Πολιτική εμπλοκή στην πώληση του ΠΑΟ

Το ποδόσφαιρο είναι μάζα και όπου μάζα, ίσον πολιτική, είναι ο γενικός κανόνας
Πολιτική εμπλοκή στην πώληση του ΠΑΟ

Ο ιδιοκτήτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απαντώντας σε ανάρτηση οπαδού που τον καλούσε ν’ αναμειχθεί στα της ΠΑΕ, έγραψε στο instagram: «Ζούμε σε μια χώρα με γαυρορίζες ετών στα πάντα. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, έχουν κυβερνητική εύνοια. Κι οι τρεις έχουν περιέργως, πολύ βαθιά πορτοφόλια. Είναι δύσκολο εγχείρημα, αλλά η προσπάθεια θα γίνει σύντομα»… Θα γίνει. Κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα ηγηθεί του Παναθηναϊκού, αλλά δεν θα είναι μόνος του.

Γράφτηκε στον Τύπο, ότι ο Νίκος Βαρδινογιάννης θα παίξει έναν ρόλο και δεν διαψεύστηκε, άλλωστε, ποτέ ο Όμιλος Βαρδινογιάννη δεν καταφεύγει σε «συνομιλίες» με ό,τι γράφεται και τους αφορά. Η είδηση είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να συνεχίσει με τον Γιάννη Αλαφούζο στο τιμόνι, μετά την ήττα 1-0 του Παναθηναϊκού από την Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή στο νησί, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη των οπαδών του στα social media.

Κι όχι μόνο για το αποκρουστικό θέαμα που παρουσίασε στο χορτάρι, αλλά και που αδικήθηκε από τη διαιτησία. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: Ο Γιάννης Αλαφούζος «κατηγορείται» από την πλατειά μάζα των οπαδών του Παναθηναϊκού ότι «τα βρήκε» με το Βαγγέλη Μαρινάκη, τον «αιώνιο» αντίπαλο. Φυσικά, ουδεμία σημασία έχει αν «τα βρήκε» ή «τα έχασε» με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, παρά μόνο το ρεύμα» που δημιουργήθηκε εις βάρος του από έναν κόσμο, που απηυδισμένος καθώς είναι από την εικόνα της ομάδας, εύκολα βγάζει συμπεράσματα που τον βολεύουν.

Υπάρχει «πολιτική εμπλοκή» στην προσπάθεια που θα κάνει ο Γιαννακόπουλος για να πάρει τον Παναθηναϊκό; «Το ποδόσφαιρο είναι μάζα και όπου μάζα, ίσον πολιτική» είναι ο γενικός κανόνας που διέπει την ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα. Πάντα υπήρχε σφιχτός εναγκαλισμός της πολιτικής με το ποδόσφαιρο. Απόδειξη; Μόλις ο πρωθυπουργός έφτασε στην Θεσσαλονίκη, είπε: «Είναι η πρώτη φορά που το μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που απομένει, είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα».

Την επομένη ημέρα, όταν ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε ορθά – κοφτά εναντίον του πρωθυπουργού «δεν μπορεί να παραγγέλνει πρωταθλήματα ο κύριος Τσίπρας, του λέμε ότι εμείς πάμε για το όγδοο πρωτάθλημα». Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Κέρκυρα ο Αλ. Τσίπρας «τρόλαρε» στο twitter τον Αλαφούζο: « Το νησί της Κέρκυρας δεν θα πληρώσει καθόλου ΕΝΦΙΑ για το 2017. Ξυδάκι». Και δίπλα, ένα εικονίδιο «χαμογελάκι». Κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι στα δικαστήρια με τον Π. Καμμένο, θυμάστε καταγγελίες από τη Βουλή, αποκάλυψε των μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα κλπ.

Πριν από ένα χρόνο Αλαφούζος και Γιαννακόπουλος έκαναν τρεις συναντήσεις με αποκλειστικό σκοπό την αγορά της ΠΑΕ. Δεν τα βρήκαν. Σήμερα πιέζεται από τις καταστάσεις. Υπάρχει, βέβαια και το θέμα των χρεών. Ποιος θα τα πληρώσει; Κατά πληροφορίες είναι γύρω στα 30 εκατ. ευρώ. Το «PΑΟ Foundation», κάτι σαν «επανίδρυση» του Παναθηναϊκού σε όλα τα σπορ μπαίνει σε εφαρμογή, με τη συσπείρωση όλων των «πράσινων» δυνάμεων. Ενδεχομένως κι από κάποια «οπλιτική ομπρέλα»…

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com