Σουηδία – Ρουμανία

Αμφίρροπη αναμέτρηση στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020.
sweden

Σέντρα και στον 6ο όμιλο των προκριμτικών του Euro 2020.

Η Σουηδία έπειτα από εξαιρετική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να δώσει συνέχεια, αρχής γενομένης κόντρα στη Ρουμανία.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Σουηδία – Ρουμανία | OVER 2,5 | 1,85

Ανάλυση

Ακόμα μία απόδειξη ότι έχει ανεβεί επίπεδο θέλει να δώσει η Σουηδία, που μετά την πρόκρισή της επί της Ιταλίας και την πολύ καλή παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τα πήγε εξαιρετικά και στο Nations League. Σε έναν πολύ δυνατό όμιλο, κόντρα σε Τουρκία και Ρωσία, πήρε την 1η θέση, παρά το γεγονός ότι υπέστη εντός έδρας ήττα εκτός προγράμματος από τους Τούρκους. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο 6ος όμιλος, η Ισπανία είναι το σούπερ φαβορί για την 1η θέση, αλλά η Σουηδία έχει τον πρώτο λόγο για τη 2η θέση κόντρα στη Νορβηγία και την αποψινή της αντίπαλο, τη Ρουμανία. Πολύ καλό νέο η επάνοδος του Φόρσμπεργκ, αλλά αντίθετα είναι δυσάρεστα τα νέα με τους τραυματισμούς των Γιάνσον και ειδικότερα του Λίντελοφ.

Δείχνει να στρίβει σιγά – σιγά υπό τις οδηγίες του Κόσμιν Κόντρα η εθνική Ρουμανίας, κάτι που φάνηκε και στο Nations League. Σε όμιλο με Σερβία, Μαυροβούνιο και Λιθουανία κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση του ομίλου, παλεύοντας μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά. Δεν τα κατάφερε, αλλά και πάλι δεν ήταν το φαβορί για την 1η θέση. Ολοκλήρωσε την περιπέτειά της αήττητη, ενώ χωρίς ήττα παραμένει (είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο) από τις 24/3/18, με την τελευταία της ήττα να βρίσκεται στις 14/11/17 από την Ολλανδία σε φιλικό. Τελευταία ήττα σε επίσημο από τις 4/9/17 από το Μαυροβούνιο.

Πιθανές ενδεκάδες

Σουηδία

(4 – 4 – 2)

Όλσεν

Λούστιγκ

Γκράνκβιστ

Χελάντερ

Ογκουστίνσον

Φόρσμπεργκ

Λάρσον

Όλσεν

Έκνταλ

Μπεργκ

Κλάεσον

Ρουμανία

(4 – 2 – 3 – 1)

Ταταρουσάνου

Μανέα

Σαπουνάρου

Μότσι

Γκριγκόρε

Μαρίν

Στάντσιου

Τσίπτσιου

Κεσέρου

Ντέατς

Ιβάν

Εκτίμηση

Η Ρουμανία έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα και είναι παρακινδυνευμένος ο άσος με αυτό το δεδομένο. Θα ρισκάρω με το Χ, καθώς και οι δύο ομάδες δύσκολα δέχονται γκολ.

Σε ενδιαφέρει