Η 12η αγωνιστική της Eliteserien βρίσκει την πρωτοπόρο Μόλντε να υποδέχεται τη Μπραν. Οι γηπεδούχοι φαίνεται πως έχουν ξεχωρίσει στην φετινή κούρσα για τον τίτλο, αφού σε έντεκα αγώνες έχουν συγκεντρώσει 26 βαθμούς (+ 5 από τη δεύτερη Στρόμσγκοντσετ). Έχουν μόλις μια ήττα και στην έδρα τους έχουν χάσει μόλις δύο βαθμούς (4-1-0). Διαθέτουν με διαφορά την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με 8 γκολ παθητικό και την καλύτερη επίθεση με 23 γκολ. Τελευταία τους εμφάνιση ήταν την Τετάρτη για το κύπελλο, όπου νίκησαν με 1-2 την Φλόρε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους. Δεν θα παίξουν οι τραυματίες Γκατ και Πέτερσεν, ενώ είναι 50-50 η συμμετοχή του Ρίνταροϊ. Η Μπραν έχει βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμύ με 8 βαθμούς καθώς προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα στις οποίες μάζεψε συνολικά από τα δίχτυα της 7 φορές. Εκτός έδρας έχει σκορ 1-2-3, λίγο καλύτερο από το 1-0-4 που έχει στην έδρα της. Ωστόσο το έργο της σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της χώρας. Στο μεταξύ, έπαιξε μεσοβδόμαδα για το κύπελλο και κέρδισε σχετικά εύκολα με 1-3 την Φίλινγκστνταλεν. Μοναδικός αμφίβολος για σήμερα ο Λετσιεζέφσκι. Πολύ ισχυρός ο άσος εδώ, αλλά φυσικά δεν έχει αξία. Ίσως αποκτά μεγαλύτερη σημασία ο άσος από ημίχρονο ή το over 2,5.
Τα ασυμμάζευτα καλείται να συμμαζέψει η Ρόζενμποργκ που για το πιο συναρπαστικό ματς της ημέρας υποδέχεται τη Λίλεστρομ. Πέρα από το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα έχει μείνει αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις με 17 βαθμούς (-9 από την πρώτη Μόλντε), ήρθε την Τετάρτη και ο αποκλεισμός-σοκ από την ασθενέστερη Ράνχαϊμ. Οι οπαδοί της Ρόζενμποργκ είναι σχεδόν εξαγριωμένοι, αφού δεν έχουν δει νίκη για περίπου έναν μήνα από το 0-2 επί της Σάντνες στις 12 Μαΐου. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει μια ήττα και δύο ισοπαλίες συν την ήττα για το κύπελλο. Όπως φαίνεται το σημείο που έχει εκθέσει τη Ρόζενμποργκ φέτος είναι η άμυνά της (έχει δεχτεί 15 γκολ), παρόλο που έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια εκτός από αυτό με τη Μόλντε. Μοναδική απουσία ο διεθνής Ντίσκερουντ. Η Λίλεστρομ έχει κάνει μια αξιόλογη πορεία μέχρι στιγμής συγκεντρώνοτας 18 βαθμούς που την φέρνουν στην 5η θέση. Εκτός έδρας έχει ηττηθεί μόλις μια φορά (2-2-1). Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά τη Μόλντε (11 γκολ). Μέσα στην εβδομάδα κέρδισε άνετα με 4-1 την Κονγκσβίγκερ για το κύπελλο, ενώ είχε προηγηθεί το 5-1 στο πρωτάθλημα επί της Στάμπαεκ. Δεν θα παίξει ο τραυματίας Μιέλντε. Βρίσκω καλή επιλογή την ισοπαλία, αλλά γι’ αυτούς που θέλουν να κινηθούν με μεγαλύτερη σιγουριά προτείνω το g/g.
Στις 16:30 παίζουν επίσης Στρομσγκοντσετ – Χαούγκεσουντ, Βαλερένγκα – Αάλεσουντ, Σάρπσμποργ – Βίκινγκ και στις 19:00 Σάντνες – Μπόντο Γκλιμντ, Οντ Γκρένλαντ – Σόγκνταλ και Στάμπαεκ – Σταρτ.
