Α’ Γαλλίας: Η ώρα της Νις

Η Νις έχει μπροστά της τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το καθοριστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη υποδεχόμενη την ελλιπέστατη Μονπελιέ.
fbafedfbffedcae

Με τρις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 34η αγωνιστική στο Σαμπιονά. Δύσκολη έξοδος στο Αταντίκ της Μπορντό για την πρωταθλήτρια Παρί.

Ανάλυση

Νις – Μονπελιέ

Τρίτο ματς δίχως ήττα, δεύτερο σερί 1-1 για τη Νις. Αυτή τη φορά στην έδρα της Ανζέ. Πέντε goal/goal στα έξι τελευταία ματς. Παίζει ο Μπαλοτέλι. Ταβάνι η πέμπτη θέση. Μονόδρομος η νίκη αν θέλει να βγει στην Ευρώπη. Ψάχνει ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου με 2-0 από τη Μονπελιέ. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο και παίζει τα ρέστα τους για την έξοδο στο Γιουρόπα. Επιβάλλεται να μην ηττηθούν. Τεράστιο πισωγύρισμα το εντός έδρας 1-3 από την Μπορντό. Εφερε μεγάλη απογοήτευση. Την τελευταία τετραετία έχουν υποστεί μόνο μια ήττα στη Νίκαια. Εκτός λόγω τιμωρίας ο αναντικατάστατος Λαν στη μεσαία γραμμή, αλλά και οι ακραίοι Αγκιλάρ και Ρουσιγιόν. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θα επιλέξω τον άσο της σαφέστατα πιο έμπειρης Νις.

 

Σεντ Ετιέν – Τρουά

Μεγάλο διπλό για τη Σεντ Ετιέν με 1-0 κόντρα στο Στρασβούργο. Εντεκα ματς αήττητη. Από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία. Από το πουθενά βλέπει Ευρώπη. Μάλιστα η όρεξη άνοιξε για τα καλά, αφού λογικά και ο έκτος θα βγει στο Γιουρόπα Λιγκ. Κόντρα στην Τρουά δεν νοείται η περίπτωση γκέλας. Είναι ανώτερη ομάδα και επιβάλλεται να το αποδείξει. Λείπει λόγω τιμωρίας ο μέσος Σέλνες. Κορυφή ο Μπέριτς στο 4-2-3-1 των γηπεδούχων. Η Τρουά ηττήθηκε με 3-2 εντός από τη Μαρσέιγ παρότι πάλεψε όσο μπορούσε. Τρίτη σερί ήττα. Στο 2-2-12 το εκτός έδρας ρεκόρ της. Από δω και πέρα παίζει την ύπαρξή της σε κάθε αναμέτρηση. Θα ταμπουρωθεί και όσο αντέξει. Δύο ήττες σερί στην έδρα της Σεντ Ετιέν με 2-0 και 1-0. Λογικά θα τριτώσει. Περιμένω και πάλι επαγγελματική νίκη για τους γηπεδούχους.

Μπορντό – Παρί

Ξαφνικά η Μπορντό αναγεννήθηκε κερδίζοντας με 2-1 τη Λιλ και 3-1 τη Μονπελιέ. Από το πουθενά ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη εφόσον ανοίξει όπως όλα δείχνουν και η έκτη θέση. Φουλ επιθετικό 4-3-3 απόψε αφού δεν έχει να χάσει κάτι κόντρα στην ανώτερη Παρί. Επιθετική τριπλέτα οι Καμανό, Μάλκομ και Μπρέιθγουεϊτ. Στον πρώτο γύρο ταπεινώθηκε με 6-2 στο Παρίσι. Οι φιλοξενούμενοι έχουν κατακτήσει τον τίτλο, αλλά δεν κάνουν αγγαρεία. Προέρχονται από το σκορ της χρονιάς επικρατώντας με 7-1 της Μονακό στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Στόχος το απόλυτο μέχρι τέλους ώστε να ξεπεράσουν την κατοστάρα σε βαθμούς. Μεσοβδόμαδα προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου εις βάρος της Καέν. Αν τα πράγματα είχαν πάει λίγο καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μιλάγαμε για ονειρική σεζόν. Λείπουν Βεράτι και Ντι Μαρία. Με 4-3-3 και τους Καβάνι, Μ’ Μπαπέ και Κουνκού στην επίθεση. Κακά τα ψέματα αν βρει ρυθμό στην επίθεση η Παρί καλύτερα οι Γιρονδίνοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο για να μην εκτεθούν. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Μπορντό είναι να κυνηγήσει και η ίδια ένα γκολ. Μπορεί να το βρει δίνοντας αξία στο goal/goal, που κινείται σαφέστατα ψηλότερα από το over.

Σε ενδιαφέρει