A’ Αργεντινής: Ποιο Λιμπερταδόρες; Σουπερκλάσικο!

Το μεγάλο ντέρμπι μίσους Μπόκα - Ρίβερ δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της Σουπερλίγκα Αργεντινής.
River Plate v Boca Juniors

Mε πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η 6η αγωνιστική της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή. Φυσικά και ξεχωρίζει το σουπερκλάσικο μίσους ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ματς Τίγκρε – Ουρακάν και Σαν Μαρτίν ντε Τουκουμάν – Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ανάλυση

Τίγκρε – Ουρακάν

Από άσχημη εμφάνιση στην έδρα της Ατλέτικο Τουκουμάν προέρχεται η Τίγκρε, η οποία ηττήθηκε με… κάτω τα χέρια 3-0! Το γρήγορο γκολ (8′) των γηπεδούχων έφεραν την κατάρρευση στο σύνολο του Λεντέσμα, το οποίο δε φάνηκε ποτέ μέσα στο γήπεδο. Έτσι, παραμένει σε αρκετά δύσκολη θέση στη βαθμολογία του υποβιβασμού και θα χρειαστούν πολλές αλλαγές για να μην αποχαιρετήσει. Πιεσμένος αρκετά είναι και πάλι ο κόουτς, ο οποίος σίγουρα νιώθει επισφαλή τη θέση του. Στα αγωνιστικά, θα απουσιάσει απόψε ο χαφ Μοράλες.

Από την άλλη μεριά, η Ουρακάν επικράτησε με 3-0 επί της Μπάνφιλντ την περασμένη αγωνιστική, με τον Τσάβες μάλιστα να χάνει και πέναλτι στο 32′. Γενικά είχε τον έλεγχο του ματς και στα τελευταία παιχνίδια που οι παίκτες του Αλφάρο δείχνουν να αποκτούν χημεία, άρχισε και να σκοράρει. Μόλις μία ήττα μετράει στα τελευταία 8 παιχνίδια μακριά από την έδρα της. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι είναι η συμμετοχή των μπακ Αλβάρες και Μανσινέλι.

 

Η Τίγκρε βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση, όμως επιθετικά (πλην του προηγούμενου) δείχνει ότι τα πάει αρκετά καλά. Από τη στιγμή που πήρε μπροστά και η Ουρακάν δε βρίσκω το λόγο να μην κοιτάξουμε στα πολλά γκολ. Over 2,5

Σαν Μαρτίν Ντε Τουκουμάν – Αρχεντίνος Τζούνιορς

Δεν τα κατάφερε ούτε στην έδρα της Βελέζ η Σαν Μαρτίν ντε Τουκουμάν την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, ενώ το σκορ με βάση την εικόνα των δύο ομάδων θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο. Παρελθόν αποτέλεσε ο κόουτς Φορεστέγιο και στη θέση του ως υπηρεσιακός θα κάθεται μέχρι νεωτέρας ο Αριέλ Μάρτος (της δεύτερης ομάδας). Σήμερα επιστρέφει στην έδρα της, όπου παραμένει χωρίς νίκη για έξι σερί ματς. Αμφίβολος είναι ο μέσος Φερνάντες, όπως και ο εξτρέμ Κόστα.

Η Αρχεντίνος Τζούνιορς, από την άλλη μεριά, ηττήθηκε με 1-0 την περασμένη αγωνιστική από τη Μπόκα, η οποία μάλιστα είχε και το μυαλό της στο Λιμπερταδόρες. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή της ήττα και μετά το ματς απομακρύνθηκε ο κόουτς Μπέρτι. Στη θέση του ήρθε κιόλας ο Καρμπόνι, ο οποίος έχει στόχο να αλλάξει τα πράγματα κυρίως στην επίθεση. Εκτός έδρας η Αρχεντίνος δυσκολεύεται αρκετά, αφού μετράει μόλις μία νίκη στιες 9 τελευταίες εξόδους της. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει στη δράση ο χαφ Μπαταγίνι, ενώ αμφίβολος είναι ο μέσος Μακάλιστερ.

Οι γηπεδούχοι, όπως πάνε, μάλλον θα είναι η πρώτη ομάδα που θα μας αποχαιρετήσει από νωρίς. Η Αρχεντίνος, με την αλλαγή προπονητή θα βοηθηθεί στην αλλαγή της ψυχολογίας αρχικά και μετά με το θέμα στο σκοράρισμα. Πάμε με το διπλό που πληρώνει εξαιρετικά. 2

Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες έκανε η Μπόκα Τζούνιορς, με την εντός έδρας νίκη επί της Κρουζέιρο με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Σάρατε και Πέρες, σε ένα ματς που και οι Βραζιλιάνοι είχαν καλή παρουσία. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σελότο είχε νικήσει με αγχωτικό τρόπο την Αρχεντίνος εκτός έδρας με 1-0. Για σήμερα, ο τεχνικός των γηπεδούχων θα προτιμήσει τον Τέβες αντί του Σάρατε, με τους πρωταθλητές να θέλουν να εκμεταλλευτούν την καυτή τους έδρα στην οποία μετρούν μόλις δύο ήττες στα τελευταία 19 παιχνίδια! Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο γκολκίπερ Ανδράδα που τραυματίστηκε στο ματς του λιμπερταδόρες και τη θέση του θα πάρει ο πιτσιρικάς Ρόσι. Χάνουν το σουπερκλάσικο -επίσης- ο φορ Άμπιλα και ο αμυντικός Φάμπρα που είναι τραυματίες. Ο Μπενεντέντο θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης της Μπόκα.

Από την άλλη μεριά, η Ρίβερ Πλέιτ αν και πιέστηκε κατάφερε να κρατήσει το 0-0 εκτός έδρας κόντρα στην Ιντεπεντιέντε στον πρώτο προημιτελικό του Λιμπερταδόρες. Δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο, όμως ο γκολκίπερ Αρμάνι την… ξελάσπωσε πολλές φορές μέσα στο ματς. Στο πρωτάθλημα, την περασμένη αγωνιστική είχε πραγματοποιήσει εμφατική νίκη με 4-1 επί της Σαν Μαρτίν ΣανΧουάν και παρέμεινε έτσι αήττητη για 28ο συνεχόμενο επίσημο ματς. Όσο κι αν η ομάδα του Γκαγιάρδο σκέφτεται το Λιμπερταδόρες, το αποψινό ματς απέναντι στη μισητή Μπόκα πάντα θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος για απόψε είναι ο μεσοεπιθετικός Φερνάντες και αν δεν προλάβει τη θέση του θα πάρει ο Κιντέρο. Επέστρεψε κανονικά ο Νάτσο Σκόκο, όμως θα κάτσει στον πάγκο, όπως και οι Μόρα και Πέρες. Μπορέ και Πράτο θα συνθέσουν το επιθετικό δίδυμο της Ρίβερ.

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για αυτό το ματς. Πραγματικός πόλεμος. Δε θα πάμε σε σημείο, αλλά θα κοιτάξουμε τα γκολ. Το αμφίσκορο, πιστεύω, θα κάνει την εμφάνισή του. GG

Σε ενδιαφέρει