Αταλάντα – Λάτσιο: Μάχη τετράδας στο Μπέργκαμο

Οριακή αναμέτρηση στο Ατλέτι Ατζούρι Ντ’ Ιτάλια ανάμεσα στην Αταλάντα και τη Λάτσιο, με τις δύο ομάδες να μάχονται για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αταλάντα – Λάτσιο: Μάχη τετράδας στο Μπέργκαμο

Πέφτει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο στο Μπέργκαμο με την αναμέτρηση της Αταλάντα κόντρα στη Λάτσιο.  

Τα προγνωστικά μου

Αταλάντα – Λάτσιο: 1 (2.28)

Ανάλυση

Το σίγουρο για την Αταλάντα είναι ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Το δεδομένο επίσης είναι πως παρουσιάζει μέσα στη σεζόν πολλά σκαμπανεβάσματα, τα οποία αν δεν είχε θα βρισκόταν για πλάκα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ξεπέρασε τις ήττες από Εμπιλι και Νάπολι επικρατώντας εκτός της Ουντινέζε με 3-1. Βγάζει τρομερή ενέργεια μεσοεπιθετικά, αλλά υποπίπτει πολύ εύκολα στο λάθος ανασταλτικά. Επτά σερί over. Combo goal/goal και over τα πέντε πιο πρόσφατα. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Ιλιτσιτς στην επίθεση. Είναι εκ των ηγετών της επίθεσης. Θα σηκώσει το βάρος μπροστά μαζί με τον Σαπάτα στο 3-4-1-2 των γηπεδούχων. Πίσω τους θα κινείται σε ρόλο δημιουργού-εκτελεστή ο Γκόμες.

Απίστευτο 2-2 για τη Λάτσιο στον αγώνα με τη Σαμπντόρια. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφερε τούμπα το ματς γράφοντας το 2-1 στο 95’, η αντίπαλός της έμεινε με παίκτης λιγότερο, αλλά στην τελευταία φάση κυριολεκτικά ισοφαρίστηκε στο τελικό 2-2. Πέντε ματς αήττητη μεν, με τέσσερις κολλητές ισοπαλίες δε. Πέντε διαδοχικά goal/goal. Μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από την Φρανκφούρτη εντός έδρας μ2 -1 στο Γιουρόπα Λιγκ παρότι προηγήθηκε. Πάντως είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και ήταν χαλαρή. Πέντε διαδοχικά goal/goal έχει στην έδρα της Αταλάντα. Αποκορύφωμα το περσινό 3-3 και το προπέρσινο νικηφόρο 4-3. Λείπουν οι Λέιβα και Ντουρμίσι. Με 3-5-2 και του Κορέα, Ιμόμπιλε στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Αταλάντα (3-4-1-2)

Μπερίσα

Τολόι

Παλομίνο

Μασιέλο

Χατεμπούρ

Ντε Ρόουν

Φρόιλερ

Γκόσενς

Γκόμες

Σαμάτα

Ιλιτσιτς

Λάτσιο (3-5-2)

Στρακόσα

Γουάλας

Ατσέρμπι

Ράτσου

Μάρουσιτς

Παρόλο

Μπαντέλι

Μιλίνκοβιτς

Λούλιτς

Κορέα

Ιμόμπιλε

Εκτίμηση

Ματς για γερά νεύρα. Αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες ως συνήθως τα τελευταία χρόνια. Σέβομαι τη Λάτσιο, αλλά η αλήθεια είναι πως αν η Αταλάντα βρει ρυθμό επιθετικά θα την καθαρίσει. Πρώτη σκέψη ήταν το goal/goal, αλλά δεν ξεπερνάει το 1.55. Θα ρισκάρω, λοιπόν, στον άσο κι ας μου βγάλει το λάδι.

Σε ενδιαφέρει