Γιουρόπα Λιγκ (7ος Όμιλος): Στο όριο Βιγιαρεάλ και Σπαρτάκ

Σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί Βιγιαρεάλ και Σπαρτάκ Μόσχας και σήμερα θέλουν οπωσδήποτε βαθμούς για να ελπίζουν σε πρόκριση.
Γιουρόπα Λιγκ (7ος Όμιλος): Στο όριο Βιγιαρεάλ και Σπαρτάκ

Τα παιχνίδια Ρέιντζερς – Σπαρτάκ Μόσχας και Βιγιαρεάλ – Ραπίντ Βιέννης συνθέτουν απόψε την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Η φορμαρισμένη και πρωτοπόρος Ρέιντζερς θέλει άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Σπαρτάκ που έρχεται με νέο τεχνικό ώστε να κάνει άλλο ένα βήμα πρόκρισης, τη στιγμή που το άλλο ματς είναι οριακό και για τις δύο ομάδες.

Ανάλυση

Ρέιντζερς – Σπαρτάκ Μόσχας

Όλο και καλύτερη παρουσιάζεται η Ρέιντζερς, η οποία προέρχεται το ευρύ 4-1 επί της Χάμιλτον εκτός έδρας και αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Πλέον, η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ βρίσκεται στο -2 από τη Σέλτικ και στο -8 από την πρωτοπόρο Χαρτς και έχει προοπτικές για ακόμα καλύτερα. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Σκωτσέζοι επικράτησαν με 3-1 (με ανατροπή) επί της Ραπίντ την περασμένη αγωνιστική, ανεβαίνοντας στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις βαθμούς. Απόψε, το ματς είναι κομβικό για τους γηπεδούχους, αφού σε περίπτωση νίκης θα έχουν κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, σοβαρά τραυματίστηκε ο εξτρέμ Μέρφι και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Μπάρισιτς και ο μέσος Άρφιλντ. Αντιθέτως, στη διάθεση του Τζέραρντ τέθηκαν ο φορ Λάφερτι και ο μέσος Ράιαν Τζακ. Καντέλας, Μορέλος και Κεντ θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των γηπεδούχων.

Από την άλλη μεριά, η εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Άρσεναλ Τούλα έφερε την απομάκρυνση του κόουτς Καρέρα από τον πάγκο στης Σπαρτάκ Μόσχας. Τη θέση του Ιταλού πήρε ο ισπανός Ραούλ Ριάντσο, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ο βοηθός του, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διετέλεσε και βοηθός του Σεφτσένκο στην εθνική Ουκρανίας. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ρωσική ομάδα έχασε την ευκαιρία την περασμένη αγωνιστική να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο απέναντι στη Βιγιαρεάλ, αφού αν και κατάφερε να γυρίσει το σκορ δύο φορές, τελικά ισοφαρίστηκε στο 96′ σε 3-3 με πέναλτι του Καθόρλα. Το αποψινό ματς ίσως αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία για τους Μοσχοβίτες αν θέλουν να πετύχουν κάτι καλό σε αυτόν τον όμιλο.
Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο στόπερ Ζιγκό, ο μέσος Ποπόφ και ο φορ Λουίζ Αντριάνο. Δεν αναμένονται… συνταρακτικές αλλαγές από το νέο τεχνικό, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3. Ο Λομοβίτσκι θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μελγκαρέχο και Ζε Λουίς στα άκρα.

Εκτίμηση

Έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας η Ρέιντζερς, η οποία θα επιχειρήσει και σήμερα να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Η Σπαρτάκ -από τη μεριά της- παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση και θα τα δώσει όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι το ματς θα πάει σε χαμηλό ρυθμό, χωρίς να ανοίξει πολύ το εύρος του σκορ. 2-3 gοals

[image 2]

Βιγιαρεάλ – Ραπίντ Βιέννης

Aπογοητευτική παραμένει η εικόνα της Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα. Την περασμένη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έχοντας μόλις δύο νίκες βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Στο Γιουρόπα Λιγκ, τουλάχιστον, με την ισοπαλία 3-3 που πήρε στην έδρα της Σπαρτάκ κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης. Όπως είναι λογικό, ο κόουτς Καγιέχα έχει περιέλθει κάτω από καθεστώς υψηλής πίεσης και για αυτό το λόγο η νίκη απόψε είναι αυτοσκοπός, για να ανατραπεί -όσο περισσότερο γίνεται- το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό.

Στα αγωνιστικά, «σοκ» προκάλεσε στο «κίτρινο υποβρύχιο» ο σοβαρός τραυματισμός του φορ Κάρλος Μπάκα, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός δράσης μέχρι και 6 εβδομάδες. Εκτός, επίσης, θα μείνει ο ανέτοιμος μέσος και αρχηγός Σοριάνο, όπως και ο χαφ Φουέγκο. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Μορένο, έχοντας λίγο πιο πίσω τον Φορλάνς.

Η Ραπίντ Βιέννης, από τη μεριά της, προέρχεται από τη βαριά ήττα με 3-0 από τη νεοφώτιστη Χάρτμπεργκ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Κουμπάουερ έμεινε στην ένατη θέση με μόλις 12 βαθμούς και όπως όλα δείχνουν η φετινή χρονιά μάλλον πάει χαμένη από νωρίς. Στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και προηγήθηκε μέσα στην έδρα της Ρέιντζερς στο πρώτο ημίχρονο, στο τέλος δεν άντεξε και… παραδόθηκε στους γηπεδούχους με 3-1. Δύσκολα τα πράγματα για τους Αυστριακούς σήμερα στην έδρα του -θεωρητικά- φαβορί του ομίλου, όμως η κακή κατάσταση του αντιπάλου αφήνει κάποια περιθώρια για αισιοδοξία.

Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν οι αμυντικοί Χόφμαν και Άουερ, ενώ δεν υπολογίζονται από την αρχή της σεζόν οι μέσοι Σζάντο, Μότσινιτς και Σομπεσμπέργκερ. Ο Πάβλοβιτς αναμένεται να σηκώσει το βάρος στην επίθεση για τους Βιεννέζους.

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες δεν τα πάνε καλά φέτος στο πρωτάθλημά τους και το Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί ευκαιρία για κάτι καλό. Η Βιγιαρεάλ έχει το προβάδισμα για τη νίκη απόψε, όμως η Ραπίντ δε θα πέσει εύκολα. 1Χ & GG

Σε ενδιαφέρει