Σούπερ Λίγκα 2019/2020: Ποιος θα πάρει το επόμενο πρωτάθλημα;

Το φετινό πρωτάθλημα το πήρε ο ΠΑΟΚ. Το επόμενο όμως;

Βγήκαν ήδη οι αποδόσεις για το επόμενο πρωτάθλημα στη Σούπερ Λίγκα. Θυμίζουμε πως η νέα σεζόν θα ξεκινήσει είτε στις 17 είτε στις 24 Αυγούστου και στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν δεκατέσσερις ομάδες. Σίγουρες είναι οι δώδεκα. Οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Λαμία, Λάρισα, Ξάνθη, Βόλος θα είναι στην επόμενη Σούπερ Λιγκ και μένουν άλλες δύο. Λογικά η μία θα είναι ο Αστέρας Τρίπολης και η άλλη, μία εκ των ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Λάρισας ή Πλατανιάς.

Ο ΠΑΟΚ

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΟΚ, με απόδοση 1,95. Ο θριαμβευτής του 2019, θέλει να πάρει δεύτερο σερί τίτλο, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Και έχει όλα τα εχέγγυα. Καλό προπονητή (λογικά θα μείνει ο Λουτσέσκου), πολύ δυνατή διοίκηση και εξαιρετικό ρόστερ. Πάντως, θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, σε σχέση με αυτό του 2018/2019, αφού όπως φαίνεται θα φύγει ο Βαρέλα, έχει αποχωρήσει από το Γενάρη ο Πρίγιοβιτς και δύσκολα θα παραμείνει ο Βέρνμπλουμ. Και με τους τραυματισμούς των Βιεϊρίνια και Μαουρίτσιο, χρειάζεται χρόνος για να δούμε πως θα επιστρέψουν. Οπότε, ο βασικός κορμός δεν θα είναι ίδιος. Όμως, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ευθαρσώς πως θα ενισχύσει πολύ την ομάδα του, με πρωτοκλασάτες μετεγγραφές, ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος, που είναι η είσοδος στους ομίλους του Champions League.

Δες τις αποδόσεις για τη νέα Σούπερ Λίγκα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Ο Ολυμπιακός

Στη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός με 2,50. Για πρώτη φορά από το 1996, ο Ολυμπιακός δεν παίρνει πρωτάθλημα για δύο συνεχόμενα έτη. Οπότε, θα τα δώσει όλα για να επιστρέψει στους τίτλους, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Το οτι θα μείνει ο Μαρτίνς αποτελεί εγγύηση για μια καλή πορεία. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης στο πρόσωπο του Πορτογάλου, παρότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα φέτος, λέει πολλά. Η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Απλά, στις λεπτομέρειες, ήταν λίγο χειρότερη από τον ΠΑΟΚ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει αυτό που πρέπει, όπως κάθε χρόνο, δηλαδή να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του προπονητή του, χωρίς πάντως να ξεφεύγει πολύ σε μπάτζετ. Φυσικά, παίζει ρόλο και το αν ο Ολυμπιακός θα περάσει στους ομίλους του Champions League, κάτι που θεωρείται πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Όσον αφορά στο ρόστερ, αναμένεται να υπάρξουν πολλές αλλαγές. Κομβικό σημείο το αν θα παραμείνει ο Φορτούνης, αλλά και άλλοι σημαντικοί παίκτες, όπως οι Ομάρ, Κούτρης, Σισέ, Καμαρά κ.α.

Η ΑΕΚ

Στην τρίτη θέση η ΑΕΚ, με απόδοση 7,50. Πολύ κακή η χρονιά για την “ένωση”, αν και οικονομικά δεν πήγε καθόλου άσχημα, λόγω της συμμετοχής στο Champions League. Δεν είναι σίγουρο οτι θα μείνει ο Μανόλο Χιμένεθ, αυτό ίσως εξαρτάται και από το αν η ΑΕΚ θα πάρει το κύπελλο. Αν δεν το πάρει, θεωρείται αρκετά πιθανό, να αποχαιρετίσει ο Ισπανός. Η διοίκηση δεν πρόκειται να ανεβάσει πολύ το μπάτζετ και πολλά εξαρτώνται από το αν θα ανανεώσει την παρουσία του ο Πόνσε, ή αν θα γυρίσει ο Αραούχο. Ο Λιβάγια δεν καίγεται να φύγει, όμως ο μάνατζέρ του ψάχνει για μια καλή περίπτωση, ενώ και στην άμυνα θα έχουμε σίγουρα προσθήκες. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ χρειάζεται τέσσερις – πέντε παίκτες μεγάλης κλάσης, ώστε να πάρουν τη φανέλα του βασικού σπίτι τους. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια πλησιάζει και πολύ θα ήθελαν όλοι στην ΑΕΚ να μπουν στο νέο “σπίτι” τους, ως πρωταθλητές. Στο παρασκήνιο πάντως η ΑΕΚ τα πάει πολύ καλά και είναι το σαφέστατο αφεντικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή.

Ο ΠΑΟ

Μετά τους τρεις τους, ακολουθεί το… χάος. Ο Παναθηναϊκός θα έχει περίπου το ίδιο μπάτζετ με πέρσι, οπότε, όπως παραδέχτηκε και ο Γιώργος Δώνης, στόχος της ομάδας είναι η πρώτη τετράδα και όχι ο τίτλος. Πάντως, τα οικονομικά προβλήματα είναι λιγότερα και οι νεαροί παίκτες του “τριφυλλιού” θα είναι πιο έμπειροι. Οι “πράσινοι” πληρώνουν επί 50,00 για να το ενδεχόμενο να πάρουν το πρωτάθλημα.

Ατρόμητος και Άρης

Οι Άρης και Ατρόμητος κάνανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και ακολουθούν αμέσως μετά τον Παναθηναϊκό, με απόδοση 50,00 έκαστος.

Σε ενδιαφέρει