NBA: Οι Καβαλίερς είναι εδώ

Οι Καβαλίερς μείωσαν τη σειρά με τους Σέλτικς σε 2 – 1, καθαρίζοντας το τρίτο παιχνίδι από το πρώτο δωδεκάλεπτο με μια σαρωτική εμφάνιση.
NBA: Οι Καβαλίερς είναι εδώ

Οι επιβλητικοί Καβαλίερς ήταν σαρωτικοί στο τρίτο παιχνίδι της σειράς με τους Μπόστον Σέλτικς και επικράτησαν με 116 – 86 με τη διαφορά να είναι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού σε τιμές άνω των 20 πόντων.

Τα προγνωστικά μου

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μπόστον Σέλτικς: 1 με -6,5 (1.85)

Ανάλυση

Πάτησαν γκάζι από το πρώτο λεπτό οι Καβαλίερς και φρόντισαν να δείξουν ποιο είναι το αφεντικό στην έδρα τους. Δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στους Σέλτικς και παίρνοντας από πολύ νωρίς διψήφιες διαφορές, κατά κύριο λόγο άνω των 20 πόντων, δεν είχαν πρόβλημα να επικρατήσουν απόλυτα δίκαια με 30 πόντους 116 – 86. Ηγέτης ήταν φυσικά ο Λεμπρόν Τζέιμς που είχε 27 πόντους, καθώς ξεκουράστηκε και νωρίς, αφού το ματς είχε κριθεί. Σημαντικό στοιχείο της επικράτησης των Καβς ήταν η ευστοχία τους στο τρίποντο 17/34, με τον Κόρβερ να έχει 4/4 και 14 πόντους. Ενθαρρυντικός παράγοντας της επικράτησής τους ήταν η αμυντική τους συμπεριφορά, διατηρώντας τους Σέλτικς πολύ χαμηλά.

 

 

Καμία σοβαρή κριτική δεν μπορεί να γίνει για την εμφάνιση των Σέλτικς, αφού ήταν με μια λέξη «τραγικοί» από την αρχή έως το τέλος. Λίγες ασίστ (16), πολλά λάθη (15) και μόλις 6/22 τρίποντα και μοιραία δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν ποτέ την τρίτη νίκη τους. Το πιο ανησυχητικό για την ομάδα του Μπραντ Στίβενς είναι η συμπεριφορά της εκτός έδρας, αφού εκτός από μία νίκη με τους Σίξερς, δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν ούτε στο Μιλγουόκι, ούτε στην πρώτη απόπειρα στο Κλίβελαντ. Ενδεχομένως να βγαίνει και η κούραση, αφού το ρόστερ είναι περιορισμένων λύσεων, μετά τους τραυματισμούς των Ίρβινγκ, Τάις και φυσικά από την αρχή της χρονιάς του Χέιγουορντ.

Εκτίμηση

Ήταν τέτοια η διαφορά των δύο ομάδων, που δεν μπορεί να μην εμπιστευτεί κάποιος αυτή την περίοδο τους Καβαλίερς. Πόσω μάλλον σε μια τέτοια σειρά αγώνων, που οι Σέλτικς φαίνονται να έχουν αγγίξει τα όριά τους.

Σε ενδιαφέρει