Για το νταμπλ η Μπάγερν

Ασταμάτητη δείχνει η Μπάγερν, η οποία "καλπάζει" προς ένα ακόμα νταμπλ.
Για το νταμπλ η Μπάγερν

Απόψε στις 21:00, στο Olympiastadion του Βερολίνου, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου τίθενται αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Η Μπάγερν κυνηγάει ακόμα ένα νταμπλ στη Γερμανία, την ώρα που η Λεβερκούζεν θέλει να σώσει τη χρονιά της με έναν τίτλο, καθώς δεν κατάφερε να βγει στο Champions League και της χρεώνεται σαν αποτυχία.

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Πολύ άνετα η ομάδα της Λεβερκούζεν πήρε την πρόκριση στον αποψινό τελικό, καθώς στα ημιτελικά διασταυρώθηκε με την ομάδα της Σααρμπρίκεν, η οποία αγωνίζεται στην 3η κατηγορία. Σαφώς ανώτερη και πιο έτοιμη η Λεβερκούζεν, επικράτησε 0-3 με σχετική ευκολία κι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό. Τελευταία φορά που οι Ασπιρίνες κατέκτησαν το Κύπελλο είναι το μακρινό 1993! Έκτοτε ακολούθησαν ακόμα δύο τελικοί (2002, 2009) στους οποίους όμως ηττήθηκε. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε 5η, γεγονός που αποτελεί αποτυχία για την ομάδα, καθώς χάθηκε η συμμετοχή στο Champions League της επόμενης σεζόν. Πλέον ο αποψινός τελικός αποτελεί την μοναδική ευκαιρία της Λεβερκούζεν να σώσει την χρονιά και να την κλείσει θετικά με έναν τίτλο. Για απόψε δεν υπολογίζεται ο επιθετικός Παουλίνιο, που τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα και θα μείνει εκτός δράσης για 6 μήνες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Χραντέτσκι – Λ. Μπέντερ, Ταπσόμπα, Σ. Μπέντερ, Γουέντελ – Αράνγκις, Μπάουμγκαρτλινγκερ – Ντιαμπί, Χάβερτς, Μπέιλι – Φόλαντ

Μπάγερν Μονάχου

Τα χρειάστηκε η Μπάγερν στα ημιτελικά κόντρα στην Άιντραχτ, καθώς ήταν κάπως χαλαρή και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Προηγήθηκε μεν, όμως χαλάρωσε, έδωσε χώρους και στο δεύτερο μέρος ήρθε η ισοφάριση. Ευτυχώς όμως είχε τον Λεβαντόφσκι που έκανε το τελικό 2-1, χαρίζοντας στην Μπάγερν την 24η συμμετοχή της στον τελικό Κυπέλλου. Οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει 19 φορές τον θεσμό, ενώ απόψε έχουν τεράστια ευκαιρία για το νταμπλ, αφού έχουν ήδη κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της Bundesliga. Η ομάδα του Φλικ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έκλεισε τη σεζόν με σοβαρότητα, παρά το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν είχε κανένα κίνητρο και δείχνει άκρως αποφασισμένη απόψε για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Εκτός πλάνων για ακόμα ένα παιχνίδι ο τραυματίας Τολισό, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην αποστολή ο Τιάγκο Αλκάνταρα μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Γκνάμπρι, Μίλερ, Κομάν – Λεβαντόφσκι

Η πρόταση

Αμφότερες έχουν κίνητρο απόψε και πιστεύω πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη νίκη. Η Μπάγερν είναι το λογικό φαβορί, καθώς στην καλή της μέρα δεν μπορεί σχεδόν καμία ομάδα να την κοντράρει και να της βάλει δύσκολα. Θεωρώ βέβαια τεράστια αδικία την απόδοση του άσου, ειδικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Σίγουρα η ψυχολογία της Λεβερκούζεν δεν είναι στα καλύτερά της, όμως το παιχνίδι είναι τελικός. Ο άσος με χάντικαπ +2 σε απόδοση διπλασιασμού είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Επίσης τελικός είναι, σίγουρα αξίζει το ρίσκο στις over 4,5 κάρτες, καθώς περιμένω δυνατές μονομαχίες.

Τα προγνωστικά μου

21:00 | Λεβερκούζεν – Μπάγερν | 1 (+2) | 2,00*

21:00 | Λεβερκούζεν – Μπάγερν | Over 4,5 κάρτες | 2,45*

Ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας στις πιο ανταγωνιστικές αποδόσεις με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

*Οι αποδόσεις ήταν σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μεταβληθεί
21+  | Συχνή συμμετοχή: κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109215776

Σε ενδιαφέρει