Βοστώνη – Κλίβελαντ: Αντίδραση ή πίεση;

Δεύτερο ματς της σειράς ανάμεσα σε Βοστώνη και Κλίβελαντ, με τους Σέλτικς να προηγούνται εύκολα με 1-0.
lebron james vs boston

Εντυπωσιακή εμφάνιση και 1-0 στη σειρά για τη Βοστώνη, που επιβλήθηκε στο ρελαντί με 108-83 του Κλίβελαντ και απέδειξε πως μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά φέτος.

Τα προγνωστικά μου

Βοστώνη – Κλίβελαντ: Over 201,5 (1.75)

Ανάλυση

Εξάλλου μην ξεχνάμε πως η γηπεδούχος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με καλύτερο ρεκόρ από τους Καβαλίερς. Συγκεκριμένα είχε 55-27, ενώ οι αντίπαλοί του 50-32. Μαγική τριπλέτα οι Μόρις, Μπράουν και Χόρβορντ που μοιράζουν 20αρες δεξιά κι αριστερά. Ο Λάρκιν μπορεί να παραμένει στα πιτς, αλλά η ομάδα δείχνει μπαρουτοκαπνισμένη συμπληρώνοντας εννιά κολλητές εντός έδρας νίκες.

Το Κλίβελαντ δεν μπόρεσε να αγχώσει ούτε στο ελάχιστον τους Σέλτικς. Ο Λεμπρόν περιορίστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς, κάτι που έβγαλε ολόκληρη την ομάδα έξω από τα νερά της. Με 5/16 δίποντα και μόλις 15 πόντους ο «βασιλιάς» δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στο μπρέικ. Τρεις φορές αντιμετώπισαν φέτος συνολικά οι φιλοξενούμενοι τους Σέλτικς στην κανονική περίοδο πετυχαίνοντας δύο νίκες. Χρειάζονται το μπρέικ απόψε για να μην βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

Εκτίμηση

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το Κλίβελαντ θα αντιδράσει. Προσωπικά δεν είμαι σίγουρος πως θα βάλει φρένο στον τεράστιο ενθουσιαμό των πανίοσχυρων εντός έδρας Σέλτικς. Το δεδομένο για μένα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο Λεμπρόν και η ομάδα του να κινηθούν σε τόσο χαμηλά επίπεδα παραγωγικότητας, όπως στον πρώτο αγώνα. Ως εκ τούτου το over 201,5 αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα.

Σε ενδιαφέρει