Δικαιώθηκε ο Λεβ, τελικός για Γκάνα

germany ghana

Δύο εξαιρετικές ομάδες, η Γερμανία και η Γκάνα, κοντράρονται σήμερα στις 22:00 στη Φορταλέζα. Τα “πάντσερ” πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην Πορτογαλία και η νίκη με 4-0 ήρθε δίκαια. Οι Αφρικανοί πάλεψαν το ματς με τις ΗΠΑ, αλλά το γεγονός πως δέχτηκαν γκολ στο 2′, τους ανάγκασε να κυνηγούν σε όλο το παιχνίδι και παρότι ισοφάρισαν, ήταν άτυχοι και έφαγαν δεύτερο γκολ από ένα στημένο. Το ματς είναι χωρίς αύριο για την Γκάνα, αφού αν χάσει, “χάνεται”. Ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι πως έρχονται αντιμέτωποι οι αδερφοί Μπόατενγκ, αφού ο ένας έχει επιλέξει την Γκάνα κι ο άλλος την χώρα που μεγάλωσε, την Γερμανία.

Η Γερμανία ήταν σαρωτική σε ορισμένα σημεία του αγώνα με την Πορτογαλία. Το σύστημα με ψευτοεννιάρι τον Μίλερ της ταιριάζει και δεν είναι τυχαίο πως ο άσος της Μπάγερν έκανε χατ τρικ.  Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως ο Λεβ έβαλε ουσιαστικά τέσσερα στόπερ στην τετράδα της άμυνας (Χέβεντες, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς), ενώ παρότι είχα γράψει πως θα είναι λάθος να βάλει τον Λαμ σε θέση αμυντικού χαφ, οφείλω να πω πως του “βγήκε”. Ο Χούμελς τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα και αν δεν παίξει, τότε την θέση του θα πάρει ο Μουστάφι (δεξί μπακ), με τον Μπόατενγκ να περνάει στο κέντρο της άμυνας. Πάντως, με τους Ατσού, Α. Αϊγιού και Γκιάν να πλαγιοκοπούν την άμυνα της Γερμανίας, είναι σίγουρο πως οι αμυντικοί χαφ θα έχουν πολύ δουλειά να κάνουν για να βοηθούν τους βαρείς αμυντικούς συμπαίκτες τους.

Η Γκάνα ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τις Η.Π.Α. αλλά ηττήθηκε. Έχει ορισμένους πολύ καλούς παίκτες, με τον Γκιάν να είναι φοβερός μπροστά και τον Αντρές Αϊγιού σε εξαιρετική κατάσταση. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μίκαελ Εσσιέν, ο οποίος ούτως ή άλλως δύσκολα θα ξεκινούσε στην αρχική ενδεκάδα. Αυτή τη φορά ο Μπόατενγκ λογικά θα ξεκινήσει, προσθέτοντας κι άλλη ποιότητα στην επιτελική λειτουργία της Γκάνας. Μεγάλο μειονέκτημα αυτής της ομάδας είναι ο μετριότατος τερματοφύλακας, Κβάρασέι, καθώς και η όχι και τόσο καλή άμυνα.

Με την άμυνα που έχει η Γκάνα, δύσκολα δεν θα δεχτεί γκολ από τους Γερμανούς. Οπότε για να κερδίσει, θα πρέπει να είναι αποτελεσματική στην επίθεση. Η “νασιονάλμανσάφτ” έχει αργή άμυνα και ειδικά αν δεν παίξει ο Χούμελς, θα έχει πρόβλημα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Γερμανία: Νόιερ – Χέβεντες, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Μουστάφι – Λαμ, Κεντίρα – Κρόος, Οζίλ, Μίλερ – Γκέτσε

Γκάνα: Κβάρασεϊ – Οπάρε, Μενσά, Μποϊέ, Ασαμόα – Ραμπίου, Μουντάρι – Ατσού, Μπόατενγκ, Αγιού – Γκίαν

Σε ενδιαφέρει