Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Οριακή μάχη στα Μίντλαντς

Τοπικό ντέρμπι στα ανατολικά Μίντλαντς ανάμεσα στις φορμαρισμένες Ντέρμπι και Νότιγχαμ.
Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Οριακή μάχη στα Μίντλαντς

Στο Πράιντ Παρκ λύνουν τις διαφορές τους απόψε Ντέρμπι και Νότιγχαμ με φόντο την τετράδα.

Ανάλυση

Ντέρμπι – Νότιγχαμ

Η Ντέρμπι μετά το 2-1 επί της Σουόνσι απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι κερδίζοντας στην έδρα της Γουίγκαν με 1-0. Βέβαια η νίκη ήταν περισσότερο προϊόν της αποβολής της αντιπάλου της με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα. Μετράει πέντε over στα έξι τελευταία ματς. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και εντός έδρας έχει ρεκόρ 6-2-2. Αγκάθι η απουσία του Τζόνσον απόψε από τη μεσαία γραμμή. Τα τελευταία χρόνια στο σπίτι της παραμένει αήττητη κόντρα στη Νότιγχαμ με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Τοπική ματσάρα στο Πράιντ Παρκ με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα

Η Νότιγχαμ έτρεχε ένα σερί επτά αγώνων δίχως ήττα μέχρι τον 0-1 από την Πρέστον. Αποτέλεσμα που την έθεσε εκτός πρώτης εξάδας. Πάντως παραμένει σε απόσταση βολής και το σημερινό ματς είναι εντελώς οριακό. Μετράει έξι no goal στα επτά τελευταία ματς. Εκτός έδρας είναι από τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες έχοντας υποστεί μόλις μία ήττα σε 10 αγώνες. Βέβαια έχει φέρει έξι ισοπαλίες. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις απουσίες των αμυντικών Ντόουσον, Φοξ και Φιγκεϊρέδο.

Εκτίμηση

Εχουμε να κάνουμε με ένα τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που τις χωρίζουν μόλις τρεις βαθμοί στην βαθμολογία. Ως εκ τούτου είναι αδικαιολόγητος ο φαβοριτισμός της Ντέρμπι. Θα πήγαινα στην κόντρα, αλλά με κρατάνε οι απουσίες της Νότιγχαμ στα μετόπισθεν. Θα προτιμήσω το goal/goal, το οποίο η αλήθεια είναι πως θα το ήθελα λίγο ψηλότερα.

Σε ενδιαφέρει