Ο θάνατος σου, η ζωή μου!

Italia Rebut Tempat Ketiga Lewat Drama Adu Penalti duniasoccer

Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι ή αναμέτρηση της Ιταλίας των 4 Μουντιάλ, απέναντι στην Ουρουγουάη των 2 στο «Εστάντιο Ντας Ντούνας» (19:00), είναι εκείνη που δεσπόζει από το πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω της βαριάς κληρονομίας και της σημερινής δυναμικότητας των δύο χωρών στο Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Συμβαίνει, ένεκα της κρισιμότητας του αγώνα, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί σαν ένα ματς “ζωής και θανάτου”, αφού ο ηττημένος θα πάει σπίτι του. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος, το άλλο παιχνίδι μεταξύ Κόστα Ρίκας και Αγγλίας θα είναι από ήσσονος σημασίας έως αδιάφορο και αυτό γιατί η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής έχει εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την πρωτιά του ομίλου!

Σε ότι αφορά την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία, αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα, αναμένεται να κάνει στο «ματς της καριέρας του» (όπως χαρακτήρισε το σημερινό), ο Τσεζάρε Πραντέλι, μετά την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση απέναντι στην Κόστα Ρίκα (0-1). Η «σκουάντρα ατζούρα» αναμένεται να παραταχτεί πιο επιθετικά απέναντι στη «σελέστε», επαναφέροντας το νικηφόρο σχήμα της πρεμιέρας κόντρα στους Άγγλους (3-5-2), χωρίς όμως όλους τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο Μανάους, αφού τα 6/11 αναμένεται να είναι παίκτες της Γιουβέντους! Ο Καντρέβα που ήταν σκιά του εαυτού του στο Ρεσιφε πρόκειται να κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο, με επικρατέστερο αντικαταστάτη του τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Εκτός όμως από τον άσο της Τορίνο που θα πλαισιώσει τον Μπαλοτέλι  στην επίθεση, αλλαγές προβλέπεται να γίνουν τόσο στην άμυνα, όσο και στη μεσαία γραμμή, με τους Μπονούτσι και Ντέ Σίλιο να αντικαθιστούν τους Μότα και Αμπάτε στη γραμμή της οπισθοφυλακής. Στο χώρο του κέντρου ο τραυματίας Ντε Ρόσι θα παραχωρήσει τη θέση του στον Βεράτι και όπως όλα δείχνουν οι γείτονες μας θα κυνηγήσουν το γκολ από νωρίς, ώστε να «καθαρίσουν» την πρόκριση παρά το γεγονός του ότι πλεονεκτούν στην ισοβαθμία απέναντι στη αποψινή τους αντίπαλο (λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων).

Στον αντίποδα, ο Όσκαρ Ταμπάρες δεν δείχνει να αμφιταλαντεύεται τόσο, σε σχέση με το βασικό σχήμα και τα πρόσωπα τα οποία θα παρατάξει απόψε. Παράλληλα στο στρατόπεδο των Νοτιοαμερικανών πρυτανεύει μια… περίσσια αισιοδοξία, η οποία πηγάζει περισσότερο από την “παλικαρίσια” νίκη σε βάρος της Αγγλίας (2-1) και την εντυπωσιακή εμφάνιση του “πυρηνικού της όπλου” στην επίθεση, που ακούει στο όνομα Λουίς Σουάρες! Ο επιθετικός της Λίβερπουλ τόνισε πως αντιμετωπίζει οπτιμιστικά τη σημερινή αναμέτρηση, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στην κούραση και τα αμυντικά προβλήματα των Ιταλών, τους οποίους “φωτογράφισε” και ο Κάσερες, που αγωνίζεται στο Ιταλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Γιουβέντους. Στα αγωνιστικά, παραμένει ο τραυματισμός του Λουγκάνο στο αριστερό γόνατο, πράγμα που σημαίνει πως ο Χιμένεζ θα ξεκινήσει για ακόμα ένα παιχνίδι να βασικός στο κέντρο της άμυνας. Η λογική λέει πως η Ουρουγουάη θα τοποθετηθεί για ακόμα μια φορά στον αγωνιστικό χώρο του Νατάλ με σύστημα 4-3-3 και όχι με το 4-4-2 της “εφιαλτικής” πρεμιέρας με τους Κοστα-Ρικανούς όπου γνώρισε την ήττα με 1-3.

Παρά το γεγονός του ότι πρόκειται για δύο από τις ιστορικότερες ομάδες του θεσμού, δεν έχουν συναντηθεί παρά μόλις 2 φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα το 1970 στο Μεξικό, σε έναν όμιλο που τελικά προκρίθηκαν αμφότερες, ενώ 20 χρόνια αργότερα, οι Ιταλοί πήραν την πολυπόθητη νίκη μέσα στο «σπίτι τους» με 2-0 και προχώρησαν στα προημιτελικά. Πριν από έναν χρόνο οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο μικρό τελικό του Confederations Cup, με τους «ατζούρι» να επικρατούν και εκεί της “σελέστε”, αλλά στα πέναλτι (3-2). Νωρίτερα, είχε προηγηθεί το χορταστικό 2-2…

Πιθανές ενδεκάδες

Ιταλία: Μπουφόν – Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Νταρμιάν, Βεράτι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ντε Σίλιο, Ιμόμπιλε, Μπαλοτέλι

Ουρουγουάη: Μουσλέρα – Κάσερες, Χιμένεζ, Γκοντίν, Περέϊρα, Αρεβάλο, Γκονζάλες, Ροντρίγκες, Λοντέϊρο (ή Κόατες), Καβάνι, Σουάρες

Σε ενδιαφέρει