Σαχτάρ Ντόνετσκ – Χόφενχαϊμ: Πολλά προβλήματα στους Γερμανούς

Πρεμιέρα στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ να φιλοξενεί τη Χόφενχαϊμ στο ουδέτερο, όμως, Χάρκοβο.
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Χόφενχαϊμ: Πολλά προβλήματα στους Γερμανούς

Σέντρα και στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την αναμέτρηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ κόντρα στη Χόφενχαϊμ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ουδέτερο Χάρκοβο, καθώς τα τελευταία χρόνια εκεί διεξάγονται όλες τα εντός έδρας ματς, λόγω της ταραχώδους κατάστασης που επικρατεί στο Ντόνετσκ.

Πρώτη παρουσία για τη Χόφενχαϊμ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια χρονιά που είναι γνωστό ότι θα είναι η τελευταία του προπονητή Νάγκελσμαν στον πάγκο, αφού… μετακομίζει στη Λειψία.

Σέντρα στις 19:55.

Τα προγνωστικά μου

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Χόφενχαϊμ: 1 1.96

Ανάλυση

Ως το απόλυτο αφεντικό του ουκρανικού ποδοσφαίρου, η Σαχτάρ Ντόνετσκ κάνει πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ακόμα μία νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας της Ολεξάντρια με σκορ 2 – 0 και έτσι έφτασε τους 21 βαθμούς έπειτα από 8 αγωνιστικές και είναι στην κορυφή. Αποτελεί μια σταθερή δύναμη στη διοργάνωση και μάλιστα πολλές φορές περνά στην επόμενη φάση και ο φετινός όμιλος της δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να το πετύχει ξανά, αλλά οι ισορροπίες με Λιόν και Χόφενχαϊμ είναι λεπτές. Σε σχέση με την περσινή ομάδα που αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Ρόμα, έχουν αποχωρήσει οι Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Φερέιρα (Μπενφίκα), ενώ έχουν αποκτηθεί άλλοι Βραζιλιάνοι που συστήνονται φέτος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ως αμφίβολοι δίνονται οι Ντεντίνιο, Νεμ και Κογιαντέ, οπότε είναι ακόμα άγνωστο αν θα αγωνιστούν.

Μάχη εμπειρίας εναντίον πρωτάρη στο ουδέτερο Χάρκοβο. Ποιος θα επικρατήσει;

Μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία, όπως αυτή της Χόφενχαϊμ φτάνει στο αποκορύφωμά της με τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τα χαμηλότερα στρώματα των ημιεπαγγελματικών κατηγοριών της Γερμανίας, τώρα είναι στο κορυφαίο επίπεδο με έναν 31χρονο προπονητή, που ήδη βρίσκεται 2,5 χρόνια στην ομάδα και στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποχωρήσει για τη Λειψία. Στο αμιγώς αγωνιστικό, προέρχεται από ήττα με σκορ 2 – 1 από τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ, δείχνοντας ότι ακόμα ψάχνεται, αφού ισοφάρισε πριν από τη λήξη του ματς και παρ’ όλα αυτά πρόλαβε να δεχθεί κι άλλο γκολ, από έναν σαφώς λιγότερο ποιοτικό αντίπαλο. Ρωτήθηκε ο προπονητής Νάγκελσμαν για το γεγονός ότι είναι μόλις 31 ετών και απάντησε ότι ευχαριστεί τους παίκτες του για την ευκαιρία που του έδωσαν, δείχνοντας ότι πάνω από όλα η Χόφενχαϊμ θα το διασκεδάσει. Ωστόσο, ταξίδεψε με πολλές απουσίες που καλείται να τις διαχειριστεί.

Πιθανές ενδεκάδες

Σαχτάρ Ντόνετσκ (4 – 2 – 3 – 1)

Πιάτοφ

Νταντσένκο

Κοτσόλαβα

Ρακίτσκι

Ισμαΐλι

Στεπανένκο

Πατρίκ

Μάρλος

Μπολμάτ

Τάισον

Μοράες

Χόφενχαϊμ (3 – 5 – 2)

Μπάουμαν

Νόρντβαϊτ

Ακπογκούμα

Πος

Καντεραμπέκ

Ζούμπερ

Μπίτενκουρτ

Σουλτς

Κράμαριτς

Γουέλιντον

Σζάλαϊ

Εκτίμηση

Αν η Χόφενχαϊμ δεν είχε τόσες απουσίες ενδεχομένως να κοιτούσα στην κόντρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ωστόσο, το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εμπειρία των Ουκρανών που δεν έχει καμία σχέση με την απειρία της ούτως ή άλλως ντεφορμέ Χόφενχαϊμ, με οδηγούν στον άσο.

Σε ενδιαφέρει