Εκλογές 2019: Η αυτοδυναμία, η αποχή και τα ποσοστά των κομμάτων

Η 7η Ιουλίου πλησιάζει σιγά σιγά και οι εξελίξεις είναι συνεχείς στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Εκλογές 2019: Η αυτοδυναμία, η αποχή και τα ποσοστά των κομμάτων

Επιστροφή στα σχολεία για 3η φορά τη φετινή χρονιά, αφού μετά τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές, έρχονται την Κυριακή 7 Ιουλίου και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Πυροδοτήθηκε μπαράζ πολιτικών εξελίξεων μετά τα αποτελέσματα του Μαΐου κι έτσι φέτος καλούμαστε στις κάλπες ξανά, για τρίτη φορά, αποφασίζοντας για το μέλλον της χώρας μας.

Όπως είναι φυσικό, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα, αφού οι εθνικές εκλογές είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη χώρα και συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο στοιχηματικά.

Νέα Δημοκρατία και αυτοδυναμία

Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού η αύρα του κόμματος και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Μαΐου δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η διαφορά στις Ευρωεκλογές ήταν διψήφια και όλοι θεωρούν πως ήταν ξεκάθαρο μήνυμα προς την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες δημοσκοπήσεις κυκλοφορούν καθημερινά πλέον, αφού πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, και όλες δίνουν την πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία με διαφορά πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες. Με τη διαφορά λοιπόν σε τόσο μεγάλα επίπεδα, όπως είναι φυσικό κι επόμενο γίνεται λόγος για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές και πλέον η απόδοσή της έχει φτάσει στο 1,28. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι στο πόσες μονάδες θα κλειδώσει η διαφορά των δύο κομμάτων. Θα καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να ξεπεράσει το 10,5% (1,72) ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα και να ρίξει τη διαφορά (2,02);

Τα υπόλοιπα κόμματα

Βέβαια εκτός από την μάχη της εξουσίας και τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και στα υπόλοιπα κόμματα που θα συμπληρώσουν τις 300 βουλευτικές έδρες. Θα καταφέρει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη να ξεπεράσει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου; Θα μπορέσει η Χρυσή Αυγή να ξεπεράσει το 4% (1,95) ή μήπως θα χάσει ψήφους από την έτερη ακροδεξιά παράταξη; Το ΚΚΕ θα παραμείνει σταθερό στα γνώριμα ποσοστά του; Τελικά πόσα κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή; Θα έχουμε τελικά επτακομματική Βουλή (1,87); Καλά είναι όλα αυτά τα ερωτήματα, όμως το μεγαλύτερο όλων είναι η αποχή. Θα απέχουν ξανά οι νέοι πολίτες από τις κάλπες ή θα δώσουν για πρώτη φορά το ηχηρό παρών και παράλληλα μία δυνατή απάντηση στα κόμματα και την κυβέρνηση;

Σε ενδιαφέρει