Αφιέρωμα στο Τσάμπιονς Λιγκ 2016-2017

Προγνωστικά και αποδόσεις για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2016-2017.
Αφιέρωμα στο Τσάμπιονς Λιγκ 2016-2017

Κυρίες και κύριοι, η αγαπημένη διοργάνωση των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων αρχίζει. Αυτός ο γλυκός ήχος του βιολιού από τον λατρεμένο ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ θα παίζει από απόψε αρκετές φορές μεσοβόμαδα. Επομένως, πάμε να συνοψίσουμε τις ομάδες σε κάθε όμιλο ξεχωριστά, τα φαβορί, τα outsider και να δούμε ποιες αποδόσεις αξίζουν να παιχτούν.

1ος Όμιλος

Εδώ δεσπόζουν 2 ομάδες. Ο πρώτος λόγος δίνεται στην Παρί σεν Ζερμέν, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια ο Ζλάταν. Οι Γάλλοι έχουν υπερπλήρες ρόστερ, απλώς ο Έμερι θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του. Η πρωτιά της Παρί δίνει 1,75 και δεν έχει αξία. Αντιθέτως, το 2,65 της Άρσεναλ για την κορυφή του ομίλου είναι πολύ αξιόλογο. Οι “κανονιέρηδες” είναι ενισχυμένοι φέτος, έχουν επιστρέψει οι τραυματίες Καθόρλα και Τσάμπερλειν και την έχουν πατήσει αρκετές φορές ως 2οι, καθώς πάντα στους 16 πέφτουν πάνω σε μεγαθήρια. Βλέπω τον Βενγκέρ να κόβει πρώτος το νήμα στο τέλος και θα τον εμπιστευτώ. Η Βασιλεία δεν μού γεμίζει το μάτι φέτος. Είναι βέβαια μια ομάδα που κοιτάει στα μάτια τις δυνατές αντιπάλους κι έχει καλή παράδοση κόντρα στις αγγλικές ομάδες. Ωστόσο, δεν βλέπω με τίποτα να μπαίνει μέσα στην δυάδα κι εκτιμώ ότι θα κονταροχτυπηθεί με την Λουντογκόρετς για την 3η θέση. Οι δε Βούλγαροι με εντυπωσίασαν τόσο στα προκριματικά με τον Ερυθρό Αστέρα όσο και στα play-offs με την Πλζεν, οπότε θα τούς παίξω για την 3η θέση με 2,75 απόδοση αντί του 2,00 που δίνουν οι Ελβετοί.

Ενημερώσου για τον Stoiximan και τις αποδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ 2016-17.

2ος Όμιλος

Πολύ πιο αμφίρροπος είναι ο 2ος όμιλος. Η ομάδα που προήλθε από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας είναι η Μπενφίκα, που κανείς δεν αμφισβητεί τη αξία της αλλά δεν αποτελεί φόβητρο για τις ομάδες των άλλων γκρουπ. Μάλιστα δεν είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, μιας και πληρώνει με 2,80 την ώρα που η Νάπολι παίζεται στο 2,10. Οι Ιταλοί δεν έχουν στη σύνθεσή τους πλέον τον περσινό τους ηγέτη, τον Ιγκουαΐν, αλλά εξακολουθούν να έχουν παιχταράδες στα άκρα, όπως ο Καγιεχόν και ο Μέρτενς, τον Χάμσικ στο κέντρο και φυσικά ενισχύθηκαν στην επίθεση με την απόκτηση του Αρκάντιους Μιλίκ που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Euro με την Πολωνία. Προσωπικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα παίξω, αντιθέτως θα αγοράσω την πρόκριση της Ντιναμό Κιέβου στο 2,50, μια ομάδα που θεωρώ ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο με το δικό της, χαρακτηριστικό, ταπεραμέντο. Η Μπεσίκτας επηρεασμένη από τα γεγονότα του καλοκαιριού στην Τουρκία και από την αποχώρηση του Γκόμεζ θεωρώ ότι θα είναι 4η, σημείο που πληρώνει με 2,25 και θα το επιλέξω.

3ος Όμιλος

Εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να σπάσει η πρώτη δυάδα σ’ αυτό το γκρουπ. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά σιγά σιγά με την επιστροφή του Νεϊμάρ από τη Βραζιλία και μέχρι να προσαρμοστούν τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα, θα βρει το δρόμο της. Τρομερό value είναι το 3,50 για πρωτιά στον όμιλο της “νέας Μπαρτσελόνα”, δηλαδή της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός πάει να φτιάξει κάτι αντίστοιχο στη νέα του ομάδα, δηλαδή βραχύσωμους, τεχνίτες και γρήγορους παίχτες από τη μέση και μπροστά που δύσκολα χάνουν τη μπάλα και ασκούν ασφυκρική πίεση στον αντίπαλο. Την πιστεύω πολύ φέτος τη Σίτι και θα την στηρίξω. Γκλάντμπαχ και Σέλτικ θα μονομαχήσουν για την 3η θέση με τους Γερμανούς να έχουν ξεκάθαρα το προβάδισμα. Ωστόσο, το 1,75 δεν έχει αξία.

4ος Όμιλος

Αναμφισβήτητα η Μπάγερν είναι το μεγάλο φαβορί αυτού του ομίλου. Η έλευση του Χούμελς “έδεσε το γλυκό”, που λέμε, κι έδωσε στους Βαυαρούς αυτό που τούς έλειπε, έναν αμυντικό με ηγετικά χαρίσματα για να παίξει δίπλα στον αξιόπιστο στόπερ Μπόατενγκ. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το σύνολο του Αντσελότι, ενός κόουτς που έχει γεννηθεί για να κερδίζει τίτλους, είναι ένα σκαλί όχι μόνο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ αλλά και από όλες της διοργάνωσης. Η πρωτιά της φυσικά στο 1,45 δεν θα με απασχολήσει. Θα ήθελα πολύ να ρσικάρω με το 3,10 της Ατλέτικο αλλά φαίνεται πως η ομάδα του Τσόλο έχει τα θεματάκια της φέτος. Σιγά σιγά θα βρει τα πατήματά της και λογικά με την πρόκριση στους 16 δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Η Αϊντχόφεν δεν είναι το ίδιο δυνατή με πέρυσι. Είχε κάποιες αποχωρήσεις από το ρόστερ, όμως Ολλανδοί είναι αυτοί και όλο και κάποιο “φυντάνι” θα ξεφυτρώσει από το πουθενά. Λογικά θα είναι 3η, εκτός κι αν η “σταχτοπούτα” Ροστόφ πραγματοποιήσει και δεύτερη μεγάλη έκπληξη μετά το αποκλεισμό του Άγιαξ στα play-offs. Με 4,00 πληρώνουν οι Ρώσοι την πρόκρισή τους στο Γιουρόπα, όμως το βλέπω δύσκολο.

5ος Όμιλος

Σ’ αυτό το γκρουπ έχουμε την πιο “αδύναμη” δυνατή. Ο λόγος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ναι μεν προήλθε από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, όμως δεν αποκλείεται να τερματίσει ακόμα και 4η. Δεν είναι και τυχαίο ότι το να τερματίσουν στην ουρά οι Ρώσοι πληρώνει μόλις με 2,50. Το φαβορί για την 1η θέση είναι η άπειρη στη διοργάνωση Τότεναμ, πληρώνει με 2,20 και δεν θα την προτιμήσω. Οι Λονδρέζοι κράτησαν τον περσινό τους κορμό που διεκδίκησε τον τίτλο της Πρέμιερ, όμως θεωρώ πως το στυλ τους δεν ταιριάζει έξω από τα σύνορα της χώρας. Πιο πίσω έρχεται η Λεβερκούζεν με 3,00 απόδοση. Οι Γερμανοί του Σμιντ δεν έχουν κάτι το εξαιρετικό, όμως δεν παύουν να είναι… Γερμανοί. Άλλωστε στο τέλος πάντα αυτοί κερδίζουν. Εξαιρετικό μού μοιάζει το 2,50 της Μονακό για απλή πρόκριση (είτε ως 1η είτε ως 2η). Ομολογώ ότι δεν είχα τόσο ψηλά στην υπόληψή μου τους Μονεγάσκους όμως βλέποντάς τους στα ματς με Βιγιαρεάλ και Φενέρ εντυπωσιάστηκα. Πιστεύω πως τους αξίζει μια πιστολιά.

6ος Όμιλος

Εκτός σοβαρού απροόπτου στον 6ο όμιλο οι δύο πρώτες θέσεις είναι “καπαρωμένες”. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα περάσει εύκολα, αφού εκτός της Ντόρτμουντ καμία από τις άλλες ομάδες δεν μπορεί να την κοντράρει. Το αν θα είναι πρώτη θα εξαρτηθεί από τις εμφανίσεις των Βεστφαλών. Ο Τούχελ άλλαξε κατά πολύ τον τρόπο παιχνιδιού τους και αναπτύσσεται πλέον περισσότερο από τα άκρα, εκεί όπου έχει και την περισσότερη δύναμή της. Αν ο Ρόις είναι υγιής και ο Γκέτσε επανέλθει γρήγορα στα γνωστά του στάνταρ, τότε η Ντόρτμουντ μπορεί να χτυπήσει και πρωτιά. Το 3,00 είναι καλό αλλά δεν θα το πάρω. Σπόρτινγκ και Λέγκια Βαρσοβίας θα είναι οι κύριοι διεκδικητές της 3ης θέσεις. Πολύ πιο έμπειροι οι Πορτογάλοι και με τον Ζεσούς στο τιμόνι τους λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα. Το 1,90 δεν είναι ευκαιρία αλλά μπορεί και να παιχτεί. Αντιθέτως, δεν έχει καμία απολύτως αξία το μόλις 1,36 των Πολωνών για την 4η θέση.

7ος Όμιλος

Ίσως πρόκειται για το πιο αντιεμπορικό γκρουπ από όλα. Η Λέστερ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ως πρωταθλήτρια Αγγλίας, προήλθε από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας. Αντιμετωπίζει προβλήματα με την ανάπτυξή της και φαίνεται ότι η αποχώρηση του Καντέ κυρίως ήταν πιο σημαντική απ’ ό,τι αναμενόταν. Βέβαια, έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει όχι τόσο επειδή είναι πολύ ισχυρή αλλά επειδή οι υπόλοιπες ομάδες είναι απλά μέτριες. Η Πόρτο είναι το φαβορί του ομίλου και όχι άδικα. Οι “δράκοι” έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία από τους αντιπάλους τους και το 2,40 έχει αξία. Δεν μπορώ να φανταστώ με κάποιον τρόπο την Κοπεγχάγη στους 16, ενώ όσο και να θέλω να πιστέψω στην Μπριζ, την έχω δει και δεν τής βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο. Εκ των πραγμώτων αυτές οι δύο πιστεύω ότι θα είναι τριτοτέταρτες αλλά είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η σειρά.

8ος Όμιλος

Η φιναλίστ της προπέρσινης διοργάνωσης, Γιουβέντους, είναι το μεγάλο όνομα αυτού του γκρουπ. Ο Πογκμπά έφυγε αλλά είναι πλέον στις τάξεις της ο Ιγκουαΐν που ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με γκολ στο Καμπιονάτο. Ο κορμός της “μεγάλης κυρίας” είναι σχεδόν ο ίδιος και θα μού προκαλέσει εντύπωση αν σ’ αυτόν τον όμιλο δεν είναι πρώτη. Όσον αφορά στην Σεβίλλη, ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα, δηλαδή να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στο Γιουρόπα, το οποίο κατέκτησε για 3 συνεχόμενα χρόνια. Αυτή τη φορά δεν θα είναι ο Έμερι στον πάγκο της αλλά ο Αργεντινός Χουάν Σαμπαόλι που με μεγάλη επιτυχία είχε κοουτσάρει την εθνική Χιλής από το 2012 μέχρι το καλοκαίρι που μάς πέρασε. Μεγάλο όπλο των Σεβιγιάνων θα είναι το “Σάντσεθ Πιθχουάν” από το οποίο το πιο πιθανό είναι να μην περάσει κανείς από τους αντιπάλους τους. Η κατάληψη της 2ης θέσης από τη Σεβίλλη πληρώνει με 2,50. Η Λυών είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο με τις γαλλικές ομάδες πλην της Παρί που τη μια χρονιά είναι καλές αλλά την άλλη πιάνουν πάτο. Ο Λακαζέτ έμεινε στο ρόστερ και μάλιστα δεν έχει σταματήσει να σκοράρει, όμως θεωρώ πως οι Γάλλοι είναι ένα κλικ πιο κάτω από τους Ισπανούς. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στον όμιλο και δεν θα είναι έκπληξη ακόμη κι αν πάρει την 3η θέση, γεγονός που πληρώνει με 3,50.

Σε ενδιαφέρει