Β’ Όμιλος Ευρωμπάσκετ: Φοβού το Ισραήλ

Πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ και πρώτη αγωνιστική στον Β’ όμιλο, όπου τα βαριά ονόματα είναι δίχως αμφιβολία η Λιθουανία και η Ιταλία.
vjah uEqmkgAMWUJQ

Με το δεξί θέλει να μπει στη διοργάνωση το μεγάλο φαβορί του δεύτερου ομίλου Λιθουανία κόντρα στη μαχητική Γεωργία. Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Ιταλία και το Ισράηλ, φτωχοί συγγενείς του ομίλου η Γερμανία και η Ουκρανία.

Γερμανία – Ουκρανία (15:45)

Αρκεί η γερμανική ψυχή και το πείσμα για να οδηγήσουν τη Γερμανία στην υπέρβαση της πρόκρισης στους «16»; Η απάντηση είναι ‘μάλλον όχι’. Ο Λο, ο Βόιγκνταμ, ο Σρέντερ και ο Μπένζινγκ ξεχωρίζουν, αλλά χωρίς τους Ζίπσερ και Τέις δείχνει αρκετά προβλέψιμη. Πολύ μέτρια στα περισσότερα φιλικά. Το ότι κέρδισε την αδύναμη Ισλανδία δεν λέει απολύτως τίποτα. Οι Ουκρανοί χωρίς Κραβτσόφ και Λεν δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση ούτε με σφαίρες. Μόνο τη Ρουμανία κέρδισε στα φιλικά. Και αυτή δεν παρατάει τα ματς, αλλά δεν έχει σε καμία περίπτωση την απαιτούμενη ποιότητα και εμπειρία. Ο Πουστόβι και ο Ζάιτσεφ θα παλέψουν φιλότιμα. Η λογική λέει πως η νικήτρια του σημερινού αγώνα θα αποφύγει την τελευταία θέση, αφού δύσκολα θα κάνουν άλλη νίκη. Φαβορί μεν οι Γερμανοί, αλλά το χάντικαπ των 10 πόντων φαντάζει τσιμπημένο και με οδηγεί στο διπλό.

Πληροφορίες για τον Stoiximan

Λιθουανία – Γεωργία (18:30)

Το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου η Λιθουανία και με βλέψεις που φτάνουν ακόμα και στα μετάλλια. Στον προηγούμενο Ευρωμπάσκετ ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό. Ο ΝΒΑερ Σαμπόνις απουσιάζει, αλλά παίζουν κανονικά τα βαριά χαρτιά Κουζμίνσκας, Βαλαντσιούνας και Ματσιούλις. Πολύ καλή παρουσία στην πλειοψηφία των φιλικών, όπου έπαιξε τόσο με Γαλλία (μία ήττα-μια νίκη), όσο και με Ισπανία (ήττα στον πόντο) για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με τα δύο μεγάλα φαβορί. Πέντε φορές έχει συναντηθεί με τους Γεωργιανούς μετρώντας τέσσερις νίκες. Πάντως η μαχητική Γεωργία έχει να περηφανεύεται για την μοναδική νίκη που ήρθε πριν λίγες μέρες σε φιλικό με 81-70. Πρώτη πεντάδα για… φίλημα διαθέτει η ομάδα του Ζούρου, αλλά μέχρι εκεί. Εξάλλου, το έχει παραδεχτεί και ο Ελληνας τεχνικός, ότι στην ομάδα του υπάρχουν 6-7 εξαιρετικοί παίκτες όπως ο Πατσούλις, ο Σερμαντίνι, ο Σενγκέλια και ο Μαρκοϊσβίλι, αλλά οι υπόλοιποι είναι άπειροι. Συνυπολογίστε ότι απουσιάζει και ο έμπειρος Σανικίτζε. Δίκαιο αουτσάιντερ στην πρεμιέρα οι Γεωργιανοί, αλλά το χάντικαπ των 6-7 πόντων είναι πονηρό και θα το αφήσω στη μοίρα του.

Ιταλία – Ισραήλ (21:30)

Δεν θέλει με τίποτα να μετατραπεί σε μία από τις αρνητικές εκπλήξεις του τουρνουά η Ιταλία. Στα φιλικά έχασε από τις καλές ομάδες, όπως η Σερβία, η Γαλλία και η Ελλάδα, ενώ κέρδισε το Μέτριο Μαυροβούνιο και τη Γεωργία. Τεράστιο πλήγμα η απουσία του Γκαλινάρι. Βαριά χαρτιά οι Ντατόμε και Μπελινέλι. Δεν χωράει αμφισβήτηση για τον εξαιρετικό Μεσίνα, που κάθεται στον πάγκο, αλλά δεν δείχνει να έχει βρει μια φόρμουλα που θα επιτρέψει στους παίκτες του να ασχοληθούν και λίγο με την άμυνα. Το Ισραήλ θέτει γερή υποψηφιότητα να αποτελέσει μία από τις ομάδες που μπορούν να φτάσουν σε υπερβάσεις. Πολύ καλό μπάσκετ, πλούσιο θέαμα και αξιόλογο ρόστερ με παίκτες όπως ο Χαλπερίν, Ελιγιάχου και Κάσπι. Παίζει αρκετά με το τρίποντο και αυτό σε κάποιες περιπτώσεις φέρνει σκαμπανεβάσματα. Μοιρασμένη η παράδοση με τους Ιταλούς έχοντας από τρεις νίκες την τελευταία επταετία. Ακόμα δεν έχει ξεχαστεί η ταπεινωτική ήττα από σημερινή της αντίπαλο στα νοκ άουτ του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ με 82-52. Σίγουρα θα ψάξουν μια άτυπη ρεβάνς, αλλά το θέμα είναι αν μπορούν. Στο όριο ο νικητής, Ικανές οι δύο ομάδες να φτάσουν στους 75 πόντους δίνοντας αυτομάτως αξία στο over 147,5.

Σε ενδιαφέρει