Γερμανία – Χιλή: Η κορυφή χωράει μόνο μία

Με φόντο την πρωτιά του δεύτερου ομίλου η Γερμανία συγκρούεται με τη Χιλή σε ένα ματς που αναμένεται να πέσουν κορμιά.
topshot fbl confed cup match aus ger fdb d e  bacb

Στην Καζάν Αρένα, χωρητικότητας 45.000 θέσεων η Παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία αντιμετωπίζει την κάτοχο του Κόπα Αμέρικα, Χιλή με τη νικήτρια να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής του ομίλου.

Τα προγνωστικά μου

Γερμανία – Χιλή : Goal/Goal

Ανάλυση

Μια εντελώς διαφορετική Γερμανία είδαμε στην πρεμιέρα, αλλά ακόμα κι έτσι ήρθε η νίκη επί των Αυστραλών με 3-2. Ο Στιντλ άνοιξε νωρίς το σκορ στο 6’, ο ηγέτης Ντράξλερ έκανε το 2-1 στο 44’ από την άσπρη βούλα, ενώ ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη στο 48’ ο Γκορέτσκα. Πριν από την εκκίνηση του τουρνουά ο Λεβ αποκάλυψε πως το Confederations Cup θα αποτελέσει μια δυνατή δοκιμασία για να δει νέα πρόσωπα και έκανε πράξη τα λεγόμενά του. Όχι μόνο είδαμε μια εντελώς ανανεωμένη ομάδα, αλλά σήμερα θα υπάρξουν και τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας. «Δεν πρόκειται να περιμένουμε τη Χιλή. Θα παίξουμε επιθετικά», υποστήριξε ο Γερμανός τεχνικός. Τα 9 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της ήταν no goal, ενώ τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα εμφάνισαν over 4,5. Δεδομένη η αλλαγή κάτω από τα δοκάρια, αφού ο Λεβ θα δοκιμάσει όλους τους τερματοφύλακες που έχει στη διάθεσή του. Σήμερα ο Λένο θα αφήσει τη θέση του στον Τερ Στέγκεν. Δεν αλλάζει το 3-5-2, με επιθετικό δίδυμο τους φορμαρισμένους Βέρνερ και Βάγκνερ. Κινητήριος μοχλός στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ντράξλερ.

Πληροφορίες για τον Stoiximan

Η Χιλή μπήκε στη διοργάνωση με ένα άκρως ανταγωνιστικό σχήμα, τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας και αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Μπορεί να άργησε να καθαρίσει το ματς με το Καμερούν, αλλά τα κατάφερε με 2-0 χάρη στα γκολ των Βιδάλ στο 81’ και Βάργκας στο 90’. Παράλληλα της ακυρώθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο ως οφ σάιντ. Τα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal. Ο Πίτσι δεν αναμένεται να προβεόι σε αρκετές αλλαγές προσώπων, αλλά έδειξε ότι αλλάζει σύστημα μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-4-2. Ταχύτατη η μεσαία γραμμή που θα αποτελείται από τους Αράνγκις, Βιδάλ, Ντίας και Ερνάντες, ενώ στην κορυφή θα παίξουν οι Βάργκας και Σάντσες. Μία φορά έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τα «πάντσερ» και ηττήθηκε με 1-0 στην Στουτγάρδη το 2014. Με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζει την πρόκριση. Σε περίπτωση ισοπαλίας παραμένει στην κορυφή του ομίλου, αλλά μαζί με τους Γερμανούς.

Πιθανές ενδεκάδες

Γερμανία (3-5-2)

Τερ Στέγκεν

Κίμιχ

Μουστάφι

Ζίλε

Μπραντ

Γιουνές

Ντράξλερ

Τσαν

Χέκτορ

Βάγκνερ

Βέρνερ

Χιλή (4-4-2)

Ερέρα

Ίσλα

Χάρα

Μεδέλ

Μποσεζούρ

Αράνγκις

Βιδάλ

Ντίας

Ερνάντες

Βάργκας

Σάντσες

Εκτίμηση

Ομάδες με υψηλές βλέψεις και τεράστια ποιότητα. Διαθέτουν ταχύτατες μεσοεπιθετικές γραμμές και παίκτες παγκόσμιας κλάσης από τη μέση και μπροστά που μπορούν κάλλιστα να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Επειδή, όμως, στη μέση μπαίνει και το κίνητρο θα αρκεστώ στο goal/goal.

Σε ενδιαφέρει