Για τον ψυχίατρο τα… social media, όχι ο Χιμένεθ

Ρεσιτάλ έδωσε στο κοουτσάρισμα ο Ισπανός προπονητής στο παιχνίδι με τη Ριέκα
Για τον ψυχίατρο τα… social media, όχι ο Χιμένεθ

«Η ΑΕΚ είναι για τον ψυχίατρο», αποφάνθηκε το σύνολο, σχεδόν, του Τύπου, μετά το… ψυχοβγαλτικό 2-2 με τη Ριέκα. Διότι στο πρώτο ημίχρονο «δεν υπήρχε» στο γήπεδο» και στο δεύτερο «μεταμορφώθηκε». Και γιατί, αυτό το πράγμα συνιστά ψυχιατρικής παρακολούθησης, αυτό δεν το λέει κανένας. Απλά, βολεύει ως έκφραση.
Αυτό που συμβαίνει με την ΑΕΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ και να κυνηγάει είναι ένα απόλυτα ποδοσφαιρικό συμβάν. Και για τέτοια πράγματα δεν υπάρχει εξήγηση. Η μάλλον, η εξήγηση είναι ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
Με βάση αυτή την εικόνα, ο κόσμος της ΑΕΚ στα social media τα έβαλε με τον Ισπανό προπονητή Χιμένεθ. Είναι άδικο. Το γεγονός της κακής εικόνας της ομάδας στο πρώτο μέρος, δεν αφορά τον προπονητή. Αυτός κατευθύνει, δεν «παίζει» ο ίδιος. Αντέδρασε; Βεβαίως. Με την είσοδο του Λιβάγια.
Αυτό έπρεπε να κάνει κι αυτό έκανε. Όλα τα άλλα, τα μεταφυσικά ότι αν έπαιζε ο Λιβάγια από την αρχή το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, είναι απλά… μεταφυσικά. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ μεταμορφώθηκε, γιατί δεν πιστώνεται στον Ισπανό προπονητή και του χρεώνεται η κακή εικόνα του πρώτου μέρους;
Ο ρόλος του προπονητή είναι αυτός ακριβώς. Να βλέπει να κακώς κείμενα και να τα διορθώνει κατά την διάρκεια του αγώνα κι ο Χιμένεθ, αυτό έκανε. Είδε την ΑΕΚ να παραπαίει και την συνέφερε.
Ο λαός, ωστόσο, όταν δεν ικανοποιείται, ψάχνει αμέσως τον προπονητή για να του αποδώσει ευθύνες. Ποια ευθύνη μπορεί να έχει ο Χιμένεθ, όταν ο επιθετικός της Ριέκα «τρυπώνει» ανάμεσα σε δυο παίκτες και πλασάρει τον Ανέστη στο δεύτερο γκολ;
Όταν τέτοια κίνηση της κάνει επιθετικός της ομάδας μας, τότε είναι «παικταράς από άλλο πλανήτη» και μεγάλη υπόθεση που τον έχουμε στην ομάδα μας. Όταν, όμως, μας το κάνει ο αντίπαλος σέντερ φορ, τότε φταίει ο προπονητής. Αυτό είναι όντως για ψυχίατρο.
Για μένα, ο Χιμένεθ έδωσε ρεσιτάλ στο κοουτσάρισμα στο ματς με τη Ριέκα. Αυτός μεταμόρφωσε την ομάδα του, αυτός έχει την ευθύνη να τη φέρει σε φάση για γκολ. Αν κάτι δεν πάει καλά, το αλλάζει. Και το άλλαξε με τις… αλλαγές του.

Σε ενδιαφέρει