Οι αλήθειες για τα… ‘μπουρ@@λ@’ στο Περιστέρι

Ο Παναθηναϊκός μίλησε για ‘ρεβάνς στη Λεωφόρο’ κι εξισώθηκε με τον Ατρόμητο
Οι αλήθειες για τα… ‘μπουρ@@λ@’ στο Περιστέρι

«Να πέσετε στη Γ’ Εθνική, μπουρ@λ@»… ξεπροβόδισαν τον Παναθηναϊκό παράγοντες του Ατρομήτου, μετά το 1-1 του Περιστερίου. Κι ακόμα, «το Μάρτιο, δεν θα υπάρχετε». Τα παράπονα, βέβαια και των μεν και των δε, δεν έχουν να κάνουν με την διαιτησία του Μάνταλου. Η, για να είμαστε ακριβείς, η διαιτησία του Μάνταλου ήταν η αφορμή. Άλλη ήταν η αιτία.
Η αιτία είναι ότι με τις καταθέσεις του στους εισαγγελείς ο Τάκης Φύσσας ενέπλεξε τον (πρώην, πλέον), πρόεδρο του Ατρομήτου Γιώργο Σπανό στην πολύκροτη υπόθεση με τα «στημένα παιχνίδια», που είχε ως συνέπεια να παραπεμφθεί με βούλευμα σε δίκη και ν’ απολέσει την προεδρεία.
Από εκεί και πέρα, ό,τι έγινε, είχε αυτόν τον παρονομαστή ως αιτίαση. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν ν’ ακουστούν αυτές οι βαριές κουβέντες περί υποβιβασμού και «εξαφάνισης» του Παναθηναϊκού, λόγω των χρεών, φυσικά.
Το ακόμα πιο τραγικό στις «κατάρες» των παραγόντων του Ατρομήτου (όχι του Γιώργου Σπανού) είναι ότι οι παράγοντες του Παναθηναϊκού… υπενθύμισαν στους «υβριστές» τους, ότι «έχει και δεύτερο γύρο στη ‘Λεωφόρο’». Δηλαδή; Τι σημαίνει ότι υπάρχει και δεύτερος γύρος; Ότι θα ανταποδώσουν; Προφανώς.
Εκείνη, ακριβώς τη στιγμή, οι παράγοντες του Παναθηναϊκού υποβίβασαν… οντολογικά την ομάδα τους. Τον εξίσωσαν με τον Ατρόμητο. Όχι αγωνιστικά, γιατί ο Ατρόμητος είναι καλύτερη ομάδα, όπως φαίνεται κι από τη βαθμολογία. Τον υποβίβασαν ως μέγεθος.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μιλάει για «ρεβάνς» και άλλες τέτοιες αηδίες, μόνο όταν αναφέρεται στον Ολυμπιακό κυρίως, στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται ν’ ανοίγει «βεντέτα» με τον Ατρόμητο. Δεν είναι είναι του ιδίου διαμετρήματος ιστορικά.
Το γεγονός, ωστόσο, ότι οι παράγοντες του Παναθηναϊκού αντέδρασαν μ’ αυτό τον τρόπο καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αποδέχτηκαν την μοίρα της ομάδας τους. Την εξίσωσαν με τον Ατρόμητο. Δεν είχαν κανένα τέτοιο δικαίωμα από την ιστορία την ίδια.
Αυτό ατόπημα των παραγόντων του Παναθηναϊκού χρήζει βαθύτερης ανάλυσης και μάλλον εύκολης στην προσέγγιση. Έχουν αποδεχτεί το «θάνατο» του Παναθηναϊκού. Τον οικονομικό αρχικά και τον αγωνιστικό ως συνέπεια. Δεν υπάρχει ελπίδα. Αυτό, στην ουσία, είπαν στους Ατρομηταίους.
Κι ελπίδα, ωστόσο, να μην υπάρχει, ο Παναθηναϊκός, ως εκτόπισμα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο Παναθηναϊκός. Με τον κόσμο του και την ιστορία του, τους τίτλους του, τις διακρίσεις του. Αυτά δεν διαγράφονται. Όπως δεν διαγράφτηκε και η ιστορία της ΑΕΚ όταν υποβιβάστηκε.
Μία άλλη παράμετρος του όλου καυγά στο Περιστέρι είναι και η καταπληκτική ευκολία που οι παράγοντες του Ατρομήτου ξεστόμισαν τόσο το χαρακτηρισμό, όσο και την κατάρα τους να πέσει στην Γ’ εθνική. Γι αυτό, δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά αυτοί που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στον ξερόβραχο.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com