Ελβετία: Ανοίγει λογαριασμό η Βασιλεία

Την πρώτη της φετινή νίκη ψάχνει η Βασιλεία με τον Κόλερ στον πάγκο, που θέλει παράλληλα να αφήσει γρήγορα πίσω τον βαρύ αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ.
AFF B C BB CBB v l

Με δύο αναμετρήσεις σε Βασιλεία και Λουκέρνη ανοίγει απόψε η τρίτη αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος.

Βασιλεία – Γκρασχόπερς

Μόνο Βασιλεία δεν θυμίζει η ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν. Η αλλαγή προπονητή ήταν επιτακτική μετά τις κάκιστες εμφανίσεις και τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με το συνολικό 5-1. Το βαρύ εντός έδρας 3-0 με το οποίο ηττήθηκε από την Ελληνική ομάδα φανέρωσε όλες τις αμυντικές της αδυναμίες, αλλά και το πρόβλημα φυσικής κατάστασης που αντιμετωπίζει. Νέος τεχνικός ο Κόλερ, που απόψε θα κάνει το ντεμπούτο του. Τέσσερα επίσημα ματς ως τώρα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη μετρώντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία με 8 γκολ παθητικό. Και τα τέσσερα αυτά ματς είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Η Γκρασχόπερς από την άλλη παραμένει στο απόλυτο μηδέν χάνοντας με 2-0 από Γιουνγκ Μπόις και Ζυρίχη. Προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Χρειάζεται άμεση ενίσχυση. Επτά ήττες και μια ισοπαλία μετράει στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της κόντρα στη Βασιλεία ανεξαρτήτως έδρας. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Βασιλεία να κάνει σεφτέ στις νίκες, αλλά το 1.50 δεν με γεμίζει. Θα κολλήσω και το over 1,5 δίπλα στον άσο ανεβάζοντας την απόδοση στα επίπεδα του 1.75.

Θα πετύχει την πρώτη φετινή της νίκη η Βασιλεία στο ντεμπούτο του Κόλερ; 

Λουκέρνη – Λουγκάνο

Με το αριστερό έχει μπει στη νέα σεζόν η Λουκέρνη και επιβάλλεται να γυρίσει άμεσα τον διακόπτη. Εντός έδρας ήττα από τη Ξαμάξ στην πρεμιέρα. Εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Τουν τη δεύτερη αγωνιστική. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε για να ανεβάσει την ψυχολογία της ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Λουγκάνο έχει μπει στη νέα σεζόν κερδίζοντας στην έδρα της Σιόν με 2-1 και χάνοντας εντός από τη Γιουνγκ Μπόις με 2-0. Οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό τον Ιούλιο και έμειναν στο 1-1. Και τα δύο φετινά παιχνίδια που έχει δώσει η κάθε μια στη σεζόν είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Το ίδιο εύρος τερμάτων επιβεβαιώθηκε στα τρία τελευταία μεταξύ τους, αλλά και στα 9 από τα 12 ανεξαρτήτως έδρας. Ότι πρέπει για να οδηγηθούν κι απόψε σε ένα ακόμα «2-3». Η στατιστική και η παράδοση δείχνει τον δρόμο…

Σε ενδιαφέρει