Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός με πάθος, Ρεάλ χωρίς Γιουλ!

Μετά τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου, ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, σπάζοντας το αήττητο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή διοργάνωση.
Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός με πάθος, Ρεάλ χωρίς Γιουλ!

Με το ροζ φύλλο αγώνα έφυγε από το Μόναχο ο Ολυμπιακός, αποφεύγοντας το επικίνδυνο εμπόδιο της Μπάγερν και πλέον επιστρέφει στην έδρα του, με στόχο να πετύχει μία μεγάλη νίκη.

Απέναντί του η αήττητη και απόλυτη Ρεάλ Μαδρίτης, που όμως έχει ταξιδέψει με δύο κρίσιμες απουσίες, των Γιουλ και Αγιόν.

Νταρουσάφακα – Εφές, Μακάμπι – Φενέρ και Γκραν Κανάρια – Μπάγερν Μονάχου οι άλλες τρεις αναμετρήσεις του σημερινού προγράμματος.

Ανάλυση

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Ο στόχος στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν δεν ήταν το καλό μπάσκετ, αλλά η νίκη και μόνο αυτή. Το κατάφερε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός και απέφυγε την 4η σερί ήττα στη διοργάνωση επικρατώντας με 72 – 62 και ανέβηκε στο 4 – 4 και ανέκτησε την καλή του ψυχολογία. Το ματς κρίθηκε στις άμυνες, αφού μέχρι τα μέσα της 4ης περιόδου οι δύο συμβάδιζαν στο σκορ, ενώ σε αυτό το χρονικό σημείο έκανε επιτέλους την εμφάνιση του και ο Στρέλνιεκς, που μέχρι στιγμής ήταν απλή αναφορά στα φύλλα αγώνα. Καθοριστικός και ο ΛεΝτέι που φαίνεται ότι βρίσκει τον ρόλο του. Στόχος απόψε κόντρα στη Ρεάλ είναι η δεύτερη εντός έδρας νίκη, καθώς έχει ηττηθεί από Αρμάνι και Φενέρ και έχει νικήσει μόνο τη Μακάμπι. Εκτός από το αποψινό ο Τουπάν.

 

Εκπληκτική εκκίνηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή σεζόν, δείχνοντας ότι παρά την απώλεια του Λούκα Ντόντσιτς είναι πάρα πολύ δυνατή και ο στόχος της είναι και πάλι η κορυφή. Χωρίς να δυσκολευτεί και αποφασίζοντας να μην πατήσει γκάζι, επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 89 – 76 και έχει φτάσει πλέον στο 8 – 0. Μέχρι εδώ όμως είναι τα ευχάριστα, καθώς για το αποψινό κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έχει ταξιδέψει με κρίσιμα προβλήματα. Εκτός ο Σέρχιο Γιουλ και ο βασικός σέντερ Αγιόν, ενώ σταθερά εκτός είναι και ο Κούζμιτς. Άρα στο «5» μένουν οι Ταβάρες και Ρέγες. Έτσι, αναγκαστικά, περισσότερα χρόνο στην περιφέρεια παίρνουν οι Ντεκ και Πρέπελιτς.

Εκτίμηση: Με κρίσιμες απουσίες σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι η Ρεάλ Μαδρίτης, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει μία μεγάλη νίκη στην έδρα του, μετά τη νίκη επί της Μπάγερν και να επιστρέψει σε θετικό ρεκόρ. Άσος με – 2,5.

Νταρουσάφακα – Αναντόλου Εφές

Για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις η Νταρουσάφακα και ηττήθηκε πάρα πολύ εύκολα από τη Φενέρ με 100 – 79. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις από την 1η περίοδο είχε μείνει πίσω με 15 πόντους (25 – 10), οπότε δεν αντέχει σε καμία κριτική το ματς. Άλλωστε, έχουμε ξαναπεί ότι η Νταρουσάφακα δεν είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Έχει προβλήματα και σε αυτή τη διοργάνωση, στο πρωτάθλημα επίσης πάει από το κακό στο χειρότερο, περίπτωση ενίσχυσης δεν υπάρχει, οπότε κάπως έτσι θα εξελιχθεί η σεζόν, με την ίδια να είναι ο ορισμός του σάκου του μποξ.

Η Εφές πρόσφερε ακόμα μία απόδειξη ότι δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων ετών, αλλά ότι φέτος τα λεφτά που έριξε στην αγορά έχουν πιάσει τόπο. Πέτυχε ακόμα μία νίκη που αποδεικνύει κάτι τέτοιο, αφού όχι μόνο επικράτησε (90 – 77) της Μακάμπι στην Τουρκία, αλλά το έκανε και με επιβλητικό τρόπο, με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί είχαν νέο προπονητή στον πάγκο τους. Επέστρεψε στη δράση ο Σέιν Λάρκιν που αναμένεται σιγά – σιγά να ανεβάσει την απόδοσή του, αφού πρόκειται για κορυφαίο παίκτη στη διοργάνωση, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μίτσις και Μερμάν.

Εκτίμηση: Είναι λογικά υψηλά τα χάντικαπ κάτι που θα μας κάνει να το αποφύγουμε και θα προτιμήσουμε το Over 160,5 συνδυαστικό με το διπλό.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε

Ήταν πολύ δύσκολο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αρχίσει με το δεξί τις υποχρεώσεις στον πάγκο της Μακάμπι, αφού φέτος η Εφές είναι πραγματικά ένα πάρα πολύ ποιοτικό σύνολο. Ήττα, λοιπόν, στην Τουρκία με 90 – 77, αν και η αλήθεια είναι ότι το πάλεψε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε μόλις 38 πόντους, αλλά στη συνέχεια βγήκε το κακό… χούι. Παρελθόν από την ομάδα ο Ραμόν Σέσιονς που είχε έρθει μετά βαΐων και κλάδων από το NBA. Πολλά σενάρια ακούγονται για ενίσχυση, αλλά προς το παρόν πηγαίνει ως έχει και περιμένουμε τα νεότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Απλή προπόνηση για τη Φενέρ κόντρα στην Νταρουσάφακα. Τέλειωσε από νωρίς το παιχνίδι μέσα στην έδρα της, αφού από την 1η περίοδο προηγήθηκε με 25 – 10 και μετά δοκίμαζε πρόσωπα και σχήματα εν όψει της συνέχειας. Άλλωστε, έχει την πολυτέλεια να συμπεριφέρεται έτσι, έχοντας μόλις μία ήττα στη διοργάνωση, από την Εφές. Φυσικά, επέστρεψε στο ροτέισον ο Γιαν Βέσελι, που είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και είναι ο κορυφαίος σέντερ της Λίγκας. Πολύ δυνατό τεστ αυτό στο Ισραήλ, λόγω κυρίως της αλλαγής προπονητή στους γηπεδούχους.

Εκτίμηση: Θέλει να κάνει μια νέα αρχή η Μακάμπι και θα πιέσει για αυτό. Μπορεί να βάλει δύσκολα στη Φενέρ και να υπερασπιστεί το αβάντζο των 6,5 πόντων.

Γκραν Κανάρια – Μπάγερν Μονάχου

Απόλυτα συνειδητοποιημένη στη Μαδρίτη η Γκραν Κανάρια κόντρα στη Ρεάλ, αφού στόχος της ήταν να μην υποστεί μία μεγάλη ήττα. Τελικά αυτό το κατάφερε, αφού ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 35’ – 36’. Η τελική ήττα με 89 – 76 προέκυψε στο τέλος με συνεχόμενα τρίποντα των γηπεδούχων και τη δική της αμυντική χαλάρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα θα αγωνιστεί σε ένα εντελώς νέο παρκέ, αφού λόγω παραπόνων, η Ευρωλίγκα την υποχρέωσε σε αυτή την αλλαγή. Εκεί προέκυψε ο τραυματισμός του Λάρκιν. Μπήκε στο ροτέισον και υπολογίζεται κανονικά ο Ραντίτσεβιτς.

Ήταν και πάλι ανταγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό αυτή τη φορά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει άλλο ένα «μπα» στη διοργάνωση μετά από αυτό κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μπασκόνια. Η Μπάγερν ηττήθηκε εντός με 62 – 72, χάνοντας την επαφή με το σκορ στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς. Μέχρι τότε οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Εκτός αποστολής για το αποψινό έμεινε ο Γιόβιτς που έχασε και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας ότι η απουσία του στοίχισε πάρα πολύ στην οργάνωση του παιχνιδιού των Βαυαρών.

Εκτίμηση: Βάσει ρόστερ η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα «κλικ» ανώτερη από τους Ισπανούς, ενώ έπειτα από δύο ήττες θα έχει έξτρα κίνητρο για τη νίκη. Διπλό σε τιμές αουτσάιντερ.

Σε ενδιαφέρει