Ζενίτ – Φενέρμπαχτσέ

Η παρακμιακή φέτος Φενέρμπαχτσέ, δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει τη Ζενίτ στην Τουρκία. Η έλλειψη ρυθμού των Ρώσων επέβη καθοριστική στο πρώτο ματς.
zenit fenerbahce

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η καλύτερη ομάδα από τις δύο είναι η Ζενίτ. Η φετινή Φενέρμπαχτσέ, μόλις τον τελευταίο μήνα άρχισε να δείχνει κάποια θετικά σημάδια και δεν είναι τυχαίο πως παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όμως, το γεγονός πως η Ζενίτ είχε να παίξει επίσημο ματς από τις αρχές Δεκέμβρη, της στοίχισε στην Πόλη. Το πρώτο ματς έληξε με 1-0 για τη Φενέρ, που έχει πλέον προβάδισμα για την πρόκριση.

Τα προγνωστικά μου

(19:55) Ζενίτ – Φενέρμπαχτσέ 1 (1,91)

Ανάλυση

Η Ζενίτ έχει μία από τις καλύτερες έδρες στην ιστορία του Europa League, όσον αφορά στα αποτελέσματα που έχει φέρει στην Αγία Πετρούπολη. Είναι εκπληκτικό το οτι έχει 27 νίκες, μία ήττα και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία 31 εντός έδρας παιχνίδια της για το Europa. Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα, αυτές είναι ψιλοαδιάφορες, καθώς η σκεπή του γηπέδου θα είναι κλειστή. Στο πρώτο ματς, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η απώλεια του πέναλτι από τον Ρόμπερτ Μακ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό επηρέασε αρνητικά τους Ρώσους, οι οποίοι στη συνέχεια δεν απείλησαν, αλλά ούτε και απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Όχι οτι έκαναν και τίποτα καλό πριν το πέναλτι, αφού ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία τους. Ο Σέμακ επικαλέστηκε τους πολλούς τραυματισμούς που υπάρχουν στην ομάδα, ενώ για το σημερινό ματς τόνισε πως θα παίξει επιθετικά. Οι Ερόχιν, Κουζιάεβ, Σάτοβ και Μαμάνα είναι εκτός για σήμερα, με τους δύο πρώτους να είναι βασικότατες απώλειες. Αμφίβολη η συμμετοχή των Ντριούσι και Μαρκίζιο, ενώ ο Κοκόριν είναι ακόμη στη φυλακή.

Για τη Φενέρμπαχτσέ, η Ευρώπη μοιάζει πολυτέλεια. Και αυτό γιατί παραπαίει στο τουρκικό πρωτάθλημα και αν δεν είχε κάνει δυο νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς, θα ήταν στην ζώνη του υποβιβασμού. Φυσικά, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη σωτηρία της, ενώ και στο τελευταίο ματς με την Κόνιασπορ, ήταν μέτρια. Παρόλα αυτά, κέρδισε δίκαια τη Ζενίτ και δείχνει πως τουλάχιστον μέσα στην έδρα της, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στο Europa. Το ερχόμενο Σ/Κ παίζει στην έδρα της Μπεσίκτας, άρα το μυαλό των παικτών θα είναι και λίγο προς τα κει. Σημαντική η απώλεια της τελευταίας στιγμής, που αφορά στον Βαλμπυενά, ενώ εκτός έμεινε και ο τιμωρημένος Ίσλα. Ο νεοφερμένος Εκιτσί δεν είναι στην αποστολή.

Πιθανές ενδεκάδες

Ζενίτ (4 – 3 – 3)

Λουνιόφ

Ανιουκόφ

Ρακίτσκι

Ιβάνοβιτς

Ναμπιούλιν

Κρανεβίτερ

Ερνάνι ή Μαρκίζιο

Μουσάεφ ή Μπάριος

Μακ

Αζμούν

Τζιούμπα

Φενέρμπαχτσέ (4 – 3 – 3)

Τεκίν

Οζμπαϊρακλί

Σκρτελ

Τσιφτπινάρ

Χασάν Αλί

Τοπάλ

Ζαϊλσον

Ελμάς

Μόουζες

Αγιού

Ποτούκ

Εκτίμηση

Σπουδαίο ματς στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βλέπω άλλο αποτέλεσμα από τον άσο. Η Ζενίτ και καλύτερη ομάδα είναι και στο μυαλό της έχει μόνο την πρόκριση. Η Φενέρ έχει άλλα πράγματα στο κεφάλι της, όπως την σωτηρία και το ντέρμπι με την Μπεσίκτας.

Σε ενδιαφέρει