Γαλλία – Ισλανδία

Χωρίς απρόοπτα θέλει να συνεχίσει την πορεία της η Γαλλία, η οποία φιλοξενεί την Ισλανδία.
france iceland

Στην έδρα της επιστρέφει η Γαλλία, μετά την άνετη επικράτησή της επί της Μολδαβίας με 4-1.

Αντίπαλός της η Ισλανδία, που επίσης άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020 κόντρα στην Ανδόρα.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Γαλλία – Ισλανδία | GG | 2,61

Ανάλυση

Αναμενόταν να μην έχει κανένα πρόβλημα κόντρα στην αδύναμη Μολδαβία η Γαλλία και πράγματι αυτό έγινε, καθώς επικράτησε 4-1. Καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 24’ ο Γκριζμάν άνοιξε το σκορ έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Πογκμπά, στο 27’ ο Βαράν από εκτέλεση κόρνερ του Γκιζμάν έκανε το 2-0, ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ζιρού στο 36’. Στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε ρυθμούς και απλά έπαιξε ώστε να βάλει ένα γκολ και ο Εμπαπέ στο 87’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 89’ με το γκολ της τιμής του Άμπρος. Κόντρα στην Ισλανδία εννοείται ότι θέλει τη νίκη, για να μην αρχίσει στραβά τη διαδικασία. Εκτός αποστολής ο τραυματίας Ντιν, αλλά μπαίνει στην ενδεκάδα ο Κουρζαβά. Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Ντεσάμπ.

Με θετικό τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020 και η Ισλανδία. Οι Σκανδιναβοί φιλοξενήθηκαν από την Ανδόρα και δεν δυσκολεύτηκαν στο παραμικρό. Μόλις στο 22’ άνοιξαν το σκορ με τον Μπιάρνασον, ενώ στο 80’ ο Κιάρτανσον κατάφερε να διαμορφώσει το 2-0 και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του. Θετικό το γεγονός ότι κράτησε το μηδέν στην άμυνα, ενώ προσπαθεί και τις επιθετικές της ισορροπίες. Αυτό, βέβαια, είναι δύσκολο να συμβεί χωρίς τον Σίγκουρντσον που είναι τραυματίας, ενώ ο Φινμπόγκασον αναμένεται να παραμείνει βασικός, παρά το γεγονός ότι ο Κιάρτανσον σκόραρε. Αμφίβολος είναι ο Γκούναρσον που αν δεν τα καταφέρει, θα μπει στη θέση του ο Σιγκούριονσον.

Πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία

(4 – 3 – 3)

Γιορίς

Παβάρ

Βαράν

Ουμτιτί

Κουρζαβά

Καντέ

Ματουιντί

Πογκμπά

Γκριζμάν

Ζιρού

Εμπαπέ

Ισλανδία

(4 – 4 – 2)

Χάλντορσον

Σέβαρσον

Άρσασον

Σίγκουρντσον

Σκούλασον

Γκούντμουντσον

Σιγκούριονσον

Μπιάρνασον

Σίγκουρντσον

Σίγκουρντσον

Φινμπόγκασον

Εκτίμηση

Η Ισλανδία είναι… μανούλα σε παιχνίδια αντεπίθεσης και με δεδομένο ότι η Γαλλία είναι ακόμα σε αμυντική χαλάρωση, μπορεί να βρει γκολ. GG.

Σε ενδιαφέρει