Ιταλία: Και στο βάθος η… Γιουνάιτεντ για τη Γιουβέντους

Επιστροφή για τους μεγάλους στην Ιταλία, με τη Γιούβε να έχει μεσοβδόμαδη αναμέτρηση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.
cristiano ronaldo juventus   yhyklnsydmdnwakuk

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Σέριε Α.

Ρόμα – ΣΠΑΛ, Γιουβέντους – Τζένοα και Ουντινέζε – Νάπολι οι τρεις αναμετρήσεις.

Ανάλυση

Ρόμα – ΣΠΑΛ

Έχει αφήσει πίσω της το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των πρώτων αγωνιστικών η Ρόμα και έχει τέσσερις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με μόλις ένα γκολ παθητικό. Στο τελευταίο της ματς εκτός έδρας κόντρα στην Έμπολι χωρίς να πιάσει κάποια σούπερ απόδοση, επικράτησε 2 – 0 με τον Τζέκο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 85’ με γκολ του Τζέκσο. Στο 36’ ο Ενζονζί άνοιξε το σκορ, αλλά στο 58’ στάθηκε τυχερή, αφού η αντίπαλός της έχασε πέναλτι. Την Τρίτη υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Over 6/7 στα τελευταία εντός έδρας. Εκτός οι Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Περότι, Σικ. Επιστρέφει ο Παστόρε.

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τη ΣΠΑΛ, αν και κόντρα στην Ίντερ είχε εξαιρετική απόδοση. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 14’, ισοφάρισε στο 72’, αλλά στο 78’ η Ίντερ απάντησε με τον Ικάρντι, διαμορφώνοντας το τελικό 1 – 2. Πολύ δύσκολη αποστολή η παραμονή στην κατηγορία και σαν να μην έφτανε αυτό έχει ακόμα ένα δύσκολο ματς, αφού έχει μπροστά της τη Ρόμα.

Εκτίμηση: Η Ρόμα δεν αναμένεται να ανεβάσει ιδιαίτερα τον ρυθμό του παιχνιδιού, αφού ακολουθεί κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Επιλογή ματς τα 2 – 3 γκολ.

Θα μπορέσουν τα φαβορί να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους στη Σέριε Α;  

Γιουβέντους – Τζένοα

Ούτε αγχώθηκε, ούτε ίδρωσε η Γιουβέντους στην έδρα της Ουντινέζε, αφού επικράτησε πολύ εύκολα με 2 – 0, με τους Μπεντανκούρ (33’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (37’) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα, με το οποίο η ομάδα του Τορίνο συνεχίζει την αλάνθαστη πορεία της. Όγδοη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και συνολικά με αυτές του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Τρίτη υπάρχει στο πρόγραμμα το σούπερ ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Εκτός από την αναμέτρηση μόνο ο Κεντίρα.

Εντός έδρας ήττα για την Τζένοα από την Πάρμα, καθώς ηττήθηκε με 3 – 1. Απολύθηκε ο Μπαλαρντίνι και επέστρεψε για τρίτη φορά ο Κροάτης, Ιβάν Γιούριτς. Προηγήθηκε μόλις στο 6’ με τον Πιόντεκ που έχει σκοράρει 9(!) γκολ σε 7 ματς, αλλά μέχρι το 30’ δέχθηκε τρία τέρματα. Ομάδα του «όσα έρθουν και όσα πάνε», έχοντας σκοράρει 12 και έχοντας δεχθεί 14 γκολ.

Εκτίμηση: Έχει αλλάξει πλέον ο προπονητής στην Τζένοα και κόντρα στη Γιούβε θα κάνει το αυτονόητο, παίζοντας άμυνα. Επιλογή μας τα 2-3 γκολ.

Ουντινέζε – Νάπολι

Είχε θετικό ξεκίνημα στη σεζόν η Ουντινέζε, αλλά πριν από τη διακοπή κατέγραψε τρεις συνεχόμενες ήττες και έτσι ο όποιος ενθουσιασμός, μοιραία μετριάστηκε. Στο τελευταίο ηττήθηκε απολύτως φυσιολογικά με 2 – 0 από τη Γιουβέντους, πληρώνοντας το κακό διάστημα από το 33’ έως το 37’ στο οποίο δέχθηκε και τα δύο γκολ της ήττας της. Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Νάπολι. Ομάδα των Under με 7/10 στις τελευταίες αναμετρήσεις της.

Αρχίζει λίγο η Νάπολι και παίρνει αρχές του προπονητή της, Κάρλο Αντσελότι. Στα τελευταία 7 ματς που έχει δώσει, στα 5 κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και έτσι δείχνει να έχει ανέβει και αγωνιστικά και βαθμολογικά. Εύκολη νίκη επί της Σασουόλο με 2 – 0, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3’ με τον Ουνάς, ενώ στο 72’ ο Ινσίνιε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί τεράστια νίκη επί της Λίβερπουλ με 1 – 0 για το Τσάμπιονς Λιγκ που της έδωσε ξεκάθαρα και ψυχολογική ώθηση. Εκτός ο Ινσίνιε λόγω τραυματισμού, όπως και ο Ουνάς.

Εκτίμηση: Δεν ενθουσιάζει η τιμή του διπλού, οπότε προτιμώ να δω αν θα προκύψει κάτι Live. Από πριν δεν μου προκύπτει κάποια επιλογή.

Σε ενδιαφέρει