Βραζιλία: Τοπικός… σκοτωμός

Ανοίγει απόψε η 14η αγωνιστική στην Βραζιλία με δύο τεράστιες τοπικές αναμετρήσεις όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά.
acad

Δύο σπουδαία τοπικά ντέρμπι περιέχει το σημερινό πρόγραμμα στην Βραζιλία. Το Μαεστόζο ανάμεσα σε Σάο Πάολο – Κορίνθιανς και το Ριβαλιντάτε μεταξύ Φλαμένγκο – Μποταφόγκο.

Φλαμένγκο – Μποταφόγκο

Η διακοπή επηρέασε αρνητικά την πρωτοπόρο Φλαμένγκο γνωρίζοντας την ήττα εντός έδρας από τη Σάο Πάολο με 1-0. Είχε κάποιες καλές στιγμές για την ισοπαλία, αλλά ήταν άτυχη και τελικά υπέστη την πρώτη φετινή ήττα στο σπίτι της σε επτά αγώνες. Ολοι ήταν under. Δεύτερο κολλητό ματς μπροστά στον κόσμο της. Δεν νοείται η περίπτωση νέας γκέλας. Η Μποταφόγκο δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στην ορμή της Κορίνθιανς και μοιραία ηττήθηκε με 2-0. Πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα δεχόμενη το πρώτο γκολ στο τρίτο λεπτό. Μετά ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Σε μια κόντρα δέχτηκε και το δεύτερο και τέλος το παραμύθι. Τρία no goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Μόλις ένα διπλό στις επτά φετινές της εξόδους. Στην έδρα της Φλαμένγκο δεν έχει νίκη στις οχτώ τελευταίες επισκέψεις της, αλλά έχει αποσπάσει έξι ισοπαλίες. Τις δύο τελευταίες χωρίς τέρματα. Προβάδισμα στην έδρα. Περιμένω αντίδραση από την «Φλα». Δεν συνηθίζει να κάνει δύο κολλητές εντός έδρας γκέλας παρά τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης λόγω του τοπικού χαρακτήρα.

Τοπικά ντέρμπι μεγάλης αντοπαλότητας σήμερα στην Βραζιλία με αμέτρητα ειδικά

Σάο Πάολο – Κορίνθιανς

Η Σάο Πάολο είναι πλέον η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία και έχει βάλει πλώρη για την κορυφή. Μετά το μεγάλο διπλό στο ντέρμπι κορυφής επί της Φλαμένγκο με 1-0 πλησίασε την αντίπαλό της στον πόντο και δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Τρεις σερί νίκες και 400 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Αήττητη στο σπίτι της με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Η Κορίνθιανς επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγώνες. Η διακοπή της έκατσε κουτί. Ηρέμησε, έκανε τις απαραίτητες κινήσεις και θέλει να αντεπιτεθεί. Δίκαιο 2-0 επί της Μποταφόγκο. Πιέστηκε αρκετά, αλλά ο κίπερ ο Κάσιο έκανε μεγάλη εμφάνιση. Προβληματίζει στις εξόδους της έχοντας τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες. Μετράει έξι διαδοχικά under ανεξαρτήτως έδρας. Στην έδρα της Σάο Πάολο τα τελευταία χρόνια έχει δύο ήττες, μια νίκη και 6 ισοπαλίες. Ολες οι ισοπαλίες ήρθαν με under. Η Σάο Πάολο μπήκε φουριόζα μετά τη διακοπή και δείχνει έτοιμη για υπερβάσεις. Σκληροτράχηλη ομάδα η Κορίνθιανς, με την παράδοση να δείχνει ισοπαλία και μην ξεχνάμε την μεγάλη αντιπαλότητα λόγω του τοπικού χαρακτήρα της αναμέτρησης.

Σε ενδιαφέρει