Παναιτωλικός – Λάρισα: Αψυχολόγητες…

Πολύ δύσκολο ματς για προγνωστικά στο Αγρίνιο, αφού δεν υπάρχει σταθερότητα στις δύο ομάδες.
ael panaitolikos

Δυο ομάδες που έχουν ισχυρά βαθμολογικά κίνητρα κοντράρονται στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός έχει τρεις πόντους διαφορά από την 5η θέση και όλοι στη Ρούμελη ονειρεύονται Ευρώπη. Από την άλλη, η ΑΕΛ έχει μόνο τρεις πόντους διαφορά από τη 14η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ υποβιβασμού. Στις 10 αγωνιστικές που απομένουν, θα τα δώσουν όλα για να πετύχουν τον στόχο τους.

Τα προγνωστικά μου

(19:00) ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΛ: Χ (3,30)

Ανάλυση

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να την ψυχολογήσεις εύκολα. Εκεί που ήταν εξαιρετικός μέχρι πριν ένα μήνα, κάνει τρεις μέτριες εμφανίσεις με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Ξάνθη. Κι εκεί που τον είχαμε για να ξεφουσκώνει, παίζει καταπληκτικά μέσα στη Λαμία και παρά τις πολλές βασικές του απουσίες, κάνει διπλό με σκορ 2-0. Ο Δέλλας, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά κι αυτό φαίνεται. Απλά, ακόμη η ομάδα δεν έχει αποκτήσει τη σταθερότητα που θα ήθελε. Η άμυνα του ήταν αυτή που υστερούσε στην αρχή της σεζόν, όμως τώρα είναι αυτή που δουλεύει εξαιρετικά και ξεχωρίζει. Οι Κυριακίδης, Ντίας και Μαρινάκης είναι οι σημαντικότερες απουσίες για τους “κίτρινους”, αλλά επιστρέφουν οι βασικότατοι Μανά, Μοράρ και Μάζουρεκ.

Δεν έχει κερδίσει κανένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της η ΑΕΛ, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οπότε, άμεσα άρχισαν οι γκρίνιες για τον Φέστα, αλλά και ο Αλέξης Κούγιας υπενθύμισε οτι θέλει να αποχωρήσει. Επιθετικά είναι μια χαρά, αφού ο Ντέλετιτς κάνει… παππάδες, όμως στην άμυνα υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα. Όχι μόνο στους κεντρικούς αμυντικούς, αλλά και στη γενικότερη ανασταλτική λειτουργία. Πάρα πολύ σημαντική η απουσία του χαφ, Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ εκτός έμειναν και οι Καρανίκας, Γκοϊκοβιτς. Κι αν για τους δύο τελευταίους υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις, για τον Σέρβο τα πράγματα είναι δύσκολα. 

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4 – 2 – 3 – 1)

Γιαννακόπουλος

Λιάβας

Μιχάι

Μαλής

Τσοκάνης

Γκούγκα

Λουσέρο

Μανά

Μάζουρεκ

Ουίλιαν

Μοράρ

ΑΕΛ (4 – 3 – 3)

Κρίστινσον

Γρομητσάρης

Ζίζιτς

Μπράλιτς

Γιακιμόφσκι

Φατιόν

Σεσέροβιτς

Μπάλλας

Ντέλετιτς

Νούνιτς

Σικάφκα

Εκτίμηση

Ο Παναιτωλικός είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΛ. Όμως, οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν αμυντικά και θα κλειστούν. Κι όταν το κάνουν, σπάνια δεν παίρνουν αποτέλεσμα. Θα δυσκολευτεί ο Παναιτωλικός, που δεν είναι καλός στο σετ παιχνίδι. Ισοπαλία.

Σε ενδιαφέρει