Βουλγαρία – Μαυροβούνιο

Βαλκανικό ντέρμπι στην πρεμιέρα του 1ου προκριματικού ομίλου του Euro 2020.
Βουλγαρία – Μαυροβούνιο

H Bουλγαρία υποδέχεται σήμερα το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Φαβορί για πρόκριση είναι η Αγγλία και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ομάδες -πλην Κοσόβου- είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο, οπότε μια καλή αρχή θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για αυτήν που θα το επιτύχει.

Τα προγνωστικά μου

19:00 | Βουλγαρία – Μαυροβούνιο | 1 | 2,20

Aνάλυση

Στο πρόσφατο Nations League η Βουλγαρία δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου της, αφού η ισοπαλία 1-1 με τη Σλοβενία στάθηκε αποτρεπτική. Τώρα, η ομάδα του Πέταρ Χούμπτσεφ (από το Σεπτέμβριο του 2016 στον πάγκο) θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στο Euro 2020 μέσω των προκριματικών και το γεγονός ότι κληρώθηκε σε όμιλο με ένα… μεγαθήριο (Αγγλία) και από εκεί και πέρα σχετικά ισοδύναμες αντιπάλους της δίνει αρκετές πιθανότητες να το καταφέρει. Αν οι Βούλγαροι καταφέρουν να ξεκινήσουν με δύο νίκες (Μαυροβούνιο και Κόσοβο), τότε οι πιθανότητες αυτές θα είναι ακόμα περισσότερες. Από το ρόστερ ξεχωρίζει ο φορ και αρχηγός Ιβελίν Ποπόφ της Ροστόφ, ενώ δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα για την πρεμιέρα.

Το Μαυροβούνιο, από τη μεριά του, απέτυχε πλήρως στο Nations League, τερματίζοντας τρίτο στον τέταρτο ομίλο της Δ΄κατηγορίας, κερδίζοντας μόνο τη Λιθουανία, ενώ πήρε και μια ισοπαλία στη Ρουμανία. Και σε αυτά τα προκριματικά είναι δύσκολο το έργο του, όμως θα το παλέψει για τον λόγο που προείπαμε. Στον πάγκο παραμένει ο κόουτς Τουμπάκοβιτς, ο οποίος δεν κάλεσε ούτε ένα καινούριο πρόσωπο στην αποστολή σε σχέση με το Nations League.

Η αποστολή της Βουλγαρίας

Τερματοφύλακες: Νικολάι Μιχαΐλοφ (Λέφσκι Σόφιας), Πλάμεν Ιλιεφ (Λουντογκόρετς), Ντίμιταρ Εντίμοφ (Ακρινγκτον)

Αμυντικοί: Νικολάι Μοντούροφ (Σλάβια Σόφιας), Βαλεντίν Αντοφ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Βασίλι Μποζίκοφ (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Κάμεν Χατζντίεφ (Πούσκας), Στραχίλ Ποπόφ (Κασίμπασα), Αντόν Νεντιάλκοφ (Λουντογκόρετς), Πέταρ Ζάνεφ (Ενισέι)

Μέσοι: Ράντοσλαφ Κιρίλοφ (Σλάβια Σόφιας), Μάρτιν Μίντσεφ (Τσέρνο Μόρε), Γκεόργκι Κονσταντίνοφ (Αρσεναλ Τούλα), Κρίστιαν Μαλίνοφ (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Σιμεόν Σλάβτσεφ (Καραμπάχ), Ιβάιλο Τσότσεφ (Παλέρμο), Αντόνιο Βουτόφ (Μπότεφ), Τοντόρ Νεντέλεφ (Μπότεφ), Νικολάι Ντιμιτρόφ (Ουράλ), Γκαλίν Ιβάνοφ (Χαλάντας)

Επιθετικοί: Ιβελίν Ποπόφ (Ροστόφ), Σπας Ντέλεφ (Πογκόν), Στάνισλαβ Κοστόφ (Λέφσκι Σόφιας), Ράντοσλαβ Βασίλεφ (Τσέρνο Μόρε)

Η αποστολή του Μαυροβουνίου

Τερματοφύλακες: Ντανιέλ Πέτκοβιτς (Λοριάν), Μίλαν Μιγιάτοβιτς (Μπουντόσνοστ), Νταμίρ Λιουλιάνοβιτς (ΟΦΚ Τίτογκραντ)

Αμυντικοί: Στέφαν Σάβιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μάρκο Σίμιτς (Παχτακόρ), Ζάρκο Τομάσεβιτς (Οστάνδη), Ανταμ Μάρουσιτς (Λάτσιο), Φίλιπ Στοΐκοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μπόρις Κοπίτοβιτς (Τσουκαρίτσκι), Ρίστο Ραντούνοβιτς (Αστρα), Ιγκόρ Βούγιασιτς (Ζέτα)

Μέσοι: Νικόλα Βούκσεβιτς (Λεβάντε), Μάρκο Βέσοβιτς (Λέγκια Βαρσοβίας), Βλάντιμιρ Γιόβοβιτς (Γιάμπλονετς), Αλεξάνταρ Σκέτσιτς (Παρτιζάν), Μάρκο Γιάνκοβιτς (ΣΠΑΛ), Μίρκο Ίβανιτς (Ερυθρός Αστέρας), Νεμπόισα Κόσοβιτς (Παρτιζάν), Μάρκο Μπάκιτς (Μουσκρόν), Αλεξάνταρ Μπόλιεβιτς (Μπέβερεν), Λούκα Μίρκοβιτς (Μπουντούτσνοστ), Στέφαν Λόντσαρ (Ιστρα), Ασμίρ Καγιέβιτς (Τσουκαρίτσκι), Ντάνι Χότσκο (Φαμαλικάο)

Επιθετικοί: Φάτος Μπεσίρ (Μακάμπι Νετάνια), Στέφαν Γιόβετιτς (Μονακό), Στέφαν Μουγκόσα (Ιντσέον Γιουνάιτεντ), Λούκα Τζόρτζεβιτς (Άρσεναλ Τούλα)

Εκτίμηση

Και οι δύο θα ήθελαν να ξεκινήσουν τα προκριματικά με μία νίκη, όμως θεωρώ ότι η Βουλγαρία είναι πιο κοντά, καθώς διαθέτει πολύ δυνατή έδρα. Θα την ακολουθήσω λοιπόν. 1

Σε ενδιαφέρει