Κολομβία – Ακτή Ελεφαντοστού: Με φόντο τους 16

colombia ivory

Ντέρμπι πρωτιάς διεξάγεται στον τρίτο όμιλο, ανάμεσα στην Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι δύο ομάδες κέρδισαν τις Ελλάδα και Ιαπωνία αντίστοιχα, στην πρώτη αγωνιστική, και όποια από τις δύο πάρει το τρίποντο σήμερα, θα είναι στην επόμενη φάση. Το αγωνιστικό στυλ τους είναι τελείως διαφορετικό, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τα πρώτα τους παιχνίδια. Η Κολομβία παίζει πιο συντηρητικά και προσπαθεί να κρατήσει το μηδέν παθητικό, ενώ η Ακτή είναι φύσει επιθετική ομάδα.

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής επικράτησε της Ελλάδας με 3-0 στην πρώτη αγωνιστική, αλλά το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού. Οι Κολομβιανοί κινδύνεψαν σε πολλές περιπτώσεις να δεχθούν γκολ και τα δύο πρώτα γκολ που πέτυχαν, ήταν περισσότερο προϊόντα τύχης και όχι ποδοσφαιρικής λογικής. Η ομάδα του Πέκερμαν φάνηκε σχετικά αργή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ σίγουρα δεν παρουσίασε μια ξεκάθαρη τακτική στο παιχνίδι της. Το γεγονός πάντως πως δεν έπαιξε καλά, αλλά κέρδισε με 3-0, φανερώνει μέρος της ποιότητας της ομάδας. Ο Μπάκα τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα μείνει εκτός, όμως ούτως ή άλλως δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή του. Ο Γκουαρίν εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει, διεκδικώντας θέση στην ενδεκάδα. Την θέση του Ιμπάρμπο στην αρχική ενδεκάδα διεκδικεί ο Τζάκσον Μαρτίνεζ.

Οι Αφρικάνοι έδειξαν δύναμη ψυχής στον αγώνα με την Ιαπωνία, καθώς παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να το ανατρέψουν και να πάρουν την πολύτιμη νίκη. Οι “ελέφαντες” έπαιξαν με πάθος και σε συνδυασμό με αδιαμφισβήτητη ποιότητά τους, επικράτησαν δίκαια. Σημείο αναφοράς στον αγώνα ήταν η είσοδος του Ντρογμπά, αφού λίγο μετά που μπήκε ο έμπειρος επιθετικός, η ομάδα του πέτυχε δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Καμιά φορά, σε αυτές τις ομάδες, η παρουσία του ηγέτη τους μέσα στο γήπεδο, είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε τακτική. Στον αγώνα με την Ιαπωνία τραυματίστηκε και ο πολύτιμος Μποκά, η συμμετοχή του οποίου είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Αν δεν παίξει, λογικά θα ξεκινήσει στην θέση του ο Ντζακπά. Δίλημμα έχει και για την επίθεση ο Λαμουσί, αφού σκέφτεται αν θα ξεκινήσει τον Ντρογκμπά στην επίθεση, στην θέση του σκόρερ, Μπονί.

Έχοντας δει τις ομάδες στην πρώτη αγωνιστική, ξεκάθαρα μπορώ να πω πως καλύτερη είναι η Ακτή. Όμως, το αμυντικό στυλ της Κολομβίας με προβληματίζει, αφού μπορεί να μπλοκάρει τους Ιβοριανούς. Θα έπαιζα το Χ2 αν μου έδινε λίγο μεγαλύτερη απόδοση. Δεν βλέπω δηλαδή νίκη της Κολομβίας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κολομβία: Οσπίνα– Ζούνιγκα, Βαλντέζ, Γιέπεζ, Αρμέρο – Σάντσεζ, Αγκιλάρ ή Γκουαρίν – Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Ιμπάρμπο ή Μαρτίνεζ – Γκουτιέρεζ

Ακτή: Μπαρί – Οριέ, Μπαμπά, Ζοκορά, Μποκά ή Ντζακπά – Τιοτέ, Ντιέ – Ζερβινιό, Γιαγιά Τουρέ, Καλού – Ντρογμπά ή Μπονί.

 

Σε ενδιαφέρει