Ιταλία – Φινλανδία

Μία νέα αρχή φιλοδοξεί να κάνει η Ιταλία μέσω των προκριματικών του Euro 2020.
italia finlandia

Στη μάχη των προκριματικών του Euro 2020 ρίχνεται από σήμερα και η Ιταλία, η οποία βρίσκεται στον όμιλο της Ελλάδας, φιλοξενώντας τη Φινλανδία στο Ούντινε

Μετά το «κάζο» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επιστρέφουν με προπονητή πλέον τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, που είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα που ήθελε.

Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Βοσνία και Αρμένια συμπληρώνουν τον 10ο όμιλο.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Ιταλία – Φινλανδία | 2 – 3 ΓΚΟΛ | 1,97

Ανάλυση

Η διαδικασία του Nations League ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, καθώς το θέμα ήταν να μοντάρει τη νέα του ομάδα, να δει ποιοι παίκτες του κάνουν και ποιοι όχι και να ετοιμάσει το σύνολο που θέλει για τη διαδικασία των προκριματικών του Euro 2020. Σχετικά θετική η παρουσία της, καθώς τερμάτισε πίσω από Πορτογαλία και μπροστά από την Πολωνία (1 – 2 – 1), ενώ στη συνέχεια έδωσε και δύο φιλικά με Ουκρανία (1 – 1) και ΗΠΑ (νίκη με 1 – 0). Το μεγάλο πρόβλημα που έχει εντοπιστεί πριν καν αναλάβει ο Μαντσίνι είναι το γκολ και αυτό υφίσταται μέχρι τώρα, καθώς έχουν μόλις 12 γκολ στα τελευταία 17 ματς. Δεν κάλεσε τους Μπελότι, Μπαλοτέλι ο Μαντσίνι, ενώ εκτός λόγω τραυματισμού έμεινε ο Ινσίνιε.

Σούπερ επιτυχημένη η πορεία της Φινλανδίας στη διαδικασία του Nations League, καθώς τερμάτισε 1η κόντρα σε Ελλάδα, Ουγγαρία και Εσθονία και έτσι θα δώσει πλέι – οφ κόντρα σε Σκωτία, Νορβηγία και Σερβια ώστε να προκριθεί μέσω αυτών των αγώνων στα τελικά της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα, οι Φινλανδοί έδωσαν στη συνέχεια άλλα δύο φιλικά στο Κατάρ που δεν ήταν επίσημα και επικράτησε 1 – 0 της Σουηδίας και ηττήθηκε 2 – 1 από την Εσθονία. Δεν την επηρεάζει ιδιαίτερο το γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα πρωτάθλημα της χώρας, αφού μόλις τρεις παίκτες είναι στην αποστολή και αγωνίζονται σε φινλανδικές ομάδες. Ακολουθεί συνεχόμενο εκτός έδρας ματς κόντρα σε Αρμενία.

Πιθανές ενδεκάδες

Ιταλία

(4 – 3 – 3)

Ντοναρούμα

Πιτσίνι

Μπονούτσι

Κιελίνι

Μπιράγκι

Βεράτι

Ζορζίνιο

Μπαρέλα

Κέαν

Ιμόμπιλε

Μπερναντέσκι

Φινλανδία

(4 – 4 – 2)

Χραντέτσκι

Γκράνλουντ

Αραγιούουρι

Τοΐβιο

Πίρινεν

Λουντ

Καμαρά

Σπαρβ

Σόιρι

Πούκι

Χαμαλάινεν

Εκτίμηση

Ναι, η Ιταλία είναι το φαβορί και βάσει λογικής θα επικρατήσει. Ωστόσο, επιθετικά δεν μας έχει πείσει ακόμα ότι μπορεί να σκοράρει με ευκολία, οπότε θα προτιμήσουμε τα 2 – 3 γκολ.

Σε ενδιαφέρει