Ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ στο «Βικελίδης», εντός ο Παναθηναϊκός

Ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ στο «Βικελίδης», εντός ο Παναθηναϊκός

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται και σήμερα (09/10) η 7η αγωνιστική στη Super League. Ξεχωρίζει το ντέρμπι Άρης – ΑΕΚ, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δοκιμάζονται εκτός έδρας με ΟΦΗ και Λεβαδειακό αντίστοιχα. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται στη «Λεωφόρο» τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Παναθηναϊκός  – Αστέρας Τρίπολης  (19:30)

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την επέλαση του στο πρωτάθλημα και στοχεύει στο 7/7 φιλοξενώντας τον Αστέρα στη Λεωφόρο. Η ψυχολογία εκτοξεύθηκε μετά το εμφατικό ‘διπλό’ στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, ο Αϊτόρ είναι σε εκπληκτική κατάσταση (πρώτος σκόρερ στη λίγκα με επτά γκολ) και ο πάντα μετρημένος Γιοβάνοβιτς αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Με 18 βαθμούς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ένα +7 από τους διώκτες του και φυσικά το μίνιμουμ που στοχεύει είναι να διατηρήσει αυτή τη διαφορά.

Με το 2-0 επί του ΟΦΗ ο Αστέρας έφτασε στο πρώτο του φετινό τρίποντο και έδιωξε πάρα πολύ από την πίεση που κουβαλούσε. Φτάνει στη Λεωφόρο με την πρόσφατη παράδοση να είναι υπέρ του, καθώς στα επτά τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έχει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!

Οι απουσίες των Τσέριν και Σπόραρ είναι ένα θέμα για τον Παναθηναϊκό, αφού τώρα θα ‘ζυγιστούν’ οι αντικαταστάτες τους. Το θετικό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι πως έχει γερές βάσεις και υπομονή στο παιχνίδι της, παρουσιάζοντας ένα πολύ αξιόπιστο πρόσωπο ανασταλτικά.

 

 

Άρης – ΑΕΚ  (21:15)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στις 21:15 στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’. Μετά το ‘διπλό’ στην Τρίπολη και τη μεγάλη νίκη με ανατροπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Άρης έμοιαζε ικανός για μεγάλα πράγματα φέτος.

Ήρθε όμως το ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα. Ήττα με σκορ 2-0 για τους ‘κίτρινους’ και με απογοητευτική εμφάνιση – πισωγύρισμα. Ισόβαθμος στους 10 με τον Παναιτωλικό ο Άρης, στην 7η θέση με μίνιμουμ στόχο για φέτος την Ευρώπη.

Η ΑΕΚ έζησε ένα ιστορικό τριήμερο με τα εγκαίνια της ‘OPAP Arena‘ αλλά και το πρώτο ματς στο νεόδμητο γήπεδο, στο 4-1 κόντρα στον Ιωνικό. Σε απόλυτο θετικό μομέντουμ, ισχυρή η σύνδεση της με τον κόσμο, ο Αλμέιδα έχει ήδη περάσει πράγματα στο χορτάρι και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη καλύτερο.

Μόνη στην 2η θέση η Ένωση με 12 βαθμούς αλλά και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δεν ‘φωνάζει’ ότι θέλει το πρωτάθλημα, δεδομένα όμως θα το προσπαθήσει όσο μπορεί.

Οριακό 90λεπτο στο ‘Κλ. Βικελίδης’ για τους στόχους των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν. Επί της ουσίας καμία δεν έχει περιθώριο να παίξει ούτε για καν για την ισοπαλία. Ο Άρης έχει αποδείξει ότι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στην έδρα του, ειδικά στα ντέρμπι. Ακόμη όμως έχει θέματα σταθερότητας.

 

 

ΟΦΗ – Ολυμπιακός  (16:00)

Με πολλή πίεση φτάνει ο Ολυμπιακός στο ματς. Οι ‘ερυθρόλευκοι’ διανύουν ένα πολύ δύσκολο και περίεργο τρίμηνο με επιλογές που αφήνουν άσχημο αποτύπωμα στο χορτάρι. Κάτι που φάνηκε και στην ήττα 0-3 από την Κάραμπαχ στο Europa League, με την απογοήτευση να κυριαρχεί δημιουργώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας. Ο Ολυμπιακός αναμένεται -εκ των πραγμάτων- να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, καθώς οι αλλαγές στην ενδεκάδα θα είναι σχεδόν… σαρωτικές σε σχέση με την Καραμπάχ.

Η ομάδα του Μίτσελ είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος, στο -7 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Η ανάγκη για τρίποντο στο Ηράκλειο είναι επιτακτική, αφού η κατάσταση είναι οριακή στο στρατόπεδο των Πειραιωτών.

Ο ΟΦΗ ακόμη ψάχνεται. Μόλις οι παίκτες του προσαρμοστούν στα δεδομένα, ενδεχομένως να βελτιωθεί η εικόνα. Για την ώρα πάντως παλεύει πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τον εκάστοτε αντίπαλο. Με 4 βαθμούς ο ΟΦΗ είναι στην 11η θέση και ψάχνει ένα καλό σερί αποτελεσμάτων για να ξεφύγει από την ουρά.

 

 

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι |

Σε ενδιαφέρει