Ευρωλίγκα: Ψάχνει μπρέικ με πολλά ερωτηματικά

Ο Ολυμπιακός θέλει να φέρει εκ νέου το πλεονέκτημα στα δικά του μέτρα έχοντας αρκετούς αμφίβολους στη σημερινή αναμέτρηση του Κάουνας.
Ευρωλίγκα: Ψάχνει μπρέικ με πολλά ερωτηματικά

Τρίτοι αγώνες των πλέι οφ της Ευρωλίγκας σε Λιθουανία και Ισπανία. Ψάχνει μπρέικ ο Ολυμπιακός, ένα βήμα πριν το φάιναλ φορ η Φενέρ.

Ανάλυση

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την υπέρβαση του φάιναλ φορ το έκανε στην πρεμιέρα των πλέι οφ η Ζαλγκίρις. Απέδρασε από το ΣΕΦ με τη νίκη και ουσιαστικά έφερε το πλεονέκτημα της έδρας στο Κάουνας. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς ηττήθηκε με 79-68 βάζοντας τέλος σε ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων. Κυνηγούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο σκορ. Όλα τα λεφτά η τετράδα Μιλάκνις, Γιανκούνας, Ντέιβις και Πάνγκος. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τις σοβαρές απουσίες, έπαιξε με ψυχή στο δεύτερο ματς και κατάφερε να επιβληθεί με 79-68. Ισοφάρισε σε 1-1 του Λιθουανούς και πλέον ψάχνει απαραιτήτως ένα μπρέικ απόψε ή σε 48 ώρες για να επιστρέψει την πρόκριση στο ΣΕΦ. Αν χάσει και τα δύο παιχνίδια αποκλείεται, αν τα κερδίσει γυρνάει από το Κάουνας με το πολυπόθητο εισιτήριο. Φέτος έχει τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες από την ομάδα του Σάρας, αλλά η συνολική παράδοση είναι υπέρ της Ελληνικής ομάδας με 12 νίκες σε 18 αγώνες. Εντυπωσιακό το ότι τα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα φετινά ματς κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο κρίθηκαν στην παράταση. Απόψε δεν υπολογίζονται ο Αγραβάνης και ο Μιλουτίνοφ. Ο Πρίντεζης δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση, ενώ μέρος αυτής έβγαλαν οι Στρέλνιεκς, Παπανικολάου και Μπόγρης. Και οι τέσσερις βρίσκονται στην αποστολή. Οι τρεις πρώτοι λογικά θα πατήσουν παρκέ έστω και για λίγο. Ο Μπόγρης χλωμό. Αποτελεί τεράστιο ρίσκο να πάμε σε σημείο εφόσον δεν γνωρίζουμε αν και πόσο θα αγωνιστούν οι αμφίβολοι του Ολυμπιακού. Ξεκάθαρη επιλογή στα δικά μου μάτια το under 151,5 περιμένοντας μπόλικο ξύλο και τον νικητή να μην ξεπερνάει τους 75 πόντους.

 

Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον η Μπασκόνια, αφού δεν μπόρεσε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ στα δύο ματς της Πόλης. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ ηττήθηκε εύκολα με 82-73, αλλά στο δεύτερο έβγαλε το λάδι στους Τούρκους χάνοντας στο όριο με 95-89. Δέχτηκε ένα 8-0 στα μέσα της τέταρτης περιόδου δείχνοντας να βραχυκυκλώνει στο κομβικότερο σημείο της μάχης. Ξεκάθαρα ποντάρει απόψε στην επίθεση σκοράροντας 83 πόντους κατά μέσο όρο. Δεν έπαιξε στα δύο ματς της Τουρκίας ο πολύτιμος Γκρέιντζερ, αλλά επιστρέφει απόψε. Η Φενέρ υπερασπίστηκε την έδρα της και έτσι χρειάζεται στα δύο ματς της Ισπανίας ένα μπρέικ για να βρεθεί στο φάιναλ φορ. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης επιτρέποντας 75 πόντους. Σε τρομερή φόρμα Γουάναμεϊκερ, Μέλι και Βέσελι. Φέτος έχει το απόλυτο σε τέσσερις συγκρούσεις με τους Βάσκους. Αποδίδει εξαιρετικά μακριά από το σπίτι τους έχοντας έξι νίκες στις επτά τελευταίες εξόδους της. Ξεκάθαρα έχουμε να κάνουμε με ένα ματς ρυθμού. Η Μπασκόνια θα προσπαθήσει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να ανεβάσει ψηλά το σκορ. Η Φενέρ ξέρει πως έχει τύχη να καθαρίσει από σήμερα αν κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την παραγωγικότητα της Μπασκόνια. Προσωπικά περιμένω ακόμα κι αν πετύχει κάποιο μπρέικ η ομάδα του Ομπράντοβιτς να το πράξει στο δεύτερο ματς της σειράς. Απόψε τάσσομαι με την έδρα ποντάροντας στη νίκη των γηπεδούχων.

Σε ενδιαφέρει