Λιοντάρια οι “Τίκος” και συνεχίζουν

ticos

Η Κόστα Ρίκα τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο (2η η Ουρουγουάη) και συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει. Όχι γιατί πρέπει να σταθούμε δίπλα στην έκπληξη του τουρνουά, αλλά γιατί και στο 0-0 με την Αγγλία κέρδισε την προσοχή.

Οι Άγγλοι, έστω και στο φινάλε τους ήθελαν να δώσουν κάτι καλό στον κόσμο τους. Η παράδοση υπάρχει, το υλικό δεν είναι κακό και προπονητής προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα. Τα “λιοντάρια” πίεσαν, είχαν την υπεροχή και ήταν πιο δραστήρια από τους “Τίκος”. Εντούτοις, το γκολ δεν ήρθε πότε και η Κόστα Ρίκα πέρασε δίχως αμυχές στους “16”. Δεν ανησύχησε και έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει αυτό που θέλει. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, με τον Στάριτζ κυρίως, προσπαθούσαν να παραβιάσουν την εστία του Νάβας. Δεν τα κατάφεραν μια και τους έλειπε η αποτελεσματικότητα. Στο 23′ οι Κοσταρικανοί είχαν δοκάρι και θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά στην Αγγλία. Ο Χόντσον χρησιμοποίησε Στέρλινγκ, Ρούνι, αλλά και πάλι η μπάλα δεν σπαρτάρισε στα δίχτυα της Κόστα Ρίκα. Το 0-0 αφήνει πίκρα στους Άγγλους, καθώς αφήνουν το Μουντιάλ με έναν βαθμό και χωρίς νίκη! Οι “Τίκος” στην κορυφή με τους Κάμπελ, Νάβας να είναι και πάλι διακριθέντες. Πλέον, συνεχίζουν στους “16” και χωρίς άγχος ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσουν. Αντίθετα, η Αγγλία πρέπει να αλλάξει πολλά αν θέλει να επιστρέψει στην ελίτ.

Κάρτες για τους Λαλάνα (Αγγλία), Μπάρκλεϊ (Αγγλία), Γκονζάλεζ (Κ. Ρίκα).

Σε ενδιαφέρει