Α’ Γαλλίας: Ροντέο στo Παρίσι

Η διαστημική Παρί υποδέχεται την επικίνδυνη Λυών στο Παρκ Ντε Πρενς, σε ένα ματς που αναμένεται να έχει τρελό ρυθμό.
parilyon

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η ένατη αγωνιστική στο Σαμπιονά. Δεσπόζουν οι μάχες Μονακό – Ρεν και Παρί – Λυών.

Ανάλυση

Μπορντό – Ναντ

Η Μπορντό κόλλησε στ 0-0 με τη Ρεμς. Βρήκε απέναντί της μια μαζική άμυνα και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις κλασικές ευκαιρίες που θα έφερναν το γκολ της νίκης. Μεσοβδόμαδα έβγαλε κούραση κόντρα στην Κοπεγχάγη για το Γιουρόπα Λιγκ και υπέκυψε με 2-1 Για πρώτη φορά στη σεζόν υπάρχει προβληματισμός. Κόντρα στη μισητή Ναντ θέλει να ψάξει το τρίποντο που θα φέρει την ηρεμία και πάλι στο εσωτερικό της. Το ματς θεωρείται το ντέρμπι του Ατλαντικού και υπάρχει μεταξύ τους παραδοσιακή κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι παρότι κατάφεραν να τσιμπήσουν το 1-1 κόντρα στη Λυών δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στον πάγκο τους τον Καρντόσο. Η διοίκηση τον απομάκρυνε και έφερε άμεσα τον έμπειρο Χαλίλχοτζιτς. Ξέρει τα λημέρια, αφού έχει φορέσει τη φανέλα της ως παίκτης. Λείπει ο αμυντικός Κόατενγκ απόψε. Θα παίξουν με 4-2-3-1 και τον Σάσα αιχμή του δόρατος στην επίθεσης. Η Μπορντό δείχνει έξω από τα νερά της. Η Ναντ θα έχει νέο κόουτς. Για συμβιβαστική ισοπαλία που κάνει το ματσάκι.

Ακόμα μια παράσταση ετοιμάζει απόψε η πρωτοπόρος Παρί, αλλά η Λυών θέλει να παίξει τον ρόλο του… κακού. Ποια θα επικρατήσει; 

Μαρσέιγ – Καέν

Τραγικό τελευταίο 20λεπο για τη Μαρσέιγ στην έδρα της Λιλ και βαρύ 3-0. Γα πρώτη φορά στη σεζόν δεν βρήκε δίχτυα. Ισοπαλία-σοκ μεσοβδόμαδα στην Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα, αφού προηγήθηκε με 2-0 και δέχτηκε δύο γκολ στο φινάλε Όλα της τα φετινά ματς σε Γαλλία και Ευρώπη είναι over. Επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ Τοβέν που μαζί με Παγέ και Οκάμπος θα παίξουν πίσω από τον φουνταριστό Μήτρογλου. Η Καέν χαμογέλασε επιτέους επικρατώντας με 1-0 της Αμιάν. Νίκη μετά από τρεις αγώνες. Θετικό το ότι κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν μετά από 300 αγωνιστικά λεπτά. Σημαντική η επιστροφή του Κριβέλι στην επίθεση, αλλά δεν παίζει ο Κάουι στο κέντρο γιατί είναι δανεικός από τους Μασσαλούς. Ξεκάθαρο το προβάδισμα της Μαρσέιγ, που καλείται να ξεπεράσει τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και να αντίδραση. Πολύ σοφτ η Καέν στις εξόδους της. Λογική επιλογή ο άσος σε συνδυασμό με το over.

Μονακό – Ρεν

Η Μονακό δεν λέει να σηκώσει κεφάλι με τίποτα. Μετά το εις βάρος της 2-0 από τη Σεντ Ετιέν έφαγε άλλα τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ντόρτμουντ. Περίγελος έχει γίνει. Είναι ξεκάθαρα «άρρωστη» η ομάδα, αλλά η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον Ζαρντίμ. Άπαντες μιλάνε για νέο ξεκίνημα απόψε. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Στα τρία πιο πρόσφατα δεν έχει βρει δίχτυα. Με 4-2-3-1 και τον Φαλκάο στην κορυφή θα παραταχθεί σε ακόμα ένα ματς. Η Ρεν προσπαθεί να παίξει επίθεση και διαρκώς το πληρώνει. Πολλά κενά στα μετόπισθεν. Δεν μαρκάρουν τα χαφ. Τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη με οχτώ γκολ παθητικό. Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισε την Αστάνα στο Γιουρόπα Λιγκ και ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας. Μετράει πέντε goal/goal στα έξι τελευταία ματς. Δεν θα έχει στην άμυνα τον ηγετικό Ζελίν. Με 4-2-3-1 και τον Μπεν Αρφά απόψε να σηκώνει το βάρος της επίθεσης. Η Μονακό θέλει να γυρίσει τον… διακόπτη, αλλά δεν βλέπεται. Η Ρεν παίζει επιθετικά, αλλά δεν δικαιώνεται. Από 1-1 ξεκινάει η αναμέτρηση δύο κάκιστων αμυνών.

Παρί – Λυών

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Παρί είναι ασταμάτητη. Σαρώνει τα πάντα στον διάβα της. Στο πρωτάθλημα κερδίζει πλέον από συνήθεια και χωρίς να παίξει στο 100%. Εχει το απόλυτο 8 στα 8 σκοράροντας 4 γκολ κατά μέσο όρο. Τελευταίο της θύμα η Νις, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0 εκτός έδρας. Ακολούθησε ο περίπατος κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ με 6-1. Κάτι σαν διαγωνισμός για το ποιος από τους αστέρες που διαθέτει στην επίθεση θα βάλει περισσότερα γκολ. Με τους Σέρβους πέτυχε τρία ο Νεϊμάρ και από ένα Καβάνι, Μ’ Μπαπέ και Ντι Μαρία. Και τα 11 φετινά της παιχνίδια σε όλες της διοργανώσεις ήταν over. Θα απουσιάσει απόψε ο μέσος Ραμπιό. Η Λυών βγάζει ενέργεια ως ομάδα, σκοράρει πολύ εύκολα, αλλά συνήθως η άμυνα δεν αποφεύγει το λάθος. Υποδέχτηκε τη Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2 με τους Ντεμπελέ και Ντουμπουά. Αήττητη επί έξι αγώνες. Οι πέντε εξ αυτών ήταν goal/goal και over. Οι Κορνέ, Φεκίρ, Τραορέ και Ντεπάι θα εναλλάσσονται στην επίθεση. Θα λείψει μόνο  Τεριέ από την επίθεση. Παραδοσιακά τα ματς των δύο ομάδων έχουν τρελό ρυθμό και πάμπολλες φάσεις. Η Παρί σκοράρει κατά βούληση και με κάθε πιθανό τρόπο. Η Λυών διαθέτει ταχύτατους μεσοεπιθετικούς και μπορεί να δράσει αι η ίδια. Ξεκάθαρο goal/goal και over.

Σε ενδιαφέρει