AEΚ – Μπάγερν Μονάχου: Βαυαροί με άγριες διαθέσεις

Την υπέρτατη υπέρβαση κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου επιζητά η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.
aek bayern

Πρόκληση και… υπέρβαση!

Η ΑΕΚ στο κατάμεστο από 60.000 «κιτρινόμαυρους» οπαδούς ΟΑΚΑ, αντιμετωπίζει την Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το… κακό για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ότι οι Βαυαροί χρειάζονται τους βαθμούς μετά την εντός έδρας γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Άγιαξ, ενώ ο προπονητής της ομάδας Νίκο Κόβατς είναι με την πλάτη στον τοίχο, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο μη νίκης για τον ίδιο.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου: 2 & Over 2,5 (1,73)

Ανάλυση

Όταν παίζεις Τσάμπιονς Λιγκ και είσαι ελληνική ομάδα, όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα και αυτό είναι ένα μάθημα που η ΑΕΚ το έμαθε και συνεχίζει την εκμάθησή του. Έπειτα από δύο αγωνιστικές στον 5ο όμιλο έχει παθητικό έξι τερμάτων κόντρα σε Άγιαξ και Μπενφίκα, ενώ μπροστά της έχει το πιο δύσκολο τεστ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, για την οποία τα λόγια περιττεύουν. Στο τελευταίο ματς για τη διοργάνωση κόντρα στην Μπενφίκα, η ΑΕΚ μπήκε κοιμισμένη, καθώς στο 15’ έχανε ήδη με 2 – 0 στο ΟΑΚΑ και από εκείνο το λεπτό άρχισε να παρουσιάζεται ως κανονική ομάδα που έχει θέση στην κορυφαία διοργάνωση. Έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ευτύχησε να δει την Μπενφίκα να παίζει με 10 παίκτες για όλη τη διάρκεια του β’ μέρους. Ο Κλωναρίδης σκόραρε δις (53’, 63’), έχασε ακόμα ένα τετ – α – τετ για την πλήρη ανατροπή και κόντρα στη ροή του αγώνα ένα απίστευτο σουτ του Σεμέντο στο 74’ διαμόρφωσε το τελικό 2 – 3, αφήνοντας την ΑΕΚ χωρίς βαθμό. Στα φρέσκα… κουλούρια, υπό το βάρος της αφαίρεσης τριών βαθμών λόγω επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη σε μια εμφάνιση που έπαιξε όσο έπρεπε (ίσως και λιγότερο…) για να πάρει αυτό που ήθελε κόντρα σε μια ομάδα που είναι στο μηδέν στη Σούπερ Λιγκ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το ροτέισον προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη φρεσκάδα στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου και πλέον καλείται να απαντήσει στα ερωτηματικά της ενδεκάδας. Πρώτο και κύριο, ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι με τον Λαμπρόπουλο να είναι το φαβορί, ενώ στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, Γκάλο και Μπακασέτας παίζουν με τις πιθανότητές τους. Για την επίθεση, υπάρχει ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Κλωναρίδης αντί του Πόνσε και από πίσω του ο Μπακασέτας, αλλά και ο Κλωναρίδης πίσω από τον Πόνσε και να μείνει εκτός ο «Μπάκα». Ελπίδα για ενδεκάδα έχει και ο Μπογέ. Εννοείται εκτός ο Λιβάγια λόγω τιμωρίας.

 

Έδειξε σημάδια ζωής και αγωνιστικής ανάκαμψης η Μπάγερν Μονάχου στο τελευταίο της ματς στην Μπουντεσλίγκα, επικρατώντας εκτός έδρας της Βόλφσπουργκ με σκορ 3 – 1. Άνοιξε το σκορ στο 30’, διπλασίασε τα τέρματά της στο 49’ από ευγενική χορηγία των «λύκων» ενώ η αποβολή του Ρόμπν στο 63’ μπέρδεψε λίγο το πράγμα, πόσω μάλλον η μείωση του σκορ στο 63’. Ωστόσο, στο 72’ πέτυχε και τρίτο γκολ, παύοντας κάθε ενδιαφέρον στο ματς για τον τελικό νικητή. Ήθελε αυτό το θετικό αποτέλεσμα όσο τίποτα άλλο, αφού έτρεχε σερί 4 αγώνων χωρίς νίκη, τρία εκ των οποίων στην έδρα της. Βαριές ήττες από τη Χέρτα (εκτός 2 – 0) και την Γκλάντμπαχ (εντός 0 – 3). Η τελευταία προκάλεσε κλυδωνισμούς, ο Κόβατς παρουσιάστηκε με το ένα πόδι εκτός ομάδας, αλλά η διοίκηση με συνέντευξη Τύπου που προγραμμάτισε, στήριξε απόλυτα τον Κροάτη τεχνικό και τα έριξε στα ΜΜΕ για την άνευ σεβασμού κριτική που ασκούν, σύμφωνα πάντα με την ίδια την Μπάγερν. Εκτός σίγουρα ο Ριμπερί, ενώ αμφίβολος είναι ο Αλάμπα που προέρχεται από τραυματισμό. Φυσικά δεν υπολογίζονται οι Κομάν και Τολισό.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4 – 4 – 1 – 1)

Μπάρκας

Μπακάκης

Λαμπρόπουλος

Τσιγκρίνσκι

Χουλτ

Σιμόες

Γαλανόπουλος

Γκάλο

Κλωναρίδης

Μάνταλος

Πόνσε

Μπάγερν Μονάχου (4 –1 – 4 – 1)

Νόιερ

Κίμιχ

Σίλε

Μπόατενγκ

Αλάμπα

Τιάγκο

Ρόμπεν

Μίλερ

Γκορέτσκα

Χάμες Ροντρίγκες

Λεβαντόφσκι

Εκτίμηση

Η ΑΕΚ έχει δείξει τρομερή μεσοαμυντική ασυνέπεια σε ματς τέτοιου επιπέδου. Τα έξι γκολ παθητικό σε δύο ματς τα λένε όλα. Κόντρα στην Μπάγερν το έργο της είναι ακόμα πιο δύσκολο και μάλιστα σε μια Μπάγερν που οπαδοί και αντίπαλοι την περιμένουν στη γωνία και δεν θέλει να δώσει άλλα δικαιώματα. Επιλογή μας το 2 & Over 2,5.

Σε ενδιαφέρει