Σούπερ Λίγκα: Ματσάρα στο «Κλ. Βικελίδης», ντέρμπι στη Ριζούπολη

Άρης - Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής.
Σούπερ Λίγκα: Ματσάρα στο «Κλ. Βικελίδης», ντέρμπι στη Ριζούπολη

Eκτός από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, άλλες τρεις αναμετρήσεις διαξάγονται σήμερα για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον Πανιώνιο στο μίνι αθηναϊκό ντέρμπι που αν γινόταν αργότερα μέσα στη σεζόν θα ήταν.. εξάποντο παραμονής, ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο και ο Άρης μετά από την πρώτη του φετινή ήττα φιλοξενεί τον -ανεβασμένο ψυχολογικά- Αστέρα Τρίπολης.

Ανάλυση

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος

Τίποτα δεν πάει καλά στον Απόλλωνα Σμύρνης! Ο ερχομός του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στον πάγκο δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για την αθηναϊκή ομάδα, καθώς παραμένει τελευταία με 4/4 ήττες. Στο τελευταίο της ματς ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο ίδιο γήπεδο έπαιξε και μεσοβδόμαδα για το κύπελλο και με 8 αλλαγές στην ενδεκάδα εμφανίστηκε κάπως καλύτερη, χάνοντας αυτήν τη φορά με 2-1. Γενικά, η πίεση είναι μεγάλη και αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, λογικά σύντομα θα υπάρξει και νέα αλλαγή προπονητή. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμειναν ο μπακ Στάθης, ο στόπερ Κύργιας και ο χαφ Κονέ για λόγους τακτικής, όπως και ο φορ Μάντζιος που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Ακόστα.

Όλοι οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ με ανταγωνιστικές αποδόσεις! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Από την άλλη μεριά, ο Πανιώνιος το πάλεψε όσο μπόρεσε απέναντι στον Ολυμπιακό εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική, όμως τελικά έχασε με 1-0. Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στάθηκαν άτυχοι αφού δέχτηκαν το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις. Η πίεση, όπως είναι λογικό, αυξάνεται για το Ζοσέ Ανιγκό, όμως η διοίκηση δείχνει να τον στηρίζει για την ώρα. Την Τετάρτη ακολουθεί το ματς κυπέλλου με τη Λάρισα που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τραυματίας είναι ο γκολκίπερ Μανοΐλοβιτς, όπως επίσης ο εξτρέμ Καμαρά και ο στόπερ Κότσιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο έμπειρος Κότνικ. Τσιλούλης, Μασούρα και Σπιριντόνοβιτς θα αποτελέσουν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι.

Eκτίμηση

Θεωρητικά, ο Πανιώνιος που παρουσιάζει καλύτερη εικόνα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει κάτι από το ματς. Ο Απόλλων, από τη μεριά του, καίγεται για τη νίκη. Δεν βγαίνει άκρη. NO BET

Λεβαδειακός – Ατρόμητος

Από την εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό προέρχεται ο Λεβαδειακός, ο οποίος δεν είχε καλή εμφάνιση, έμεινε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 2-0 και παρά το γεγονός ότι ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο δεν κατάφερε τίποτα. Μεσοβδόμαδα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έπαιξε καλά μέσα στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου, όμως τελικά ηττήθηκε με 1-0. Έτσι, οι Βοιωτοί συμπλήρωσαν τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε επίσημα ματς και αναμένετια να δώσουν μεγάλη μάχη για την παραμονή τους. Κανονικά στην αποστολή θα βρίσκονται ο φορ Ιωαννίδης, ο μεσοαμυντικός Μητρόπουλος και ο εξτρέμ Σαβαντογκό, όχι όμως και ο εξτρέμ Μανγκά, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Ο Μαρκόφσκι θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση των γηπεδούχων.

Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος αν και δεν έλαμψε με την απόδοσή του κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 εντός έδρας επί της Λάρισας την περασμένη αγωνιστική. Έτσι, έφτασε στους 10 βαθμούς, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση με τον ΠΑΟΚ στο -2 από την κορυφή. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας του Κάναντι αποτελεί η καλή πορεία στο πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε στο μεσοβδόμαδο ματς του κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου γνώρισε την ήττα με 1-2. Στα αγωνιστικά, δεν ακολούθησαν την ομάδα στη Λειβαδειά οι εξτρέμ Μανούσος και Ενσικουλού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Αντιθέτως, κανονικά συμμετέχει στην αποστολή ο μπακ Κιβρακίδης. Ο Κουλούρης θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ουγκράι και Μπρούνο στα άκρα.

Εκτίμηση

Ο Λεβαδειακός θα πρέπει από εδώ και πέρα να παλεύει κάθε ματς στην έδρα του αν θέλει να αντιστρέψει την άσχημη κατάσταση. Ο Ατρόμητος αποτελεί από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δε θα το αφήσει έτσι. 2-3 goals

Άρης – Αστέρας Τρίπολης

Aπό την πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα προέρχεται ο Άρης, ο οποίος έχασε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Παρ’ όλα αυτά, οι «κίτρινοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι, όμως και εξαιρετικά άτυχοι καθώς τελικά έχασαν από ένα αυτογκόλ του Δεληζήση. Τουλάχιστον, την Τρίτη εμφανίστηκαν πολύ αξιοπρεπείς μέσα στην Τούμπα απέναντι στον μισητό ΠΑΟΚ και πήραν την ισοπαλία με 1-1 στην πρεμιέρα των ομίλων του κυπέλλου. Μετά το σημερινό ματς ακολουθεί πρόγραμμα – φωτιά απέναντι σε Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γι’ αυτό οι γηπεδούχοι δεν θέλουν να σκέφτονται τίποτε άλλο από τη νίκη. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο μεσοεπιθετικός Μπρούνο Γκάμα, ο στόπερ Μαβράι, ο φορ Διαμαντόπουλος, ο μεσοαμυντικός Ιντζόγλου και ο μπακ Βαλεριάνος. Ντιγκινί, Γκαρσία και Γιουνές θα συνθέσουν την επιθετική τριπλέτα των γηπεδούχων.

Από την άλλη μεριά, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τελικά την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν. Μάλιστα, οι Αρκάδες νίκησαν δύο φορές τον Απόλλωνα Σμύρνης μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα. Αρχικά το Σάββατο για το πρωτάθλημα επικράτησαν με 2-0 εντός έδρας και τρεις μέρες αργότερα για την πρεμιέρα των ομίλων του κυπέλλου επιβλήθηκαν με 2-1 επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Αυτές οι νίκες έφτιαξαν την ψυχολογία της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, η οποία όμως έχει την ανάγκη βελτίωσης στην τελική προσπάθεια. τα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμειναν ο εξτρέμ Καλτσάς και ο μεσοεπιθετικός Σάλας. Τσιλιανίδης, Τονσό και Φερνάντες θα κινούνται πίσω από τον προωθημένο Μανιά.

Εκτίμηση

Ο Άρης θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα και το αποτέλεσμα στην Τούμπα τον έχει… φτιάξει. Το ίδιο ανεβασμένος έρχεται και ο Αστέρας. Τα γκολ εκατέρωθεν έχουν τύχη. GG

Σε ενδιαφέρει