Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει την αυλαία της η 14η αγωνιστική της Betshop Basket League.
Ανάλυση
Κύμη – Πανιώνιος
Σαν να μην υπήρχε καν στο πρόγραμμα το ματς με τον Παναθηναϊκό για την Κύμη, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μία άβυσσος, και έτσι ηττήθηκε απολύτως φυσιολογικά με 62 – 87. Ωστόσο, φάνηκαν και πάλι τα επιθετικά προβλήματα της ομάδας, λόγω τους ελλείμματος ποιότητας που υπάρχει και φυσικά σε ακόμα ένα εντός έδρας αγώνα δεν ξεπέρασε τους 75 πόντους, κάτι που δεν έχει συμβεί καθόλου φέτος. Ο Χόρτο μαζί με τον Λιούις διασώθηκαν μόνο, αλλά φυσικά μόνοι τους δεν φτάνουν. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Ματ Ουίλιαμς.
Πολύ κοντά στο διπλό μέσα στην έδρα του Χολαργού βρέθηκε ο Πανιώνιος, αλλά με ένα απίστευτο buzzer – beatet του Λοβ, οι Νεοσμυρνιώτες ηττήθηκε με 74 – 73. Είχε προηγηθεί τρίποντο του Μπέρι, το οποίο είχε δώσει προβάδισμα στους «κυανέρυθρους». Έτσι, έπεσε στο 3 – 10, αν και δεν το αξίζει, αφού και αυτό το ματς και εκείνο με το Περιστέρι, μπορούσε να τα είχε πάρει. Έγινε αλλαγή ξένου, αφού αποχώρησε ο Σινγκλέρ και αποκτήθηκε ο Ελ Αμίν, που είναι πολύ έμπειρος.
Εκτίμηση: Μπορεί να τρέχει αρνητικό σερί ο Πανιώνιος, αλλά είναι πολύ αξιόμαχος, κόντρα σε μία ομάδα που κάθε άλλο παρά τρομάζει, ακόμα κι αν παίζει εντός έδρας. Διπλό με +4,5.
Φουλ δράση με αμέτρητα ειδικά στην Betshop Basket League
Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου
Μπορεί να προηγήθηκε στο 16’ ακόμα και με 27 – 39, αλλά ο Προμηθέας έχασε πολύ γρήγορα αυτό το προβάδισμα μέσα στην Τουρκία και ηττήθηκε τελικά με 96 – 74, καταρρέοντας αμυντικά σε ένα παιχνίδι που απαιτούνταν συγκέντρωση και στα 40’ της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι παίκτες του Γιατρά δέχθηκαν επιμέρους 20 – 3 και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν. Παρ’ όλα αυτά, η πρόκριση είναι στα χέρια του Προμηθέα, αφού βρίσκεται στη 2η θέση με 7 – 4. Επιστρέφει λογικά ο Γκίκας που ήταν άρρωστος και απών στα δύο τελευταία. Είχε προηγηθεί αξιόμαχη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό στην Πάτρα, από τον οποίο ηττήθηκε με 77 – 80.
Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο φετινός Κολοσσός Ρόδου να προκαλέσει προβλήματα στην ΑΕΚ και αυτό αποδείχθηκε στο ΟΑΚΑ, καθώς οι νησιώτες ηττήθηκαν πάρα πολύ εύκολα με 94 – 79. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο 5’ της αναμέτρησης το σκορ ήταν 16 – 2. Υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική. Φυσιολογικά, οι Ροδίτες είναι στον πάτο της βαθμολογίας με ρεκόρ 2 – 10. Το καλό είναι ότι βρέθηκαν κάποια στηρίγματα για τον Μαυροειδή όπως ο Μπράουνινγκ και ο Τσούπκοβιτς.
Εκτίμηση: Δεν νομίζω ότι έχει οποιαδήποτε ελπίδα ο Κολοσσός σε αυτό το ματς. Άσος με -12,5
Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ
Ο τρόπος με τον οποίο υπέστη την ήττα από τον Άρη το Ρέθυμνο είναι πολύ επικίνδυνο να του κοστίσει τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά. Έχασε με 74 – 76, σε ένα ματς που στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ ακόμα και με 15 πόντους διαφορά. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο γύρισε ο διακόπτης και ο Άρης τα έφερε όλα τούμπα. Αποκτήθηκε ο Άντονι Χίκι που μπορεί να δώσει λύσεις από την περιφέρεια.
Ήταν δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ στη Γαλλία κόντρα στη Ναντέρ και μοιραία ηττήθηκε με 79 – 70, αφού δεν μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός θέσεων πρόκρισης με το 6 – 5, αλλά μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους. Ουσιαστικά, στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στοίχισε το επιθετικό μπλακ – άουτ στην τελευταία περίοδο. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, επικράτησε του Περιστερίου με ευκολία χάρη στην εξωπραγματική ευστοχία που είχε από το τρίποντο σε 16 από τις προσπάθειες που επιχείρησε. Κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί ο Τζαμάλ Τζόουνς, παρά τον μικροτραυματισμό που τον ταλαιπωρεί.
Εκτίμηση: Στην άμυνα θα στηρίξει την προσπάθειά του το Ρέθυμνο, στοιχείο που μπορεί να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ.
ΑΕΚ – Περιστέρι
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, η ΑΕΚ επικράτησε της Ντιζόν στο ΟΑΚΑ με 80 – 56 και φαίνεται να αγκαλιάζει όλο και πιο σφιχτά την 1η θέση του ομίλου της. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές η ομάδα του Μπάνκι και κατάφερε να πάρει αυτή την άνετη νίκη. Κορυφαίος και πάλι ο σέντερ, Χάντερ, ενώ το ντεμπούτο του στην Ευρώπη έκανε ο Τζόρνταν Θίοντορ. Σαν να μην έλειψε ποτέ ο Ντελρόι Τζέιμς, έχει μπει κατευθείαν στο κλίμα. Εκτός και πάλι ο Καββαδάς.
Φαινόταν στο πρώτο ημίχρονο ότι μπορεί να κάνει το «μπαμ» στην Πυλαία το Περιστέρι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη εξαφανίστηκαν από το γήπεδο και σε συνδυασμό με την απίστευτη ευστοχία του ΠΑΟΚ ηττήθηκαν με το τελικό 87 – 73. Ο Χάροου ήταν και πάλι τρομερός με 18 πόντους και 9 ασίστ, αλλά δεν υπήρχαν πολλοί συμπαραστάτες. Μόλις η τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα.
Εκτίμηση: Θεωρώ ότι η σφαλιάρα από τον ΠΑΟΚ και η κούραση της ΑΕΚ από το μεοοβδόμαδο ματς με την Ντιζόν, δίνει ένα πρώτο λόγο στο διπλό του +10,5.
Άρης – Λαύριο
Κατάφερε να πάρει μεγάλης σημασίας νίκη ο Άρης μέσα στο Ρέθυμνο και μάλιστα όχι μόνο για τη βαθμολογία, αλλά και για ψυχολογία, αφού επιτεύχθηκε με τρομερή ανατροπή από τα μέσα της 3ης περιόδου και μετά. Έφτασε στο 4 – 9 και λίγο απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει «καθαρίσει». Γενικότερα, υπάρχει μια βελτίωση με την παρουσία του Καστρίτη στον πάγκο, με την άμυνα όμως, να είναι και πάλι το Α και το Ω των «κιτρίνων». Πολύ κακό νέο η πιθανότατη απουσία του Μπελ.
Τρομερή εμφάνιση, αλλά ήττα στις λεπτομέρειες για το Λαύριο μέσα στην πολύ δυνατή έδρα του Ηφαίστου, μέσα στην οποία δεν έχει ηττηθεί μέσα στη σεζόν. Τελικό σκορ 80 – 76, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να κρατά την εμφάνιση, ώστε σε παιχνίδια πιο βατά να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για την παραμονή στην κατηγορία. Εκπληκτικός ο σέντερ Τόμας με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Εκτίμηση: Μου είναι αμφίβολο ότι το Λαύριο μπορεί να πιάσει πάλι τέτοια στάνταρ απόδοσης όπως στη Λήμνο. Θα πάω με τη νίκη του δυνατού Άρη στο Αλεξάνδρειο με -5,5
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Ώρα | Αγώνας | Σημείο | Ιστοσελίδα | Απόδοση |
15:45 | Κύμη – Πανιώνιος | 2 (+4,5) | Bwin | 1,90 |
15:45 | Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου | 1 (-12,5) | Novibet | 1,97 |
15:45 | Ρέθυμνος – ΠΑΟΚ | UNDER 150,5 | BetShop | 1,90 |
17:00 | ΑΕΚ – Περιστέρι | 2 (+10,5) | Novibet | 1,90 |
17:30 | Άρης – Λαύριο | 1 (-5,5) | Novibet | 1,74 |