάντ

Βοσνία: Μπέγκοβιτς – Μούιτζα, Μπίτσακτσιτς, Σούνιτς, Κολασινατς, Σαλίχοτζιτς, Πιάνιτς, Μπέσιτς, ΧαΪροβίτς, Ντζέκο, Ιμπίσεβιτς

Σε ενδιαφέρει