Ανδόρα – Ισλανδία

Λίγο προσεκτικοί και αποτελεσματικοί αν είναι οι Ισλανδοί δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Ανδόρα – Ισλανδία

H Ανδόρα φιλοξενεί απόψε την Ισλανδία στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με τους Ισλανδούς -λογικά πάντα- να έχουν το πάνω χέρι για την επικράτηση.

Τα προγνωστικά μου

21:45| Ανδόρα – Ισλανδία | 2 & Under 3,5 | 1,73

Aνάλυση

H Aνδόρα αποτελεί μία από τις μικρότερες χώρες που λαμβάνει μέρος σε αυτά τα προκριματικά. Δεν έχει να επιδείξει απολύτως τίποτα τις προηγούμενες φορές, καθώς στα 50 ματς που έχει δώσει στην προκριματική φάση ενός Euro, μετράει μόνο ήττες, έχοντας πετύχει μόλις 11 γκολ, ενώ έχει δεχτεί συνολικά 149! Μεγαλύτερή της στιγμή θεωρείται η νίκη επί της Ουγγαρίας, η οποία όμως ήρθε στα προκριματικά του προηγούμενου Μουντιάλ. Έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου, αφού πλέον έχει δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα. Χαρακτηριστικά, στο πρόσφατο Nations League κατάφερε να κρατήσει το αήττητο στην έδρα της, μετρώντας τρεις ισοπαλίες. Το ρόστερ είναι αρκετά φτωχό και μόλις 4 παίκτες αγωνίζονται εκτός χώρας, με σηματικότερο όνομα αυτό του μέσου Βάλες που αγωνίζεται στην νορβηγική Σάντερφιορντ.

Η Ισλανδία, από την άλλη μεριά, πραγματοποίησε πολύ άσχημη εμφάνιση στο Nations League, μετρώντας τέσσερις ήττες απέναντι σε Ελβετία και Βέλγιο με απολογισμό τερμάτων 1-13! Πραγματικά πολύ… φτωχή για τα δεδομένα της και αυτό που μας είχε συνηθίσει στις προηγούμενες διοργανώσεις. Πλέον, το ρόστερ που έκανε την έκπληξη στο προηγούμενο Euro και πήγε και στο Μουντιάλ έχει μεγαλώσει αρκετά σε ηλικία και δε φαίνεται πως μπορεί να ανανεωθεί επάξια. Οι λύσεις στην επίθεση έχουν περιοριστεί, αφού τόσο ο Φινμπόγκασον δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όσο και οι απουσίες των Μπόβαρσον και Σίγκορσον δημιουργούν έξτρα πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Πονοκέφαλος για τους Ισλανδούς αποτελεί και το γεγονός ότι ο βασικός γκολκίπερ Χάλντορσον δεν έχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής στην ομάδα του (Καραμπάγκ).

Η αποστολή της Ανδόρας

Τερματοφύλακες: Γκόμεζ (Σάντα Κολόμα), Πολ (Σεν Τζούλια)

Αμυντικοί: Λίμα (Ιντερ Ντ’Εσκαλδές), Γκαρσία (Ανδόρα), Νικολά (Σάντα Κολόμα), Λοβέρα (Σαντμπόια), Ρέμπες (Σάντα Κολόμα), Ρούμπιο (UE Κολόμα), Σερβός (Ανδόρα)

Μέσοι: Βιεϊρά (Ατλέτικο Μονσόν), Μορένο (Ιντερ Ντ’Εσκαλδές), Βάλες Μάρκ Βάλες (Σάντεφιορντ), Μαρτίνεζ (Ανδόρα), Αλαέζ (Ανδόρα), Ροντρίγκεζ (Σάντα Κολόμα)

Επιθετικοί: Σάντσεζ (Σάντα Κολόμα), Γκόμεζ (Ενγκορντάνι), Κλεμέντε (Ανδόρα), Μαρτίνεζ (Ανδόρα), Σάντσεζ (UE Κολόμα)

Η αποστολή της Ισλανδίας

Τερματοφύλακες: Χάλντορσον (Καραμπάγκ), Κρίστινσον (Λάρισα), Ρούναρσον (Ντιζόν)

Αμυντικοί: Σαέβαρσον (Βαλούρ), Αρνασον (Γκεντσλέρ), Σκούλασον (Λόκερεν), Ινγκασον (ΠΑΟΚ), Μάγκνουσον (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Φιόλουσον (Κράσνονταρ), Χέρμανσον (Μπρόντμπι), Σίγκουρσον (Ροστόφ)

Μέσοι: Γκίσλασον (Σαντχάουζεν), Τραούστασον (Μάλμε), Γκούναρσον (Κάρντιφ), Σίγκουρντσον (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπγιάρνασον (Αστον Βίλα), Γκούμουντσον (Μπέρνλι), Σίγκουρσον (Εβερτον), Σιγκούργιουνσον (Γκρασχόπερς)

Επιθετικοί: Φινμπόγκασον (Αουγκσμπουργκ), Σιγκούαρσον (Ροστόφ), Γκούντμουντσον (Αλκμααρ)

Εκτίμηση

Ακόμα και σε άσχημη κατάσταση, η Ισλανδία δε δικαιολογείται να μην πάρει το σημερινό ματς, έστω και με… μισό – μηδέν. 2 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει