Aγγλία – Ισλανδία: Καμία εμπιστοσύνη στα ‘λιοντάρια’

Aγγλία και Ισλανδία κοντράρονται απόψε για μια θέση στους "8" του Εuro 2016.
england iceland

Mε την αναμέτρηση Αγγλία – Ισλανδία στο “Allianz Riviera” ολοκληρώνεται απόψε η φάση των “16” του Εuro 2016.

Tα προγνωστικά μου

Αγγλία – Ισλανδία : GG (2.40)

Ανάλυση

Μπορεί να τελείωσε τη φάση των ομίλων αήττητη (1-2-0), όμως η δεύτερη θέση σε γκρουπ με ομάδες όπως η Ουαλία, η Σλοβακία και η Ρωσία μόνο επιτυχία δε μπορεί να θεωρηθεί για την Αγγλία. Η ομάδα του Χόντγκσον, αν και κυριάρχησε σχεδόν και στα τρία παιχνίδια, η δυσκολία που έδειξε στην τελική προσπάθεια ήταν ανησυχητική και αν δε διορθωθεί, στα νοκ άουτ σίγουρα θα έχει πρόβλημα. Τα “λιοντάρια” μπορεί να είναι το απόλυτο φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το… κόμπλεξ που βγάζουν σε τέτοια παιχνίδια, αφού δεν έχουν καταφέρει ποτέ να προκριθούν σε νοκ άουτ παιχνίδια Euro, εκτός από αυτό που έγινε στην πατρίδα τους το 1996! Επανέρχονται στη βασική ενδεκάδα όσοι προφυλάχθηκαν στο προηγούμενο, ενώ στην επιθετική τριπλέτα διατηρούνται οι Λαλάνα (26/0), Στάριτζ (20/6) και Βάρντι (10/4).

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να ποντάρεις στην αναμέτρηση με 0% γκανιότα.

Από την άλλη μεριά, η Ισλανδία έγραψε ιστορία με την πρόκριση που πήρε από τον όμιλό της, νικώντας την Αυστρία στο τελευταίο ματς με 2-1. Η ομάδα του Λάγκερμπακ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ουγγαρία και αν συνυπολογίσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η επιτυχία παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Ο Σουηδός τεχνικός δεν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα απουσιών, ενώ θα έχει και στη διάθεσή του τον Φινμπόγκασον (36/8), ο οποίος εξέτισε την ποινή του και θα παλέψει με τον Μπόντβαρσον, για μια θέση στην επίθεση δίπλα στον Σίγκθορσον.

Πιθανές ενδεκάδες

Aγγλία (4-3-3)

Χαρτ
Γουόκερ
Κέιχιλ
Σμόλινγκ
Ρόουζ
Ντάιερ
Άλι
Ρούνεϊ
Στάριτζ
Βάρντι
Λαλάνα

Ισλανδία (4-4-2)

Χάλντορσον
Σέβαρσον
Ρ. Σίγκουρντσον
Άρνασον
Σκούλασον
Γκούντμουντσον
Γκούναρσον
Γκ. Σίγκουρντσον
Μπιάρνασον
Σίγκθορσον
Μπόντβαρσον (Φινμπόγκασον)

Eκτίμηση

Μεγάλο φαβορί η Αγγλία, όμως σε τέτοια παιχνίδια δεν είναι να της έχεις εμπιστοσύνη. Λογικά, περνάει στην επόμενη φάση, αλλά μπορεί να δυσκολευτεί από τους Ισλανδούς που θα παίξουν χωρίς άγχος. Το αμφίσκορο πληρώνει πολύ καλά.

Σε ενδιαφέρει