Kύπελλο Ελλάδας: «Αγγαρεία» για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ρίχνει «αυλαία» σήμερα η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
aek

Με επτά αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αδιάφορο ματς δίνει στο Βόλο η ΑΕΚ, όπως και ο ΠΑΟΚ στα Σπάτα απέναντι στον Αήττητο, έχοντας στο μυαλό το επόμενο ματς πρωταθλήματος. Λαμία και Απόλλων Σμύρνης θέλουν μόνο νίκη στις έδρες των Απόλλωνα Λάρισας και Τρικάλων για να προκριθούν, ενώ η ισοπαλία αρκεί για Άρης, Λάρισα και Λεβαδειακό.

Ανάλυση

Βόλος – ΑΕΚ

Εντυπωσιάζει ο Βόλος στην πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία, καθώς μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Ηροδότου στο Ηράκλειο και την ήττα του Απόλλωνα Λάρισα βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League. Οι Θεσσαλοί μετρούν μόλις μία ήττα σε εννια αγώνες, ενώ προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες και σίγουρα πρώτος στόχο αποτελεί η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ, όμως σήμερα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν σην επόμενη φάση του κυπέλλου. Αυτό θα γίνει ακόμα και με ήττα, αν την ίδια στιγμή η Λαμία δεν κερδίσει τον Απόλλωνα Λάρισα, όμως σε κάθε περίπτωση θέλουν ένα βαθμό ή καλύτερη διαφορά τερμάτων. Νοκ άουτ βρίσκονται οι μπακ Ουνγιαλίδης και Ντεντάκης και ο εξτρέμ Κοτό.

Από τη μεριά της, η ΑΕΚ πάει στο Βόλο, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα χάσει την πρώτη θέση μόνο αν ηττηθεί. Όλο το βάρος -όπως είναι φυσιολογικό- θα δοθεί στο πρωτάθλημα, εκεί που η ομάδα του Ουζουνίδη έμεινε στο -14 από την κορυφή μετά το 0-0 στην Λάρισα την περασμένη αγωνιστική. Ο Ιανουάριος πρόκειται να φέρει και αποχωρήσεις, αλλά και αφίξεις στο ρόστερ, όμως η τεχνική ηγεσία στηρίζεται (προς το παρόν) από τη διοίκηση. Το ροτέισον είναι δεδομένο για σήμερα, ενώ σίγουρα θα απουσιάζουν οι μπακ Οικονόμου και Μπακάκης, οι μέσοι Μάνταλος, Άλεφ και Γαλανόπουλος και ο φορ Γιακουμάκης.

Εκτίμηση: Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ασχοληθεί και πολύ σοβαρά με το συγκεκριμένο ματς και από τη στιγμή που και οι δύο βολεύονται με το βαθμό θα πάμε με την ισοπαλία. Χ

Απόλλων Λάρισας – Λαμία

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι το σημερινό ματς για τον Απόλλωνα Λάρισας, αφού μετά τις δύο ήττες από Βόλο και ΑΕΚ έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Παρ’ όλα αυτά το κίνητρο για μια καλή εμφάνιση απέναντι σε ομάδα της μεγαλύτερης κατηγορίας είναι δελεαστικό για τους γηπεδούχους. Η ομάδα της Φιλιππούπολης, πάντως, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Football League, καθώς μετά από 9 ματς βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και μάλιστα μόλις την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά. Για σήμερα, το ροτέισον είναι δεδομένο.

Η Λαμία, από τη μεριά της, θέλει οπωσδήποτε νίκη σήμερα και ήττα του Βόλου από την ΑΕΚ για να πάρει την πρόκριση. Με λίγα λόγια, τα πράγματα δεν βρίσκονται στα χέρια των Φθιωτών! Βέβαια, αυτό που… καίει την ομάδα του Χάβου δεν είναι άλλο από τη μάχη για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ και τον επερχόμενο «τελικό» με τον Απόλλωνα Σμύρνης την Κυριακή. Την περασμένη αγωνιστική, άντεξε μόλις για 30 λεπτά στο Φάληρο και γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις. Ο κόουτς Χάβος αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον.

Εκτίμηση: Μόνο νίκη θέλει η Λαμία απέναντι στους αδιάφορους βαθμολογικά γηπεδούχους, όμως δε θα είναι πολύ εύκολη η αποστολή της. Πάμε με το λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 goals

Τρίκαλα – Απόλλων Σμύρνης

Xωρίς σταθερότητα παρουσιάζονται φέτος τα Τρίκαλα, τα οποία έχουν αποσυντονιστεί τόσο από την αλλαγή στη διοίκηση, όσο και στην τεχνική ηγεσία. Με την επιστροφή του κόουτς Γράφα, πάντως, η ομάδα πάλεψε στην Κέρκυρα και πήρε στις καθυστερήσεις σημαντικό βαθμό. Στο Κύπελλο, οι Θεσσαλοί παραμένουν ζωντανοί και για να πάρουν την πρόκριση θέλουν μόνο νίκη σήμερα για να προσπεράσουν τον Απόλλωνα στη δεύτερη θέση. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο στόπερ Γκότοβος, ο μεσοεπιθετικός Τσιμίκας και ο εξτρέμ Ράντι.

Ο Απόλλων Σμύρνης, από τη μεριά του, επιτέλους πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα! Το 1-0 επί της Ξάνθης την περασμένη Κυριακή αναμένεται να δώσει τεράστια ψυχολογική τόνωση στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, ενόψει της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλει για να παραμείνει στην κατηγορία και μάλιστα ακολουθεί μεγάλο… εξάποντο απέναντι στη Λαμία. Στο κύπελλο, αν δεν ηττηθεί σήμερα στα Τρίκαλα θα μπορέσει να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, Στα αγωνιστικά, Τα εκτός έμειναν ο τερματοφύλακας Χουάντερσον και οι μπακ Κοντοές και Ναδάλες.

Εκτίμηση: Kαι οι δύο ομάδες ρίχνουν όλο το βάρος στα πρωταθλήματά τους, οπότε η σημερινή αναμέτρηση περνάει σε δεύτερη μοίρα. Την αφήνουμε κι εμείς. NO BET

Αήττητος Σπατών – ΠΑΟΚ

Zωντανός παραμένει ο Αήττητος Σπατών στη μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου, όμως τόσο τα οικονομικά προβλήματα, όσο και ο σημερινός αντίπαλος δεν του αφήνουν πολλές ελπίδες. Έτσι, λοιπόν, η πρόκριση για τους γηπεδούχους θα έρθει μόνο αν νικήσουν τον «Δικέφαλο». Απίθανα πράγματα δηλαδή. Την Κυριακή ηττήθηκε από τον Καραϊσκάκη εκτός έδρας με 1-0, παραμένοντας ουραγός της Football League. Eκτός για σήμερα παραμένει ο αμυντικός χαφ Ρουσσάκης.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, αν και δεν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, παίρνει αυτό που θέλει. Το ίδιο έκανε και τη Δευτέρα στη Λιβαδειά, όπου πέρασε με 1-2 κόντρα στον Λεβαδειακό και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους του. Η ομάδα του Λουτσέσκου συμπλήρωσε 16 ματς αήττητη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (14-2-0) και σήμερα αρκεί ο βαθμός για να προκριθεί. Τραυματίες είναι ο μπακ Βιεϊρίνια και οι χαφ Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Πέλκας, ενώ αμφίβολος είναι ο μπακ Κίτσιου.

Εκτίμηση: Η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης και όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Το αφήνουμε. ΝΟ ΒΕΤ

Εργοτέλης – Άρης

Παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης μπήκε στη σεζόν πολύ δυνατά, τον τελευταίο καιρό δεν πατάει καλά. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τρεις σερί ήττες, με τελευταία αυτή από τον Αιγινιακό με 1-0. Έτσι, οι Κρητικοί έχουν υποχωρήσει στην έκτη θέση της Football League και το ζητούμενο τώρα είναι η ανάκαμψη. Δε θα έλεγαν «όχι» και σε συνέχεια στο κύπελλο, όμως για να το καταφέρουν χρειάζονται μόνο νίκη σήμερα και για αυτόν το λόγο ο κόουτς Παπαβασιλείου θα κατεβάσει την ομάδα του με βασικούς. Απόντες παραμένουν ο εξτρέμ Αντωνίου και Ροβίθης.

Ο Άρης, από την άλλη, εκεί που έδειχνε πως βγαίνει από την κρίση με τον Σάββα Παντελίδη, άρχισε ξανά να προβληματίζει. Αποκορύφωμα αποτελεί η εντός έδρας ήττα με 1-2 από τον Παναιτωλικό, με την οποία οι «κίτρινοι» έφτασαν στα τρία σερί ματς χωρίς νίκη. Σήμερα, οι Θεσσαλονικείς… βολεύονται και με ισοπαλία για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν ο πορτιέρο Κουέστα, ο στόπερ Σόουζα, οι μέσοι Κολάσο, Ιντζόγλο και Παυλίδης και ο δεξιός μπακ Κωνσταντινίδης.

Εκτίμηση: Ωραίο ματς περιμένω στο Παγκρήτιο ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν εύκολο το γκολ. 2 & GG

Απόλλων Πόντου – Λάρισα

Αν κοιτάξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Απόλλων Πόντου από την αρχή τη σεζόν, τότε μπορούμε να πούμε ότι μια χαρά τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Στη Football League βρίσκεται περίπου στη μέση της βαθμολογίας, ενώ στο κύπελλο διεκδικεί μέχρι τέλους πρόκριση στους «16». Την περασμένη αγωνιστική, οι Πόντιοι επικράτησαν με 1-0 εντός έδρας επί του Απόλλωνα Λάρισας και τον… γκρέμισαν από την κορυφή, παραμένοντας για τρίτο σερί ματς αήττητοι. Σήμερα, χρειάζονται μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και υπολογίζονται και 17 διαθέσιμοι παίκτες του ρόστερ. Εκτός παραμένει ο αμυντικός χαφ Καλογέρης.

Από τη μεριά της, η Λάρισα εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη στο εντός έδρας ματς απέναντι στην ΑΕΚ την περασμέμη Κυριακή, αποσπώντας ισόπαλο 0-0, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη στις καθυστερήσεις με την ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία του Μπαργκάν. Αυτή ήταν ίσως η καλύτερη εμφάνιση των «βυσσινοί» από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Τζανλούκα Φέστα και αυτός ο βαθμός τους φέρνει στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που ενδιαφέρει τους Θεσσαλούς και μετά το 4-1 επί του Ηροδότου, τους αρκεί σήμερα ο βαθμός για να προκριθούν στην επόμενη φάση. Χάνει τη σεζόν με ρήξη χιαστού ο μπακ Χούμπτσεφ.

Εκτίμηση: Όσο καλά και αν τα πάει ο Απόλλων Πόντου, τα προβλήματα είναι πολλά για να σκεφτούν και το κύπελλο. Η Λάρισα μπορεί να πάρει… σβηστά αυτό θέλει. 2 & Under 3,5

Παναχαϊκή – Λεβαδειακός

To προσπαθεί πολύ η Παναχαϊκή, όμως η αστάθεια που επικρατεί στα διοικητικά δεν την αφήνει σε ηρεμία! Η ομάδα του Οφρυδόπουλου προέρχεται από πέντε σερί ισοπαλίες με πιο πρόσφατη το 0-0 εκτός έδρας κόντρα στον Κισσαμικό, σε ένα ματς που οι Πατρινοί αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα με παίκτη λιγότερο. Μπορεί να ρίχνεται εύλογα όλο το βάρος στο πρωτάθλημα, όμως και στο κύπελλο οι γηπεδούχοι χρειάζονται μόνο νίκη σήμερα για βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για αυτόν το λόγο ο κόουτς Οφρυδόπουλος θα κατεβάσει ενδεκάδα πρωταθλήματος. Εκτός παραμένουν ο μεσοεπιθετικός Κολ και ο εξτρέμ Καρακατσάνοφ.

Ο Λεβαδειακός, από την άλλη δε μπορεί να σκεφτεί τίποτε άλλο εκτός από το πως θα ξεφύγει τον την επικίνδυνη ζώνη του πρωταθλήματος. Στο τελευταίο τους ματς, οι Βοιωτοί ηττήθηκαν εντός έδρας με 1-2 από τον ΠΑΟΚ , συμπληρώνοντας έτσι τέσσερα σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη και η χρονιά κλείνει με το δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μοιραία το κύπελλο αφήνεται πίσω, όμως η ισοπαλία αρκεί σήμερα στους φιλοξενούμενους για να πάρουν την προκριση. Δεδομένο είναι το ροτέισον.

Εκτίμηση: Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Παναχαϊκής για μια μεγάλη πρόκριση και είναι κάτι για το οποίο θα παλέψουν οι Πατρινοί στο σημερινό ματς. Πάμε με τον άσο με κάλυψη DNB. 1 DNB

Σε ενδιαφέρει