Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης: Κόντρα στο… πούλμαν!

Δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
liverpool atletico

Ίσως το ενδιαφέρον ζευγάρωμα στη φάση των «16» επιβεβαίωσε και στην πράξη ότι η πρόκριση θα κριθεί στο όριο και στη λεπτομέρεια. Ο λόγος για τις αναμετρήσεις ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, που ειδικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, το ενδιαφέρον έχει κορυφωθεί.

Στο πρώτο ματς η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ με την πρώτη φάση της στον αγώνα, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της, σε μια κατάσταση που ούτως ή άλλως αρέσκεται και μάλιστα έχασε δυο-τρεις καλές στιγμές για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Η αλήθεια είναι ότι η Λίβερπουλ τώρα απολαμβάνει τους καρπούς από την απόδοσή της καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Τι κι αν δεν είναι σε φουλ φόρμα και δεν πείθει ιδιαίτερα με την απόδοσή της; Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ όχι μόνο δεν κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα, αλλά έχει μια διαφορά 25(!) πόντων από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει το πρωτάθλημα σε μια-δυο εβδομάδες. Αυτό τη βοηθάει να κρατάει δυνάμεις στο πρωτάθλημα και να παίρνει ματς στο ρελαντί. Αυτό συνέβη κόντρα στην Μπόρνμουθ, την οποία νίκησε τελικά με 2-1 με πολύ αγχωτικό τρόπο. Έμεινε πίσω στο σκορ, γύρισε το ματς πριν από το ημίχρονο εξαιτίας των παιδικών λαθών των φιλοξενούμενων, ενώ στο τέλος ήταν και τυχερή που γλίτωσε την ισοφάριση. Είναι φανερό ότι το μυαλό είναι στο ματς με την Ατλέτικο, αφού το repeat του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο βασικός στόχος, μετά την εξασφάλιση του πρωταθλήματος. Τεράστια απώλεια για το αποψινό αυτή του βασικού γκολκίπερ, Άλισον.

Εκεί που ανέβαζε την απόδοσή της στο πρωτάθλημα, η Ατλέτικο νίκησε τη Λίβερπουλ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλλον αποπροσανατολίστηκε, περιμένοντας αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μετά την επικράτηση, λοιπόν, στο Μετροπολιτάνο στο πρώτο παιχνίδι, ακολούθησε εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Εσπανιόλ, που είναι με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία και πριν από τη δοκιμασία στο «Άνφιλντ» προηγήθηκε νέα ισοπαλία, αυτή τη φορά εντός έδρας. Αυτή προέκυψε κόντρα στη Σεβίλλη με 2-2, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Πάντως, αν κάποια ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή ήταν η Ατλέτικο. Το θέμα «τετράδα» στην Πριμέρα έχει ζορίσει αρκετά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει χάσει το τρένο. Αντιθέτως, οι διαφορές είναι μικρές. Καλό νέο η επιστροφή πολλών βασικών, καθώς είναι κανονικά διαθέσιμοι οι Φέλιξ, Ντιέγκο Κόστα, Μοράτα, Λεμάρ.

Είναι δύσκολο για τη Λίβερπουλ απλά να πατήσει κάποιο… κουμπί και ξαφνικά να ανεβάσει ρυθμούς. Η Ατλέτικο εννοείται ότι θα παρατάξει ένα ανθρώπινο τείχος για να κρατήσει το μηδέν. Πάμε στο Under 2,5.

22:00 | Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης | Under 2,5 | 1,80* (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

* Οι αποδόσεις ήταν σωστές τη στιγμή της δημοσίευσης και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μεταβληθεί

Σε ενδιαφέρει