Γιουρόπα Λιγκ (Β’ Όμιλος): Για την πρωτιά και την… ελπίδα!

Να αποκτήσουν προβάδισμα για την πρωτιά θέλουν Σάλτσμπουργκ και Σέλτικ, ενώ Ρόζενμποργκ και Λειψία παίζουν για την... επιστροφή.
salzburg celtic

Mε τις αναμετρήσεις Σάλτσμπουργκ – Σέλτικ και Ρόζενμποργκ – Λειψία διεξάγεται σήμερα η 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Με άλλα λόγια, οι δύο νικητές της πρεμιέρας αγωνίζονται για το ποιος θα πάρει το προβάδισμα πρωτιάς και πρόκρισης και οι δύο ηττημένοι με σκοπό την επιστροφή στο δρόμο της πρόκρισης.

Ανάλυση

Σάλτσμπουργκ – Σέλτικ

Με το εντυπωσιακό 3-2 μέσα στην έδρα της… ομόσταβλης Λειψίας ξεκίνησε η Σάλτσμπουργκ τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν με 2-0, όμως η τριπλή αλλαγή του αντίπαλου τεχνικού με την αρχή του δευτέρου μέρους έφερε αποτελέσματα, με τους Γερμανούς να ισοφαρίζουν σε 2-2 μετά από λίγα λεπτά. Η ομάδα του Ρόζε, όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 89′ πέτυχε άλλο ένα γκολ, παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο. Στο πρωτάθλημα, παραμένει αήττητη και πρωτοπόρος και στο τελευταίο της ματς με αρκετές αλλαγές κατάφερε να συντρίψει με 4-1 τη Βολφσμπέργκερ. Στα αγωνιστικά, κανονικά επιστρέφουν ο αμυντικός Ούλμερ και ο μέσος Χαϊντάρα, ενώ εκτός παραμένει ο μπακ Φάρκας. Νταμπούρ και Γιάμπο θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των “ταύρων”.

O B’ Όμιλος παίζει με καταπληκτικές αποδόσεις! 

Από την άλλη μεριά, η Σέλτικ ήταν καλύτερη απέναντι στη Ρόζενμποργκ και δίκαι κατέκτησε τη νίκη (1-0), με ένα γκολ του Γκρίφιθς τρία λεπτά πριν το τέλος. Σε καμία περίπτωση οι Νορβηγοί δεν έκαναν αισθητοί την παρουσία τους, μη μπορώντας να απειλήσουν καμία φορά την εστία των Σκοτσέζων. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Ρότζερς πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Αμπερντίν, όμως δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή, καθώς όλες οι ομάδες της πρώτης πεντάδας νίκησαν. Σήμερα, ο Άγγλος τεχνικός θα ήθελε να δει την ομάδα του να παίρνει το δεύτερο τρίποντο στον όμιλο, ώστε να… καθαρίζει σιγά σιγά με την πρόκριση και σε αυτήν την προσπάθεια δε μπορεί να υπολογίζει στους αμυντικούς Άγιερ και Σιμούνοβιτς και στον χαφ Μπίτον, ενώ κανονικά θα βρεθεί στην αποστολή ο φορ Έντουαρ. Ο Γκρίφιθς θα σηκώσει ξανά το βάρος στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους ΜακΓκρέγκορ και Φόρεστ.

Εκτίμηση

Τον πρώτο λόγο έχει η Σάλτσμπουργκ και πιστεύω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να πάρει τη νίκη. 1 & Over 1,5.

[image 2] 

Ρόζενμποργκ – Λειψία

Δεν άξιζε το βαθμό στην έδρα της Σέλτικ στην πρεμιέρα του ομίλου η Ρόζενμποργκ και έτσι κι έγινε, καθώς δέχτηκε το γκολ τρία λεπτά πριν το τέλος για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Άτολμη και παθητική ήταν η εμφάνιση των Νορβηγών, οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσουν με καλύτερες προϋποθέσεις για την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα παραμένουν στο -4 από την κορυφή, καθώς στην πιο πρόσφατη αγωνιστική υπέστησαν ήττα με 1-0 από τη Μόλντε, όμως ήταν τυχεροί καθώς και η Μπραν έχασε στο Τρόμσο με 2-1. ο κόουτς Κούλεν δεν θα έχει διαθέσιμους για σήμερα τον αμυντικό Μέλινγκ, το μέσο Χέλαντ και τους Μπέντνερ και Αντεγκμπένρο. Πολύ πιθανό να ξεκινήσουν οι ίδιοι με το ματς της Γλασκώβης. Γιεμπαλί, Σόντερλουντ και Λανλάι θα αποτελέσουν την επιθετική τριπλέτα των γηπεδούχων.

Η Λειψία, από τη μεριά της, σε ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις γνώρισε την ήττα με 3-2 εντός έδρας από την Σάλτσμπουργκ. Οι Γερμανοί έμειναν πίσω στο σκορ στο πρωτο ημίχρονο, ενώ με την τριπλή αλλαγή του κόουτς Ράγκνικ στην ανάπαυλα φάνηκε να αλλάζει η ροή του ματς, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν μέχρι το 82′. Παρ’ όλα αυτά, οι “αυστριακοί ταύροι” είχαν τον τελευταίο λόγο και με γκολ στο 89′ πήραν τη νίκη. Στο πρωτάθλημα, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι κατάφερε να πάρει το διπλό μέσα στην έδρα της Χόφενχαϊμ με 2-1, χρησιμοποιώντας βασικούς παίκτες. Για σήμερα, ο Ράγκνικ ξέρει πως χρειάζεται οπωσδήποτε τους βαθμούς, οπότε αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα με τη Χόφενχαϊμ κατά τα 9/11. Εκτός θα μεινουν οι μέσοι Καμπλ και Φόρσμπεργκ, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο αμυντικός Κλόστερμαν. Βέρνερ και Πόουλσεν θα ξεκινήσουν στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση

Δεν υπάρχουν περιθώρια απωλειών για τη Λειψία και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να… καθαρίσει από νωρίς σήμερα το παιχνίδι. Η Ρόζενμποργκ έχει να κοιτάξει και το πρωτάθλημα στη Νορβηγία. ΗΤ / FT 2/2

Σε ενδιαφέρει