Για ψηλά το Βέλγιο, επικίνδυνη η Αλγερία

belgium algeria

Όλη η Ελλάδα περιμένει σήμερα να δει το Βέλγιο, καθώς όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, γίνεται λόγος για την ομάδα του Βίλμοτς. Εγώ πάλι που περίπου ξέρω πως παίζουν οι Ευρωπαίοι, θέλω να δω την Αλγερία και το κατά πόσο θα με δικαιώσει, όταν υποστήριζα πως θα κάνει την έκπληξη στον όμιλο. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα μεταξύ των δύο, αφού το Βέλγιο διαθέτει πληρέστατο ρόστερ και ένα από τα πιο ποιοτικά στο Μουντιάλ.

Οι Βέλγοι είναι υπερπλήρεις σε όλες τις γραμμές, έχουν καλό προπονητή και καλή ψυχολογία. Ότι χρειάζεται δηλαδή για να κάνεις μια μεγάλη πορεία. Όμως, θεωρώ πως είναι υπερβολικοί αυτοί που θεωρούν πως οι άσοι του Βίλμοτς είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Κι αυτό, γιατί παίζει καταρχήν σε έναν δύσκολο όμιλο και στη συνέχεια διασταυρώνεται με πολύ μεγάλους αντιπάλους. Με κλασικό 4-3-3 θα παίξει ο Βίλμοτς, βασιζόμενος στην εκπληκτική επιθετική τριάδα των Λουκάκου, Αζάρ και Μιραλάς, ενώ και το κέντρο δεν πάει… πίσω, με τους Βίτσελ, Ντε Μπρίνε. Ο Τίμπορ Κουρτουά αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο αρχηγός Βενσάντ Κομπανί δίνει ασφάλεια πίσω. Αν οι Βέλγοι κάνουν το παιχνίδι τους, πραγματικά δεν σταματιούνται. Για να τους αντιμετωπίσει κανείς θα πρέπει να παίξει σκληρά για να τους αποδιοργανώσει.

Η Αλγερία διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο, με βάση παίκτες που αγωνίζονται βασικοί στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Βαχίντ Χαλίλοτζιτς είναι “αλεπού” των πάγκων, οπότε ξέρει καλά πως αν παίξει στα ίσια το Βέλγιο, θα ηττηθεί. Θα προσπαθήσει να κρατήσει το μηδέν παθητικό και σίγουρα θα θέλει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του για να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση. Η μεγάλη διαφορά αυτής της Αλγερίας με την ομάδα των προηγούμενων χρόνων, είναι οτι έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία. Ο Μοστέφα της Αζαξιό, ο Κανταμούρο της Μαγιόρκα, ο Γκουλάμ της Νάπολι, ο Ταϊντέρ της Ίντερ, ο Μεντζανί της Βαλενσιέν, ο Μπενταλέμπ της Τότεναμ, ο Φενγκουλί της Βαλένθια, όλοι βασικοί κι αναντικατάστατοι, αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Αν οι Αλγερινοί κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα στο ξεκίνημα του αγώνα, όσο περνάει η ώρα, οι Βέλγοι θα αγχώνονται. Πολύ δύσκολο παιχνίδι για προγνωστικά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βέλγιο: Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνγκεν – Βίτσελ, Φελαϊνί – Μέρτενς, Ντε Μπράουνε, Αζαρ – Λουκάκου.

Αλγερία: Μπολί – Μοστέφα, Μπουγκέρα, Κανταμουρό, Γκιουλάμ – Ταϊντέρ, Μετζανί, Μπενταλέμπ – Φεγκουλί, Τζαμπού ή Μαχρέζ – Σουντάνι ή Σλιμάνι.

Σε ενδιαφέρει