Αφιέρωμα στη Serie A 2015-2016

Serie A logo

Στη σέντρα θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας (Serie A) της Ιταλίας. Για άλλη μία χρονιά, η Γιουβέντους παρά τις απώλειες που είχε το ρόστερ της φαντάζει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Από εκεί και πέρα, Ρόμα και Νάπολι έχουν… ταβάνι την πρώτη τριάδα, αλλά μέχρι εκεί. Μεγάλο ερωτηματικό για τις ομάδες του Μιλάνου (Μίλαν, Ίντερ) αν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη μετριότητα των τελευταίων ετών, ενώ η Λάτσιο έχει αρκετές ελπίδες να πιάσει την πρώτη τριάδα. Η Φιορεντίνα ολοκληρώνει την πρώτη επτάδα, όμως η φυγή του Μοντέλα την έχει αποδυναμώσει.

Από εκεί και πέρα, οι Τορίνο, Τζένοα και Σαμπντόρια θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για την πρώτη εξάδα, ενώ οι Παλέρμο, Βερόνα, Σασσουόλο και Ουντινέζε θα κοιτάξουν πως θα σωθούν από νωρίς.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, φαβορί είναι οι νεοφώτιστες Κάρπι και Φροζινόνε και μαζί τους θα παλέψουν για την αποφυγή του, οι Μπολόνια, Έμπολι, Κιέβο και Αταλάντα.

Το Πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα της Serie A ξεκινά τo Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 και ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου 2016 με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Συνολικά συμμετέχουν 20 ομάδες. Από αυτές, οι δύο πρώτες παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, ενώ η τρίτη προκρίνεται στα play off των προκριματικών της ίδιας διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα, η ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Europa League, ενώ η πέμπτη θα αγωνιστεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις τελευταίες θέσεις αποχαιρετούν την κατηγορία.

Οι αποδόσεις είναι από την Stoiximan.

Oι Ομάδες

Γιουβέντους

Κατέκτησε εύκολα το περσινό πρωτάθλημα, ενώ έκανε και το νταμπλ, επικρατώντας στον τελικό Κυπέλλου της Λάτσιο. Καταπληκτική ήταν και η πορεία της στην Ευρώπη, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, όμως εκεί υποτάχθηκε στην ανώτερη Μπαρτσελόνα. Προπονητής της Γιούβε από τον Ιούλιο του 2014 είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος φέτος έχει να διαχειριστεί την απώλεια των τριών ηγετών της ομάδας που αποτελούν παρελθόν. Πρόκειται για τους Πίρλο, Τέβες και Βιδάλ, οι οποίοι αποχώρησαν, ενώ μαζί έφυγε και ο Ογκμπόνα. Από την άλλη, στο Τορίνο ήρθαν οι Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Κεντίρα και ο γκολκίπερ Νέτο. Έμεινε ο Πογκμπά. Παρ’ όλα αυτά η «μεγάλη κυρία» παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και η απόδοσή για να τα καταφέρει βρίσκεται στο 1.65.

Ρόμα

Ο πολύ άσχημος δεύτερος γύρος που έκανε πέρσι δεν την άφησε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, όμως είναι τυχερή που κράτησε την δεύτερη θέση, εξαιτίας της νίκης της στο ντέρμπι με τη Λάτσιο. Στο τιμόνι της Ρόμα βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2013 ο Ρούντι Γκαρσία και φέτος θα προσπαθήσει να… ξανακερδίσει τα αποδυτήρια κάτι που απέτυχε να κάνει την περασμένη σεζόν. Στα μεταγραφικά, οι «τζαλορόσι» απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού τους Τζέκο (Μαν. Σίτι), Σέσνι (Άρσεναλ), Σαλάχ (Φιορεντίνα), Φάλκε (Τζένοα), Ντιν (Παρί) και Ζέρσον (Φλουμινένσε), ενώ εισέπραξαν περίπου 50 εκατ. ευρώ για παίκτες που δεν αγωνίζονταν στην ομάδα (Μπερτολάτσι, Βιβιάνι, Ρομανιόλι). Για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από πέρσι η Ρόμα χρειάζεται να κάνει πολλές υπερβάσεις. Το 5.75 που δίνει το ενδεχόμενο να κατακτήσει το πρωτάθλημα μου φαίνεται δίκαιο.

Νάπολι

Κακή η περσινή χρονιά για τη Νάπολι, απέτυχε σε όλους της τους στόχους, ενώ έμεινε και εκτός Champions League, πληρώνοντας κυρίως τα λάθη του Μπενίτεθ. Η διοίκηση στη θέση του Ισπανού (πήγε στη Ρεάλ) προσέλαβε τον 56χρονο Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος εντυπωσίασε με τη δουλειά που έδειξε στην Έμπολι. Έπεστρεψε στους «παρτενοπέι» ο Ρέινα, ενώ αποκτήθηκαν, επίσης, οι Κίρικες (Τότεναμ), Άλαν (Ουντινέζε), Βαλντιφιόρι (Έμπολι) και Χισάι (Έμπολι). Καμία σημαντική αποχώρηση δεν έγινε από το ρόστερ. Με το Σάρι στην τεχνική ηγεσία της, η Νάπολι θα παρουσιαστεί σίγουρα πιο σταθερή μέσα στη χρονιά και με συγκεκριμένο πλάνο, χωρίς πειραματισμούς. Οι μπουκ τη δίνουν τρίτο φαβορί για τον τίτλο με απόδοση 10.00.

Λάτσιο

Στο δεύτερο περσινό μισό του πρωταθλήματος έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία και με οκτώ σερί νίκες ανέβηκε μέχρι δεύτερη. Η ήττα από τη Ρόμα, όμως, την έριξε τρίτη. Έφτασε, επίσης, μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, όπου και έχασε στην παράταση από τη Γιουβέντους. Προπονητής των «λατσιάλι» είναι ο Στέφανο Πιόλι, ο οποίος έχει την τύχη να διαχειρίζεται την ίδια ομάδα με πέρσι, αφού δεν υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις, ενώ γέμισε τον πάγκο με τους Μιλίνκοβιτς (Γκενκ), Κίσνα (Άγιαξ), Χουντ (Άλκμααρ), Πάτρικ (Μπρτσελόνα Β’) και Μόρισον (Κάρντιφ). Όλη η χρονιά θα εξαρτηθεί από το αν θα περάσει η Λάτσιο στους ομίλους του Champions League (το πρώτο βήμα έγινε με τη νίκη με 1-0 επί της Λεβερκούζεν). Πάντως, το ενδεχόμενο να βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα πληρώνει με 4.50.

Ίντερ

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Ίντερ έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πιο πολύ τις κόστισαν οι ήττες στα παιχνίδια με «μικρές» ομάδες. Στο τιμόνι των «νερατζούρι» βρίσκεται από το Νοέμβριο του 2014 ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος είναι ένας προπονητής που σπάνια θα χτίσει μια ομάδα από την αρχή. Αποκτήθηκαν οι Κοντογκμπιά (Μονακό), Μιράντα (Ατλέτικο) και Μουρίγιο (Γρανάδα) και δανεικοί ήρθαν οι Γιόβετιτς (Μαν. Σίτι) και Μοντόγια (Μπαρτσελόνα). Σακίρι και Ποντόλσκι οι απώλειες του περσινού ρόστερ. Η απουσία της Ευρώπης θα δώσει στην Ίντερ ξεκάθαρη προτεραιότητα στο πρωτάθλημα, όμως δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την τριάδα, ενδεχόμενο που πληρώνει με 2.65.

Φιορεντίνα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά. Ο Βιντσέντσο Μοντέλα τα… έσπασε με τη διοίκηση, ενώ είχε ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο και στη θέση του ήρθε ο Πάουλο Σόουζα, ο οποίος θα προσπαθήσει να δώσει στην ομάδα τον χαμένο ενθουσιασμό της. Αποκτήθηκαν οι Σουάρες (Ατλέτικο), Ζιλμπέρτο (Μποταγόγκο), Αστόρι (Ρόμα) και Σέπε (Έμπολι) και έφυγαν οι Σαλάχ, Σάβιτς, Νέτο, Γκόμεζ, Πισάρο, Ακουιλάνι και Βάργκας. Δε βλέπω να καταφέρνει κάτι παραπάνω φέτος, αλλά πιστεύω ότι θα προσπεράσει τη Μίλαν στην τελική κατάταξη. Αυτό το ενδεχόμενο πληρώνει 2.60.

Μίλαν

Για… κλάματα η περσινή πορεία της Μίλαν, όπου και τερμάτισε δέκατη, μένοντας δεύτερη σερί χρονιά εκτός Ευρώπης. Τη θέση του Ιντσάγκι πήρε ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς, με στόχο να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση. Αποκτήθηκαν οι Μπάκα (Σεβίλλη), Λουίς Αντριάνο (Σαχτάρ), Μπερτολάτσι (Τζένοα) και Ρομανιόλι (Σαμπντόρια), ενώ υπήρξαν αποχωρήσεις, οι οποίες σχεδόν πέρασαν απαρατήρητες. Μπορεί να έκανε καλές κινήσεις φέτος, όμως θέλει πολλά… ψωμιά ακόμα η Μίλαν για να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο και η απόδοση 2.30 για να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα δε μου φαίνεται ρεαλιστική.

Τορίνο

Έκανε υπερπροσπάθεια πέρυσι, φτάνοντας παράλληλα στους «16» του Europa League, όμως στο τέλος… κλάταρε και δεν μπόρεσε να βγει ξανά Ευρώπη. Στον πάγκο της Τορίνο για πέμπτη σερί σεζόν θα κάθεται ο Τζαμπιέρο Βεντούρα. Αποκτήθηκαν οι Αβελάρ (Κάλιαρι), Τζαπακόστα (Αταλάντα), Μπασέλι (Αταλάντα) και Άκουα (Σαμπντόρια), ενώ έγινε μία πώληση (και καλή!) αυτή του Νταρμιάν στην Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, έναντι 18 εκατ. ευρώ. Με την παρουσία της τα τελευταία χρόνια, η Τορίνο έδειξε ότι μπορεί να υπολογίζεται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Τζένοα

Από το Φλεβάρη και μετά έπαιξε καταπληκτική μπάλα και με επτά νίκες στα τελευταία δέκα ματς, κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση. Δυστυχώς, όμως, δεν πήρε αδειοδότηση από την UEFA κι έτσι έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το έργο του Τζαμπιέρο Γκασπερίνι από τον πάγκο θα είναι βαρύ φέτος, καθώς θα πρέπει να βοηθήσει τους παίκτες να ξεπεράσουν την απογοήτευση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Έχασε παίκτες-κλειδιά, όπως οι Φάλκε, Μπερτολάτσι, Εντενίλσον και Ρονκάγλια, ενώ αγόρασε τους Λάζοβιτς (Ερ. Αστέρας), Σισοκό (Ναντ), και Γκακπέ (Ναντ), απέκτησε τον ελεύθερο Πάντεφ (Γαλατασαράι) και επέστρεψε από δανεισμό ο Ταχτσίδης. Σίγουρα θέλει το χρόνο της η Τζένοα για να επιστρέψει στα επίπεδα του περσινού β’ γύρου, όμως ο Γκασπερίνι στον πάγκο της είναι εγγύηση σταθερότητας.

Σαμπντόρια

Ξεκίνησε πολύ καλά την περσινή σεζόν και για ένα διάστημα βρισκόταν μέσα στην πρώτη τριάδα. Η «κοιλιά» που έκανε στο τέλος, όμως, την έφερε στην έβδομη θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για το Europa League, εξαιτίας της αδυναμίας της Τζένοα. Μια ευκαιρία που σπατάλησε με τον πρόωρο αποκλεισμό της από τη διοργάνωση (Βοϊβοντίνα 0-4, 2-0) και έβαλε τον Βάλτερ Τζένγκα σε περιπέτειες με το… καλημέρα, όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Αποκτήθηκε ξανά ο Κασάνο, όπως επίσης και οι Φερνάντο (Σαχτάρ), Ζουκάνοβιτς και Μπαρέτο. Παρελθόν αποτελούν οι Ομπιάνγκ, Οκάκα, Ρομανιόλι και Ετό. Καμία πίστωση χρόνου δεν έχει ο τζένγκα και το γνωρίζει αυτό, όμως η φετινή Σαμπντόρια δε θεωρώ ότι μπορεί να πάει καλύτερα από πέρσι.

Ουντινέζε

Άγευστη χρονιά η περσινή για την Ουντινέζε, καθώς δεν κυνήγησε τίποτα, αλλά ούτε και κινδύνεψε. Νέος τεχνικός ο Στέφανο Κολαντουόνο, ο οποίος διαδέχθηκε τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο της ομάδας. Λίγες οι κινήσεις, αποκτήθηκε ο Ινίγκες (Αρχεντίνος Τζ.), δανεικός ο Ζαπάτα (Νάπολι) κι ελεύθερος ο Αντνάν από τη Ρίζεσπορ. Η πιο ηχηρή αποχώρηση ήταν του χαφ Άλαν. Η Ουντινέζε δείχνει να μην έχει αυτόν τον ενθουσιασμό που τη διέκρινε τα περασμένα χρόνια, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις της για κατάληψη των ευρωπαϊκών θέσεων να είναι απαγορευτικές.

Βερόνα

Άχρωμη χρονιά και για τη Βερόνα η περσινή, όμως δε συνάντησε κανένα πρόβλημα με την παραμονή της και έβγαλε και πρώτο σκόρερ τον 38χρονο Λούκα Τόνι. Ο Μαντορλίνι κάθεται στον πάγκο της για έκτη συνεχόμενη σεζόν και είναι, έτσι, ο μακροβιότερος τεχνικός της Serie A. Από τις μεταγραφές της ξεχωρίζει τα ονόμα του μπόμπερ Πατσίνι (Μίλαν), ενώ Ταχτσίδης, Ομπάντι και Νίκο Λόπες είναι κάποιοι από αυτούς που έφυγαν. Φέτος, η Βερόνα θέλει να κάνει κάτι καλύτερο από πέρσι και σίγουρα ο Πατσίνι θα τη βοηθήσει αρκετά.

Παλέρμο

Κατά διαστήματα πέρσι έπαιξε ωραία μπάλα κι έτσι κατόρθωσε να σωθεί αρκετά νωρίς, με τον κόουτς Ιακίνι να κάνει καλή διαχείρηση στο τέλος. Μεγάλο κέρδος για το σύλλογο η πώληση του Ντιμπάλα στη Γιουβέντους έναντι 32 εκατ. ευρώ, ενώ αποκτήθηκαν οι Κασίνι (Κορίνθιανς), Χίλιεμαρκ (Αϊντχόφεν), Τραϊκόβσκι (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Γκολτανίγκα (Περούτζια) και Μπρούγκμαν (Πεσκάρα). Βασικός στόχος της Παλέρμο είναι να μείνει νωρίς μακριά από τις περιπέτειες και ύστερα να κοιτάξει τι μπορεί να πετύχει παραπάνω.

Σασσουόλο

Πολύ καλός ο πρώτος γύρος πέρσι για τη Σασσουόλο, όμως ο δεύτερος δεν είχε ανάλογη συνέχεια, κυρίως λόγω των πολλών τραυματισμών. Πάντως, σώθηκε αρκετά εύκολα. Προπονητής της ομάδας από το Μάρτη του 2014 είναι ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος την κράτησε όρθια πέρσι μετά τον άσχημο δεύτερο γύρο και αποτελεί συν η παραμονή του στον πάγκο. Από τις μεταγραφές της ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ντεφρέλ (Τσεζένα), Ντάνκαν (Σαμπντόρια) και Πολιτάνο (Πεσκάρα). Στη Γιουβέντους πωλήθηκε ο διεθνής φορ Τζάτζα. Φετινή επιδίωξη της Σασσουόλο δε θα είναι άλλη από την πρόωρη αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ οι μπουκ τη δίνουν έκτο φαβορί (6.00) για να πέσει στη Serie B.

Αταλάντα

Παρά την κακή πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα, η Αταλάντα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα με υποβιβασμό, αλλάζοντας προπονητή το Μάρτιο (ήρθε ο Ένρτι Ρέια) και εξασφάλισε την παραμονή τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Μικρή η κινητικότητα στα μεταγραφικά με πιο σημαντικές προσθήκες τους Ντε Ρόον (Χέρενφεεν) και Κούρτιτς (Φιορεντίνα). Σημαντική απώλεια ο Τζαπακόστα, ενώ παλεύει να κρατήσει τον Μάξι Μοράλες. Με πρώτο στόχο, λοιπόν, την παραμονή της θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα η Αταλάντα και ίσως το πετύχει, αφού το ρόστερ της δεν υπέστει τρομερές αλλαγές και υπάρχει η απαιτούμενη ομοιογένεια.

Έμπολι

«Έβγαλε» μάτια με την περσινή της παρουσία στο πρωτάθλημα η Έμπολι, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ενώ όλο αυτό ήταν έργο του κόουτς Σάρι, ο οποίος φέτος πήγε στη Νάπολι. Τη θέση του πήρε Μάρκο Τζαμπάολο, ένας προπονητής που δεν έχει να επιδείξει τίποτα στην καριέρα του. Η πώληση των Βαλντιφιόρι και Χισάι έφεραν 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας, ενώ αποχώρησαν ακόμα οι Ρουγκάνι και Ταβάνο. Από την άλλη μεριά, αποκτήθηκαν οι Κόστα (Πάρμα), Καμπορέζε (Μπάρι), Μπιτάντε (Αβελίνο) και Σκορούπσκι (Ρόμα). Ερωτηματικό η απόδοση της Έμπολι φέτος, ύστερα από την φυγή του Σάρι. Στόχος της η αποφυγή του υποβιβασμού, ο οποίος όμως σαν ενδεχόμενο δίνεται με απόδοση 3.50.

Κιέβο

Μπορεί να… πόνεσαν τα μάτια μας βλέποντας το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Κιέβο πέρσι, όμως η καλή της άμυνα ήταν αυτή που την έσωσε και έμεινε σχετικά εύκολα στην κατηγορία. Στον πάγκο της από τον Οκτώβριο του 2014 ο Ρολάντο Μοράν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία, αλλά και ταυτόχρονα το «αντιαισθητικό» της ποδόσφαιρο. Λίγες οι κινήσεις της που ξεχωρίζουν, ανάμεσά τους οι Μποκού (δανεικός από Κάλιαρι), Γκόμπι (Πάρμα) και Κάστρο (Κατάνια). Σημαντική η απώλεια του μπακ Ζουκάνοβιτς. Κάθε χρόνο η Κιέβο βρίσκεται μέσα στα φαβορί για τον υποβιβασμό, όμως πάντα διαψεύδει τις αποδόσεις. Για φέτος δίνεται στο 3.50 για… φούντο.

Μπολόνια

Μέσω των μπαράζ και με μπόλικη δόση τύχης κατάφερε να πάρει την άνοδο για τη Serie A, ενώ δεν έκανε ούτε ένα παιχνίδι της… προκοπής την περσινή περίοδο. Στον πάγκο της βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο ο έμπειρος Ντέλιο Ρόσι, ο οποίος φιλοδοξεί να κρατήσει την Μπολόνια στη μεγάλη κατηγορία. Αποκτήθηκαν οι Μιράντε, Μπρίγκ και Μπριέντσα, ενώ αποχώρησαν οι πολύτιμοι Σανσόνε και Λαρίμπι. Με μια ματιά στο ρόστερ της βλέπουμε ότι από τη Μπολόνια θα λείπει φέτος η ταχύτητα και μάλλον το αποκρουστικό ποδόσφαιρο που έπαιξε πέρσι θα επαναληφθεί. Σίγουρα θα εμπλακεί στη μάχη της παραμονής, με τους μπουκ να δίνουν με 5.50 το ενδεχόμενο να μας… αποχαιρετήσει.

Κάρπι

Από την όγδοη αγωνιστική της Serie B βρέθηκε στην πρώτη θέση και δεν την έχασε μέχρι το τέλος. Δεν εντυπωσιάσε με τη μπάλα που έπαιξε, όμως ανέβηκε άνετα στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον πάγκο της νεοφώτιστης κάθεται από τον περσινό Μάιο ο 61χρονος Φαμπρίτσιο Καστόρι, ο οποίος ήρθε σε διαμάχη με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ. Πιο συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν οι Σπόλι (Ρόμα), Λάτζαρι (Φιορεντίνα), Σίλβα, Μπούμπνιτς, Μπρκιτς (Ουντινέζε), Μαρόνε (Γιουβέντους), Μαρτίνιο (Κατάνια) και Μάρκοβιτς (ΤΣΣΚΑ Σόφιας). Σημαντικότερη αποχώρηση αυτή του πορτιέρο Γκάμπριελ. Η Κάπρι, όπως είπαμε, βρίσκεται στην Serie Α για πρώτη φορά στην ιστορία της, όμως επειδή το γήπεδό της δεν πληροί της προϋποθέσεις θα αναγκαστεί να δώσει τα εντός έδρας ματς στο «Μπράλια» της Μόντενα, κάτι που αφαιρεί τον ενθουσιασμό του κόσμου. Το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί η Κάρπι πληρώνει με 1.53.

Φροζινόνε

Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική άνοδος για τη Φροζινόνε, η οποία ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν της Serie B και με ένα εντυπωσιακό τελείωμα κατάφερε να τερματίσει δεύτερη πίσω από την Κάρπι. Στο τιμόνι της νεοφώτιστης ομάδας κάθεται από τον Ιούνιο του 2012 ο 38χρονος Ρομπέρτο Στελόνε, ο οποίος την ανέβασε δύο κατηγορίες μέσα σε τρία χρόνια. Διατηρήθηκε ο περσινός κορμός της ομάδας, ενισχύοντάς τον με τους Λεάλι, Λόνγκο, Ντιακιτέ, Τσιμπσά, Ρόζι και Πάβλοβιτς. Σε αντίθεση με την Κάρπι, η Φροζινόνε κατάφερε να είναι «ΟΚ» για τη χρησιμοποίηση της φυσικής της έδρας («Ματούζα») και στη Serie A. Όπως και να ‘χει όμως, αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και σε κάθε άλλη περίπτωση, η παραμονή θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τίτλου. Στο 1.38 πληρώνει το ενδεχόμενο να πέσει κατηγορία η Φροζινόνε.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Στα ομαδικά, επειδή το 1.65 για να κατακτήσει τον τίτλο η Γιουβέντους δε με ικανοποιεί θα ποντάρω στο στοίχημα «Νικητής χωρίς Γιουβέντους» το 3.50 που δίνεται στη Ρόμα, ενώ συμφέρει και το 4.50 της Νάπολι. Στα ατομικά, θα ποντάρω το 8.00 του Μάριο Μάντζουκιτς και το 14.00 του Γκονζάλο Ιγκουαΐν για πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Σε ενδιαφέρει