Εσπανιόλ – Σεβίλλη

Σπουδαίο ματς για την 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν ανάμεσα στην Εσπανιόλ και τη Σεβίλλη.
espanyol sevilla

Συνέχεια στην 28η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν με μια σπουδαία αναμέτρηση στη Βαρκελώνη.

Η σοκαρισμένη Σεβίλλη από τον αποκλεισμό της κόντρα στη Σλάβια Πράγας πηγαίνει με υπηρεσιακό προπονητή στην έδρα της Εσπανιόλ, προκειμένου να μην χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη της Ευρώπης.

Σέντρα στις 17:15.

Τα προγνωστικά μου

Εσπανιόλ – Σεβίλλη: 1 (2,55)

Ανάλυση

Είχε πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο σπίτι της φορμαρισμένης Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά τελικά η Εσπανιόλ δεν έφυγε με άδεια χέρια, καθώς απολύτως δίκαια πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1 – 1). Προηγήθηκε μόλις στο 9’, αλλά όσο περνούσε η ώρα πιεζόταν όλο και περισσότερο και τελικά όπως φαινόταν και στη ροή του αγώνα ισοφαρίστηκε στο 80’, με το αποτέλεσμα να είναι ενδεικτικό των όσων έγιναν στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως, αν η Εσπανιόλ δεν είχε τόσες απουσίες, να άντεχε και να έπαιρνε το τρίποντο, ωστόσο αυτό είναι κάτι πολύ υποθετικό. Έξι αγωνιστικές αήττητη με 4 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα και αξιοσημείωτη αμυντική βελτίωση. Παραμένουν όμως τα προβλήματα, καθώς είναι και πάλι οι δύο στόπερ, Ντουάρτε και Νταβίντ Λόπεθ, όπως και οι μπροστινοί, Σέρχιο Γκαρσία και Πιάτι. Επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ, Μπόρχα Ιγκλέσιας. Ανοιχτά ματς στην έδρα της, έχοντας στα τελευταία 8, 6 Over και ισάριθμα GG.

Εσπανιόλ – Σεβίλλη με σούπερ ευκαιρίες και ειδικά.

Έπαιξε με τη… φωτιά, προφανώς υποτίμησε και την αντίπαλό της και έτσι η Σεβίλλη απολύτως δίκαια έμεινε εκτός συνέχειας Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζοντας αποκλεισμό – σοκ από τη Σλάβια Πράγας, με γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (4 – 3). Μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια, ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αλλά είχε κακή νοοτροπία. Αναμενόμενο, λοιπόν, το τέλος του Ματσίν, αφού εντός 2019 η Σεβίλλη είναι αγνώριστη και πλέον κινδυνεύει να χάσει εντελώς το τρένο της Ευρώπης, αφού αυτή τη στιγμή είναι στην 6η θέση. Υπηρεσιακός αναλαμβάνει και πάλι ο Χοακίν Καπαρός, που ήταν και είναι ο τεχνικός διευθυντής, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μόντσι στο γενικό κουμάντο του αθλητικού κομματιού, μετά την απόλυσή του από τη Ρόμα. Εκτός ο ντεφορμέ Κίαερ, όπως και ο Σαράμπια.

Πιθανές ενδεκάδες

Εσπανιόλ

(4 – 3 – 3)

Ντιέγκο Λόπεθ

Ροσάλες

Νάλντο

Ερμόσο

Βιλά

Νταρντέρ

Ρόκα

Μελέντο

Πέρες

Μπόρχα Ιγκλέσιας

Βου Λέι

Σεβίλλη

(4 – 3 – 3)

Βάτσλικ

Νάβας

Καρίσο

Γκόμες

Βέμπερ

Βάσκες

Ρόκε Μέσα

Μπανέγα

Πρόμες

Μπεν Γεντέρ

Μουνίρ

Εκτίμηση

Καταρρακωμένη από τον αποκλεισμό της η Σεβίλλη, που προέρχεται κι από 120 λεπτά αγώνα στην Τσεχία. Θα πήγαινα προς τα δεξιά λόγω και της αλλαγής προπονητή, αλλά θα επιλέξω τον άσο, αφού όλα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι υπέρ των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει