Όταν κάνεις το χατίρι του προέδρου…

Μιας που βρισκόμαστε σε μέρες Nations League και γενικότερα εθνικών ομάδων πάμε να ανακαλύψουμε μια απίστευτη ιστορία που συνέβη σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.
n

Στο Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982 έχει διαδραματιστεί μία από τις πιο απίστευτες σκηνές της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων η Γαλλία με μπροστάρη τον Μισέλ Πλατινί αντιμετώπιζε το Κουβέιτ στο Βαγιαδολίδ.

Οι Γάλλοι βρισκόντουσαν μπροστά στο σκορ με 3-1 και στο 84’ ο Ζιρές έγραψε το 4-1 χωρίς την παραμικρή αντίσταση από αντίπαλους αμυντικούς. Οι παίκτες του Κουβέιτ είχαν ακούσει κάποιο σφύριγμα που νόμιζαν πως ήταν από τον διαιτητή και είχαν σταματήσει να μαρκάρουν. Ο διαιτητής, Στούπαρ, δεν είχε σφυρίξει και ευλόγως κατοχύρωσε το γκολ.

Αυτό προκάλεσε την τεράστια αντίδραση των παικτών του Κουβέιτ, αλλά και του προέδρου της ομοσπονδίας Φαχίντ Αλ Άχμαντ Αλ Σαμπάχ. Αυτός βρισκόταν στην εξέδρα και κατέβηκε έξαλλος από τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας, σπρώχνοντας και απειλώντας τον άρχοντα του αγώνα πως θα πάρει την ομάδα και θα αποχωρήσει αν δεν ακυρώσει αμέσως το γκολ.

Τελικά συνέβη το απίστευτο και για πρώτη φορά στα χρονιά ο Στούπαρ τον άκουσε και ακύρωσε το γκολ. Τελικά οι Γάλλοι πείσμωσαν και πέτυχαν το τέταρτο γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης γράφοντας το τελικό 4-1.

Το αποτέλεσμα όλου αυτού του περιστατικού ήταν και το σκορ να μην αλλάξει τελικά και η Γαλλία να φτάσει σε μια άνετη νίκη και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Κουβέιτ να μείνει ευχαριστημένος.

Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο διαιτητής, αφού μετά από την συγκεκριμένη απόφαση τιμωρήθηκε και δεν ξανασφύριξε αγώνα Εθνικών ομάδων.

Σε ενδιαφέρει