Α’ Σουηδίας: Παραιτήθηκε ο προπονητής της Μάλμε, τον στηρίζει η διοίκηση

Η Μάλμε υπέστη νέο σοκ, χάνοντας με κατεβασμένα τα χέρια στον τελικό Κυπέλλου από την Τζουργκάρντεν και ψάχνει αντίδραση.
n

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Allsvenskan.

Ανάλυση

Γκέτεμποργκ – Νόρκεπινγκ

Αρχίζει και βρίσκει ρυθμό η Γκέτεμποργκ, καθώς μπορεί να είχε ηττηθεί από την ΑΪΚ Στοκχόλμης, αλλά ακολούθησε η νίκη επί της Χάκεν και το σπουδαιότατο διπλό στην έδρας της Μάλμε με 2 – 1. Πρόκειται για μια πολύ ισορροπημένη ομάδα όπως φαίνεται και από τους αριθμούς της (10 – 9), γεγονός που την έχει φέρει στην 7η θέση, δηλαδή περίπου στη μέση της βαθμολογίας. Η Νόρκεπινγκ πότε του ύψους και πότε του βάθους. Έχασε εντός από την Τρέλεμποργκ, αλλά αντέδρασε με καλή εμφάνιση και σημαντική νίκη στην έδρα της Έστερσουντ με 2 – 0, σκοράροντας και τα δύο γκολ μέχρι το 27’. Περίεργο παιχνίδι που νομίζω καμία ομάδα δεν μπορεί να νικήσει την άλλη. Ρισκάρουμε με την ισοπαλία.

Τζουργκάρντεν – Νταλκούρντ

Και εκεί που έδειχνε ότι δεν πατάει καλά, η Τζουργκάρντεν μεταμορφώθηκε μπροστά στη θέα ενός τίτλου και επικράτησε 3 – 0 της Μάλμε (που παραπαίει) στον τελικό Κυπέλλου Σουηδίας και το γιόρτασε δεόντως. Μάλιστα, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, αφού οι οπαδοί της Μάλμε βλέποντας τα συνεχιζόμενα χάλια τα «έσπασαν» με το που μπήκε το τρίτο γκολ. Βέβαια, στο πρωτάθλημα δεν τα πάει καλά έχοντας σε 8 αγώνες 4 ήττες και μόλις 8 γκολ ενεργητικό. Απέναντί της η Νταλκούρντ που πάει από το κακό στο χειρότερο λόγω της αμυντικής ανεπάρκειας. Τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ενώ δεν έχει ούτε βαθμό μακριά από το σπίτι της. Δεν μπορούσε να βρει καλύτερο αντίπαλο η Τζουργκάρντεν για να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα. Άσος.

Πρωτάθλημα Σουηδίας με κορυφαίες επιδόσεις. 

Έρεμπρο – Χάμαρμπι

Μάχη αήττητων! Η Έρεμπρο με μότο το «σεμνά και ταπεινά» συνεχίζει μια ξέφρενη πορεία, καθώς επικράτησε και στην έδρα της Σίριους με 4 – 2, δείχνοντας ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού ότι όλα είναι υπό τον έλεγχό της. Έτσι, λοιπόν, μετρά 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και μένει να δούμε πού θα το πάει, αφού σε καμία περίπτωση δεν την περίμενε κάποιος εκεί που είναι τώρα. Αήττητη και πρώτη συνεχίζει και η Χάμαρμπι που διέλυε μέχρι το 56’ τη Σούντσβαλ με 4 – 0, αλλά στο 84’ το σκορ ήταν στο 4 – 3. Στην αμυντική χαλάρωση στάθηκε και λογικά ο προπονητής, βάζοντας γερά γκάζια στους παίκτες του. Δεν έχει νόημα να μπλέξουμε σε σημείο σε αναμέτρηση αήττητων. Αντίθετα, τα γκολ και το ρισκαδόρικο OVER 3,5 πληρώνει πολύ καλά.

Τρέλεμποργκ – Μάλμε

Τελευταία και καταϊδρωμένη η Τρέλεμποργκ. Πίστευε ότι το διπλό στην έδρα της Νόρκεπινγκ θα σήμανε και αντεπίθεση, αλλά η τριάρα εντός έδρας από τη Χάκεν την επανάφερε στην πραγματικότητα και στον προβληματισμό. Παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις τέσσερις βαθμούς και συν τοις άλλοις έχει απουσίες.

Χαστούκι πρώτου μεγέθους από τη Τζουργκάρντεν στον τελικό Κυπέλλου, καθώς ηττήθηκε 3 – 0 και έχασε έναν τίτλο που είχε να τον κερδίσει από το 1989. Φυσική συνέχεια των όσων συμβαίνουν και στο πρωτάθλημα, αφού γνώρισε νέα ήττα από την Γκέτεμποργκ εντός έδρας (1 – 2) και βρίσκεται πλέον κάτω από το μισό της βαθμολογίας. Ο προπονητής της ομάδας, Μάγκνους Πέρσον, έχει υποβάλλει την παραίτησή του, η διοίκηση προς το παρόν τον στηρίζει, αλλά σε πιθανό στραβοπάτημα δεν ξέρει κανείς την αντίδραση. Η Μάλμε θα βγάλει αντίδραση μετά τα απανωτά χαστούκια. Χαμηλός ο άσος και θα τον στηρίξω με άσο από το ημίχρονο.

Σε ενδιαφέρει