Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας: Όσο ζει ελπίζει…

Ελάχιστες οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού να πιάσει την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά οφείλει να τις εξαντλήσει ψάχνοντας το απόλυτο μέχρι το φινάλε.
pao asteras

Μεγάλη μάχη στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό που μάχεται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και τον Ερυθρό Αστέρα που προσπαθεί να βρεθεί από το… παράθυρο στην οχτάδα.

Ανάλυση

Με την τετράδα να κάνει φτερά, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός μάχεται για ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα και έχω την αίσθηση πως στο τέλος θα φτάσει στο σημείο να διαλέξει αντίπαλο στην επόμενη φάση. Στο 15-11 το ρεκόρ του μετά το εντυπωσιακό 90-79 επί της Μάλαγα. Βρέθηκε πάλι να κυνηγάει στο σκορ από νωρίς και μάλιστα η διαφορά έφτασε στο -14, αλλά εκεί «μίλησαν» τα βαριά χαρτιά. Με 6 εύστοχα τρίποντα στην τελευταία περίοδο και τρομερό τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο έφεραν την κατάσταση στα χέρια τους οι παίκτες του Πασκουάλ. Εντυπωσιακό ο Ρίβερς με 24 πόντους. Τα κόλλαγε από παντού. Ο Καλάθης είχε 12 πόντους και 11 ασίστ. Επιστρέφουν απόψε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ οι Παππάς και Λοτσέσκι. Ξεκούραστοι οι «πράσινοι», αφού ο αγώνας πρωταθλήματος με την Κύμη έγινε την περασμένη Τρίτη και όχι το Σαββατοκύριακο.

 

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει ρεκόρ 11-15 και οι ελπίδες πρόκρισης είναι μόνο μαθηματικές. Χρειάζεται το απόλυτο στα τέσσερα τελευταία ματς για να ελπίζει. Εύκολο 106-90 επί τηα Βαλένθια. Τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη. Εκτός Σερβίας κάνουν νερά επιτρέποντας 85 πόντους κατά μέσο όρο. Μάλιστα έφτασαν τις πέντε διαδοχικές εκτός έδρας ήττες. Ο Φελντέιν έρχεται σε γνώριμα λημέρια και θα χειροκροτηθεί. Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα πέτυχε 30 πόντους οργιάζοντας. Σταθερά σε διψήφιο Ρότσεστι και Μπιέλιτσα. Εννιά φορές έχουν συναντηθεί με τον Παναθηναϊκό οι φιλοξενούμενοι και έχουν υποστεί πέντε ήττες. Εύκολη νίκη με 91-63 επί της Μόρναρ για τα πλέι οφ της Αδριατικής.

Εκτίμηση

Μέσα στο καμίνι του ο Παναθηναϊκός «δαγκώνει». Τεράστιο το κίνητρο της Ελληνικής ομάδας, που αναμένεται να καθαρίσει του σοφτ εκτός Σερβίας Σέρβους. Χαρισματικούς σκόρερ διαθέτουν αμφότερες οι ομάδες και το over 160,5 έχει βάση. Προσωπικά θα κινηθώ σε πιο ειδικά μονοπάτια επιλέγοντας το over 12,5 στους πόντους του Τζέιμς, που σίγουρα θα πάρει πολλές προσπάθειες και θα έχει τον ενθουσιασμό του κόσμου να τον ανεβάζει, ενώ προκλητικό που φαίνεται το χαμηλό line στους πόντους του Αντετοκούνμπο. Λογικά με την ενέργεια, τα αθλητικά του προσόντα και τον ενθουσιασμό του δύο καλάθια τα έχει στο ματς ώστε να ξεπεράσει την γραμμή των 3,5 πόντων.

Σε ενδιαφέρει